Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

iPhone gaat niet aan

10-08-2018 12:02

iPhone gaat niet aan

Een veel voorkomend probleem bij smartphones is, dat deze niet meer opstarten. Dit probleem komt ook vaak voor bij de iPhones. In deze blog vind je tips om een iPhone weer werkend te krijgen.

1. Opladen
Probeer allereerst de smartphone op te laden. Soms is de batterij gewoonweg leeg of is er storing, waardoor het toestel denkt dat de batterij leeg is. Een iPhone heeft altijd een minimale batterijlading nodig, voordat je deze kunt aanzetten. Je zou daarom moeten wachten tijdens het opladen. Het duurt ook wel even, totdat de oplaad-icoon op het scherm verschijnt. Door voor de zekerheid op te laden, weet je zeker dat het niet aan een lege batterij ligt.

2. Opnieuw opstarten
De mogelijkheid bestaat, dat het toestel is vastgelopen. Door de iPhone opnieuw te starten, zou je dit probleem kunnen verhelpen. Soms lukt het handmatig opstarten niet, dan zou je het toestel geforceerd moeten herstarten. Dit kun je doen door de home knop en de power knop tegelijkertijd minimaal 10 seconden in te drukken. Blijf dit doen, totdat het Apple logo op het scherm verschijnt. Het toestel zal herstarten en waarschijnlijk werkt het weer. Nog steeds problemen? Ga dan door naar stap 3.

3. iPhone herstellen via iTunes
Om een iPhone via iTunes te kunnen herstellen, heb je de laatste versie van iTunes nodig. Sluit het toestel aan op een pc. Mogelijk wordt er nu een backup gemaakt van je toestel. Als dit niet het geval is, kun je ook handmatig een backup uitvoeren door op ‘Maak reservekopie’ te klikken. 

Je ziet bovenin op het scherm de knop ‘Herstel iPhone’. Klik op deze knop om het toestel te herstellen. Als je de keuze krijgt om de iPhone te updaten, kies dan daarvoor. Nu wordt de nieuwste iOS-versie geïnstalleerd op je toestel, waardoor mogelijk het probleem wordt opgelost. Je data is niet verloren, dankzij de backup die je hiervoor hebt uitgevoerd.

Hebben de vorige stappen niks opgeleverd? Ga dan door met de volgende stap.

4. Recovery Mode
In deze stap zet je de iPhone in Recovery Mode. Voordat je begint met dit proces, zorg ervoor dat je een backup hebt gemaakt van je gegevens. Vervolgens kun je de iPhone in Recovery Mode (herstelmodus) zetten.

 1. Druk op de aan- en uitknop om de iPhone helemaal uit te zetten.

 2. Zorg ervoor dat je een oplaadkabel aansluit op de computer, maar sluit het toestel nog niet aan.

 3. Houd de homeknop ingedrukt en steek vervolgens de kabel in de iPhone.

 4. Er verschijnt op het scherm een oplaad icoon met een pijltje richting het iTunes logo. Het toestel is nu in herstelmodus.

 5. Je krijgt nu het bericht dat een iPhone is aangetroffen en kun je ervoor kiezen om het toestel te herstellen. Tik op de knop ‘Herstel’ of op ‘Werk bij’. De knop ‘Werk bij’ krijg je alleen in beeld als de laatste versie van iOs niet geïnstalleerd is.

Na het herstellen, zou je eventueel de backup terug kunnen zetten.

Heb je na het uitvoeren van de bovenstaande stappen nog steeds problemen met opstarten? Mogelijk zijn interne componenten in het toestel beschadigd. Wij kunnen onderzoek doen naar de oorzaak van het probleem. Maak nu een afspraak via de online agenda.

 

PhoneDokter Centrum/Noord

Met trots kunnen wij mededelen, dat onze tweede vestiging in Rotterdam is geopend. Ons nieuwe pand is gelegen op de Schieweg 103a. Na jarenlang diensten te hebben geleverd als reparatiecentrum in Rotterdam op de Kop van Zuid, zijn wij nu ook te vinden in Rotterdam-Noord. Ook op onze nieuwe locatie staan onze medewerkers klaar om de beste service te leveren. Dankzij onze vakkundige technici en 12 maanden garantie is PhoneDokter jouw vetrouwde reparatiecentrum. Naast de uitstekende service bieden wij reparaties voor meerdere merken en toestellen. Zowel een iPhone, als een Samsung tablet kan bij PhoneDokter gerepareerd worden.

PhoneDokter Rotterdam - Centrum/Noord is elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 09:00 t/m 18:00 uur.

Samsung reparaties

Veel mensen maken gebruik van Samsung toestellen. Samsung apparaten zijn over het algemeen ietsjes goedkoper dan Apple producten met ongeveer dezelfde functionaliteiten. Gebruikers ervaren gewoonlijk wel problemen en wordt een reparatie noodzakelijk. Vooral de Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8 & Samsung Galaxy S9 worden vaak gerepareerd. Een gebarsten scherm, slecht functionerende batterij en waterschade zijn veel voorkomende problemen. Maak nu een afspraak voor een reparatie.

iPhone reparaties

De iPhones zijn één van de meest populaire smartphone toestellen wereldwijd. Dankzij de fraai design en meerdere functionaliteiten dat het toestel heeft, is het een gewild product. De gebruikers ervaren regelmatig problemen. Soms gaat het om een gebarsten scherm en de andere keer is er sprake van een slecht functionerende batterij of waterschade. Laat nu je iPhone repareren bij de enige échte Phonedokter.

Moederbord reparaties

Een smartphone functioneert niet als het moederbord instabiel is. Daarom is het belangrijk om waterschade snel te herstellen, alvorens componenten in het moederbord beschadigd raken. Het moederbord repareren is een ingewikkelde taak. Vele reparatiecentra kunnen dit soort reparaties niet uitvoeren. Onze dokters kunnen moederborden wél repareren. Dankzij onze ruime ervaring zijn wij in staat om allerlei soorten reparaties te realiseren.

Tablet, laptop en pc reparaties

Naast smartphone reparaties beschikken onze technici ook over de juiste kennis om tablets, laptops en pc’s te kunnen repareren. Vooral de veel gebruikte Samsung Tabs en Macbooks worden door onze dokters vaak gerepareerd. Voor laptops en pc's geldt wel een langere reparatietijd, dan de gewoonlijke 30 minuten service.

Betaalbare prijzen

PhoneDokter biedt hoge service voor een betaalbare prijs. Wij berekenen geen extreem hoge winstmarges en zorgen ervoor, dat iedereen kan profiteren van onze service. Wij berekenen vaste montagekosten van € 29 bovenop de kosten voor inkoop van onderdelen.

30 minuten service

Bij PhoneDokter geldt: op afspraak is de reparatie binnen 30 minuten klaar. Je kunt een afspraak maken via de online agenda op onze website. Uiteraard word je zonder afspraak ook geholpen, wel is de wachttijd soms langer.

12 maanden garantie

Wij gebruiken onderdelen van originele kwaliteit en hebben de beste technici in huis. Mocht er toch binnen de garantietermijn iets mis zijn met het onderdeel, wat niet door jou is veroorzaakt, dan zullen wij het probleem kosteloos verhelpen.

Geen verborgen kosten

Onze monteurs nemen bij lastigere reparaties de tijd om deze goed te verwerken. Wij verrekenen bij ingewikkelde situaties geen verrassende kosten.

Meekijken tijdens reparatie

In het kader van transparantie mag je kijken naar de uitvoering van je reparatie, zo weet je precies wat er met jouw toestel gebeurd.

 

Moederbord reparaties

31-07-2018 11:13

Moederbord reparaties

Het moederbord is het aanstuurpunt van een smartphone. Bij een defect moederbord presteert een smartphone matig of helemaal niet. Alle essentiële onderdelen zijn namelijk verbonden met het moederbord. Denk aan de touchscreen -, audio -, oplaad - en power ic chip.

Hedendaags maken we erg veel gebruik van onze smartphones en tablets. De kans dat door een val of stoot het moederbord beschadigd raakt is zeer groot. Een defecte moederbord is erg vervelend, omdat het de belangrijkste rol speelt bij het laten functioneren van een smartphone. In de meeste gevallen kan data tijdens een moederbord reparatie worden behouden. Bij Wij bieden moederbord reparaties voor producten van de volgende merken: Apple, Samsung, HTC, Huawei, Sony, Nokia/Microsoft, LG, One Plus & MacBooks.

Maak nu een afspraak voor een moederbord reparatie. Wij repareren moederborden binnen 1 tot 2 werkdagen. Onze moederbord reparaties worden uitgevoerd in onze vestiging in Rotterdam. Kun je niet langs bij onze vestiging in Rotterdam? Stuur dan je toestel op!

Touchscreen connector reparatie

Een matig of niet werkend touchscreen kan het gevolg zijn van een defecte touchscreen connector. Wij gebruiken touchscreen connectors van hoge kwaliteit. Phonedokter repareert touchscreen connectors binnen 1 tot 2 werkdagen. Maak nu een afspraak en laat het beschadigde moederbord repareren in onze vestiging in Rotterdam.

LCD connector reparatie

Blijft het scherm van jouw toestel steeds hangen? Is het scherm rood gekleurd? Mogelijk is de LCD connector beschadigd. Een moederbord reparatie kan het probleem verhelpen. Ook bestaat het geval dat het LCD scherm stuk is. Een scherm reparatie zou in dat geval een oplossing zijn. Maak nu een afspraak voor een reparatie.

Batterij connector reparatie

De batterij connector zorgt ervoor dat het moederbord verbonden is met de batterij. Wanneer de batterij connector kapot is, functioneert het toestel matig of helemaal niet meer. Een batterij connector repareren wij binnen 1 tot 2 werkdagen.

Moederbord wifi reparatie

Heb je een wegvallende wifi verbinding? Of wordt het toestel helemaal niet verbonden met wifi. Mogelijk is het wifi-chip beschadigd. Een wifi-moederbord reparatie kan dit probleem herstellen. Wij repareren dit onderdeel binnen 1 tot 2 werkdagen.

Moederbord simkaart lezer reparatie

Bij een defecte simkaart lezer kun je niet meer bellen of telefoontjes ontvangen. Symptomen die aantonen dat een toestel een simkaart lezer reparatie nodig heeft zijn: registratie van de simkaart lukt niet. Het netwerksignaal wordt regelmatig automatisch aan- en uitgezet. De pinnen in de simkaartlezer zijn beschadigd of ontbreken.
Ervaar jij dit soort problemen? Laat de simkaart lezer van je toestel repareren.

Moederbord oplaadconnector plug reparatie

Heeft jouw toestel problemen tijdens het opladen? Een kapotte laadkabel kan de oorzaak zijn. Probeer een nieuwe en originele kabel te gebruiken. Als het probleem zich nog steeds voordoet is mogelijk de oplaadconnector plug van het toestel kapot. Phonedokter repareert een oplaadconnector plug binnen 1 tot 2 werkdagen.

Moederbord backlight reparatie

Bij een beschadigde backlight heeft een toestel weinig beeldcontrast. Wij kunnen het backlight circuit vervangen. Onze ervaren technici repareren het moederbord vakkundig en snel.

Moederbord power ic chip reparatie

Door een onbeschermde spanningsschommeling kan de power ic chip beschadigd raken. Om dit soort problemen te voorkomen, is het essentieel om alleen originele laders te gebruiken. Bij een defecte power ic chip kun je het volgende opmerken: opladen is niet mogelijk, batterij wordt niet volledig opgeladen, batterij loopt snel leeg en/of het toestel krijgt snel een warme achterkant.

Moederbord audio chip reparatie

Heeft jouw toestel geen geluid meer? De kans is groot dat de audio chip stuk is. Phonedokter repareert moederborden vakkundig en snel. Maak nu een afspraak voor een reparatie of stuur je toestel op!

 

Nieuwe iPhones 2018

30-07-2018 15:50

De nieuwe iPhones

De jaarlijkse iPhone-maand september is bijna in zicht. We brengen alvast in kaart wat voor soort nieuwe functies je kunt verwachten bij de nieuwe toestellen van Apple.

Apple bewaart de onthulling van nieuwe iPhones altijd tot september, toch zijn wij door hulp van vele geruchten wijzer geworden over de vernieuwingen die Apple mogelijk zal doorvoeren. De geruchten zijn wel pas een zekerheid als deze door Tim Cook wordt onthuld. Voor nu lijkt het erop dat de nieuwe iPhones geïntroduceerd zal worden als volgt: iPhone 2018, iPhone X Plus & iPhone X 2018.

1. A12-chip
Mogelijk zal Apple niet focussen op het design, waardoor de interne componenten extra aandacht krijgt. De nieuwe A12-chip belooft weer een goede smartphoneprocessor. Mogelijk is er sprake van een 7 nanometer-ontwerp. De chip zal kleiner worden, terwijl tegelijkertijd de snelheid en energiezuinigheid toeneemt. Dankzij de nieuwe chip zullen de prestaties merkbaar verbeterd zijn. Apple is één van de eerste bedrijven, die gebruik zal maken van deze techniek. De productie van A12-chip voor de nieuwe iPhones is begonnen.

2. Zelfde design, meer schermruimte
De iPhone X kreeg een compleet nieuw gezicht, en waarschijnlijk zal Apple dit ontwerp voorlopig aanhouden. De nieuwe iPhones zullen daarom ongeveer dezelfde design hebben als de iPhone X. Een kleine aanpassing op de notch, de inkeping aan de bovenkant van het scherm, wordt kleiner. De camera’s en alle sensoren worden op een kleinere oppervlakte geplaatst, waardoor meer schermruimte overblijft.

3. Sneller opladen
De huidige iPhones, iPhone 8 en X, ondersteunen snelladen. Men heeft vaak hier geen kennis over. Om gebruik te kunnen maken van de snellaadfunctie heb je een usb-c-naar-Lightning-kabel nodig en een adapter met usb-c-aansluiting.

Dit jaar worden de opladers die worden meegeleverd door Apple veranderd. De benodigde kabel en lader is te vinden in de verpakking.

4. 4GB werkgeheugen
De nieuwe iPhones krijgen meer werkgeheugen om de A12-chip te ondersteunen. Terwijl iPhone X en 8 Plus 3GB aan werkgeheugen hebben, zullen de nieuwe iPhones 4GB aan RAM hebben. Dankzij de verhoogde werkgeheugen kunnen de aankomende toestellen meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.

5. Minder functionaliteiten voor de iPhone 2018
Om het 6,1 inch-model zo goedkoop mogelijk te houden, zal dit toestel minder functionaliteiten hebben. Mogelijk zou het toestel functies als de 3D Touch niet ondersteunen. Tevens krijgt de smartphone een lcd-scherm in plaats van oled-display en een enkele camera lens.  

Over een aantal weken zullen de nieuwe iPhones onthult worden en wordt duidelijk welke geruchten daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

Onze technici zullen opgeleid worden om reparaties uit te kunnen voeren voor deze nieuwe iPhones. Dankzij onze ruime ervaring in smartphone reparaties kunnen wij gemakkelijk alle soorten smartphone problemen verhelpen.

PhoneDokter is gespecialiseerd in alle soorten smartphone, tablet en laptop/pc reparaties. Met een garantietermijn van 12 maanden op de reparatie en ruime ervaring zijn wij de betrouwbare reparatiewinkel. Maak nu een afspraak voor een reparatie via onze website. Op afspraak is de reparatie binnen 30 minuten klaar. Kun je niet langs bij één van onze vestigingen? Stuur dan je toestel op. Binnen één werkdag teruggestuurd!

In Rotterdam zijn wij vanaf nu ook te vinden op de Schieweg 103a en natuurlijk ook nog altijd op de Kop van Zuid aan de Lodewijk Pincoffsweg 503.

 

Total-loss verklaring

 

Heb jij een toestel dat onherstelbaar beschadigd is en is verzekerd? Grote kans dat je met een total-loss verklaring van de Phonedokter een vergoeding kunt krijgen bij de verzekeraar.

Phonedokter is een professionele reparatiewinkel met meerdere vestigingen in Nederland. Naast het repareren van smartphones, laptops, tablet en pc’s zijn wij ook in staat om klanten te helpen bij smartphone problemen. Wij kunnen data overzetten of definitief verwijderen en software updaten. Maar we kunnen ook een diagnose rapport uitbrengen, waarmee je de reparatiekosten vergoed kunt krijgen bij de verzekering. Wanneer het toestel niet meer werkt of te veel kosten met zich meebrengt om het weer naar behoren te laten functioneren, kunnen wij een total-loss verklaring uitgeven. Hiermee kun je mogelijk een vergoeding ontvangen van de verzekeraar.

Bij een total-loss verklaring is meestal sprake van een instabiele moederbord. Vaak is dit het gevolg van waterschade. Het toestel is tijdelijk herstelbaar, maar de kans op vervolgende schade blijft altijd erg hoog. Soms is de schade zo groot, dat zelfs tijdelijke oplossingen niet van toepassing zijn.

Voor een total-loss verklaring kun je een afspraak maken via onze website. Als je niet langs kunt komen in één van onze winkels, zou je het toestel ook kunnen opsturen. Wij kunnen total-loss verklaringen niet via de telefoon of e-mail uitleveren. Heb jij ook een toestel met grote schade en vraag je je af of een total-loss verklaring ook voor jou geldt? Neem dan contact op met onze klantenservice door te bellen naar 085 - 273 68 90.

Maak nu een afspraak via de online agenda op onze website. 

Samsung reparaties Rotterdam

13-07-2018 14:57

Samsung reparaties Rotterdam

Heb je een kapotte Samsung toestel en woon je in Rotterdam en omgeving, dan is Phonedokter voor jou het juiste adres. Wij repareren Samsung smartphones, maar ook tablets. Wij zijn gevestigd op Lodewijk Pincoffsweg 503, gelegen op loopafstand van de Erasmusbrug en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Ons team bestaat uit vakkundige technici, die ruime ervaring hebben in het repareren van alle soorten smartphone toestellen. Daarnaast bieden wij de beste service aan, waar onder meer een garantietermijn van 12 maanden op de functionaliteit.

 

Veel voorkomende reparaties

Vooral de veel gebruikte Samsung Galaxy S7, Galaxy S8 & Galaxy S9 worden door onze dokters vaak gerepareerd. We hebben meestal te maken met een scherm reparaties, moederbord reparaties, batterij vervanging, waterschade & oplaadconnector reparaties.

 

Samsung Galaxy S9 & S9 Plus reparatie

De nieuwe Galaxy S9 & S9 Plus zijn sinds 8 maart 2018 te koop. Sommigen hebben na vier maanden gebruik al last van een slecht werkende oplaadconnector. Pechvogels hebben weer te maken met een gebroken scherm. Zoals gewoonlijk zullen binnenkort mensen problemen ervaren met de gebruiksduur van de batterij. De batterijcapaciteit verzwakt na gebruik van een langere periode.

Maak nu een afspraak voor een Samsung reparatie.

 

Samsung Galaxy S8 & S8 Plus reparatie

Sinds 28 april 2017 is de Samsung Galaxy S8 verkrijgbaar in Nederland. Een jaar later hebben gebruikers moeilijkheden met de batterijcapaciteit. De batterij loopt sneller leeg, waardoor je vaker moet opladen. Enkelen hebben het scherm al meerdere malen moeten vervangen. Ook hebben we vaak te maken met waterschade. Waterschade zal snel herstelt moeten worden, alvorens andere onderdelen van de smartphone beschadigd raken.

 

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

De Samsung Galaxy S7 & S7 Edge is allang geen hype meer. Sommige gebruikers kiezen ervoor om de batterij te vervangen, omdat de levensduur van de batterij verlopen is. Ook ontstaan er problemen als een slecht werkend microfoon of earspeakers. Bovendien is er soms sprake van kapotte onderdelen in het moederbord.

 

Samsung tablet reparaties

Veel mensen zijn in bezit van een Samsung tablet. Gebruikers ervaren soms problemen met het scherm, oplaadconnector of een ander onderdeel. Phonedokter repareert ook Samsung tablets. Plan nu je afspraak in via de online agenda op de website.

 

Hoe maak je een afspraak?

Maak een afspraak via de online agenda op onze website. Je kunt ook telefonisch een afspraak maken, door te bellen naar 085 - 273 68 90. Op reservering word je meteen geholpen. Op de locatie kun je genieten van je koffie, terwijl onze technici jouw toestel repareren. Binnen 30 minuten ontvang je je smartphone of tablet terug en werkt deze weer naar behoren.

 

Wat moet je weten?

 

Originele onderdelen

Voor Samsung toestellen gebruiken wij originele onderdelen. Met de beste onderdelen garanderen wij kwalitatieve reparaties.

12 maanden garantie

Mocht er binnen de garantietermijn iets mis zijn met het onderdeel, wat niet door jou is veroorzaakt, dan zullen wij het probleem kosteloos verhelpen.

Geen verborgen kosten  

Bij lastigere reparaties nemen onze monteurs de tijd om deze goed te repareren. Wij verrekenen bij ingewikkelde situaties geen verrassende kosten. 

Meekijken tijdens reparatie

In het kader van transparantie mag je kijken naar de uitvoering van je reparatie, zo weet je precies wat er met jouw toestel gebeurt.

batterij vervangen phonedokter

Ga je deze zomer op vakantie? Of kun je gewoonweg niet zonder je smartphone? Laat nu de batterijcapaciteit van je smartphone checken, alvorens je te maken hebt met een niet functionerende toestel.

Smartphones worden steeds sneller en krachtiger. We gebruiken smartphones niet meer alleen voor bellen en sms’en. De smartphone wordt ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals film kijken, muziek luisteren, surfen op het internet, het nieuws volgen. Oftewel, de smartphone is een multifunctioneel toestel geworden, die we hedendaags gebruiken als een draagbare computer. Door alle nieuwe technologieën verbruiken smartphones meer stroom. Helaas gaat de batterij soms niet de hele dag mee. De gebruiksduur van batterijen kunnen naar mate van gebruik verzwakken. Je moet steeds vaker opladen, omdat de batterij steeds sneller leeg loopt. Een zwakke batterij kan verhinderend zijn als je niet steeds kunt opladen, omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent of je simpelweg niet altijd in staat bent om het toestel te verbinden met stroom.

Er zijn een aantal factoren, die de prestaties van de batterij kunnen verzwakken. Hieronder leggen wij je uit welke acties je kunt uitvoeren om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van  je smartphone.

Gebruik originele kabels

Niet originele kabels kunnen de gebruiksduur van je batterij verslechteren. Deze kabels zijn niet gecertificeerd en werken niet goed genoeg om het toestel optimaal te laten draaien.

Beperk het aantal gebruik van apps

Sommige apps gebruiken veel stroom. Bekende apps, die veel stroom gebruiken zijn onder andere Snapchat, Netflix en Whatsapp. Apps die veel stroom gebruiken kun je overwegen om bij te werken of te verwijderen.

Sommige apps blijven continu op het achtergrond draaien en gebruiken veel batterij door locatieservices of updates. Het verwijderen van deze apps zal de gebruiksduur van je batterij verlengen. Tevens zal het toestel sneller worden.

Automatische updates voor apps kunnen handig zijn. Maar bij het gebruik maken van meerdere apps kan dat een slechte invloed hebben op je batterij.

Schakel onnodige functies uit

Meestal zijn connectiviteitsopties automatisch ingeschakeld, terwijl deze op dat moment onnodig zijn. Denk aan WiFi, mobiele gegevens, Bluetooth en GPS. WiFi hoef je alleen in te schakelen als je verbinding wilt maken met een thuisnetwerk. Mobiele internet is meestal nodig wanneer je buitenshuis bent. Hetzelfde geldt voor de Bluetooth en GPS, deze heb je niet altijd nodig. Schakel functies uit wanneer deze op dat moment niet noodzakkelijk zijn. 

Pas je scherminstellingen aan

De schermhelderheid van sommige toestellen worden automatisch ingesteld. Wanneer de schermhelderheid te hoog staat, verbruikt het toestel meer stroom. Schroef daarom de helderheid terug. Buiten is een hogere helderheidsniveau prettiger, omdat de reflectie van het zonlicht hierdoor beperkt wordt. Door handmatig de helderheid van je scherm aan te passen, kun je veel stroom besparen.

Door de bovenstaande maatregelen te nemen, kun je de levensduur van je batterij verlengen. Om zeker te zijn dat je een goed functionerende batterij hebt, kun je een batterijcheck uit laten voeren bij Phonedokter. Onze technici meten de capaciteit en informeren je vervolgens in hoeverre de batterij nog presteert. Bij een lage capaciteit kun je overwegen deze te laten vervangen, zodat je je niet zorgen hoeft te maken over de functionaliteit van je toestel.

De gebruiksduur van batterijen verzwakken automatisch. Maak nu een afspraak voor een batterij vervanging.

Phonedokter is gespecialiseerd in het repareren van smartphones,tablets en laptops. Wij repareren toestellen van bekende merken als Apple en Samsung, maar ook van producenten als Huawei, Sony, HTC en One Plus. Laat nu je toestel repareren bij de enige échte Phonedokter.

Voor bestaande klanten doen wij een gratis batterij check. Maak nu een afspraak en laat de capaciteit van je batterij controleren in onze vestiging in Rotterdam. 

Smartphone reparaties en hulp

 

Naast het repareren van smartphone onderdelen kunnen wij ook softwarematige handelingen uitvoeren en bieden wij extra ondersteuning bij smartphone problemen. Gegevens overzetten, data verwijderen, diagnose - en verificatie rapport uitbrengen, is allemaal mogelijk bij Phonedokter.  

 

Gegevens overdracht

Nadat je een nieuwe smartphone hebt gekocht, begin je belangrijke gegevens over te zetten van het oude naar het nieuwe toestel. Contactpersonen, foto’s en allerlei andere bestanden wil je graag overzetten op de nieuwe smartphone. Maar hoe kun je dit soort belangrijke gegevens gemakkelijk en snel verplaatsen?

Wanneer je nieuwe smartphone hetzelfde besturingssysteem heeft als het vorige toestel, is gegevens overdracht heel gemakkelijk. Overstappen van een iPhone naar iPhone betekent eenvoudig een back-up kunnen maken door gegevens op te slaan via iCloud en/of iTunes. Bij Android-telefoons kan een back-up gemaakt worden door in te loggen via Google.  

Gegevens van een heel oud toestel overzetten, is vaak een enorme opgave. Denk aan een oude Nokia waarvan gegevens verplaatst moeten worden naar een nieuwe iPhone 8 Plus. Phonedokter kan jou helpen met dit soort vervelende klusjes. Bespaar tijd en laat je gegevens overzetten door Phonedokter. Op afspraak wordt gegevens overdracht voltooid binnen 60 minuten.

 

Data verwijderen

Je wilt je smartphone doorverkopen en gaat alle data in het toestel verwijderen. Hoe zorg je ervoor dat écht alle gegevens worden verwijdert?

Waarschijnlijk heb je bestanden in het toestel, die belangrijk voor je zijn. Door een back-up uit te voeren, kun je je gegevens behouden. Als je een SD-kaart gebruikt, kun je je gegevens behouden door de SD-kaart af te halen van het toestel. Verwijder ook de simkaart als je je contactpersonen niet wilt verliezen. Hierna kun je veilig alle data in het toestel verwijderen door een reset uit te voeren.

Om alle data écht te verwijderen, laat het over aan de enige échte Phonedokter. Al jouw gegevens worden onvindbaar. Maak nu een afspraak en laat je gegevens verwijderen.    

 

Diagnose rapport

Een diagnose rapport kun je laten opstellen voor verschillende doeleinden. Het kan zo zijn dat je bij de verzekering moet aantonen, dat je toestel niet naar behoren functioneert en kun je op deze wijze de reparatiekosten vergoed krijgen. Als het toestel onherstelbaar is, stellen wij een total-loss verklaring op. Deze kun je indienen bij de verzekering en ontvang je mogelijk vergoeding. Voor een total-loss verklaring moet je langskomen bij onze vestiging en is dus niet mogelijk via de telefoon of mail.

Wanneer je je toestel wilt verkopen, zul je moeten bewijzen dat het goed functioneert. Door middel van een dianogse rapport kun je dit aantonen. Voor dit soort doelen kun je overwegen een diagnose rapport op te laten stellen door Phonedokter.

Wij kunnen onderzoek doen naar de batterijcapaciteit, sensoren, scherm en allerlei andere functionaliteiten. Maak nu een afspraak voor een diagnose rapport.

 

Verificatie rapport

Je koopt een tweedehands toestel en wilt zeker weten of de smartphone goed functioneert. Tijdens het opstellen van een verificatie rapport worden er koppelingen gemaakt met specialistische software als iCloud, Find my iPhone en Samsung Accounts. Zo toon je dus aan dat het toestel naar behoren werkt. Op deze manier kunnen gestolen toestellen ook geverifieerd worden.

Maak nu een afspraak bij Phonedokter voor een reparatie. Wij hebben de beste technici in huis en bieden betaalbare reparaties aan.

 

Laptop reparaties

06-07-2018 12:12

laptop reparaties Phonedokter

Phonedokter repareert naast smartphones en tablets ook laptops. Zowel laptops van Apple als andere laptops kunnen worden gerepareerd. Laptop gebruikers ervaren meestal dezelfde soort problemen. Een gebarsten scherm, waterschade, slecht functionerende batterij, kapotte toetsenbord en een defecte harde schijf zijn de meest voorkomende vormen van schade. Defecte onderdelen kunnen ook andere componenten beschadigen en is een reparatie hard nodig.

Gebarsten scherm

Na een val of stoot heeft een laptop meestal scherm beschadigingen. Dit is onaangenaam bij het gebruik van de laptop. Een ander probleem dat kan ontstaan, zijn glassplinters die vrijkomen. Het is van groot belang om een gebarsten scherm snel te laten repareren, voordat ventilatoren en andere componenten verstopt raken door de glassplinters die loskomen. Op onze website vind je ons aanbod en prijzen voor laptop scherm reparaties.

Waterschade

Terwijl je achter de laptop zit, drink je een kopje koffie en plotseling laat je deze vallen. Het gevolg is: waterschade. Om kortsluiting te voorkomen, verwijder de oplaadkabel van de laptop. Ga vervolgens zo snel mogelijk langs bij een reparatiewinkel. Waterschade moet snel verwijdert worden, omdat dit anders ook schade kan brengen aan andere componenten. Als gevolg, een laptop dat bijna niet meer herstelbaar is. Phonedokter kan waterschade aan laptops herstellen.

Slecht functionerende batterij

De gebruiksduur van batterijen verslechteren na gebruik. De accu gaat sneller leeg en moet vaker opgeladen worden. De levensduur van een batterij is na een periode gewoonweg verlopen en moet vervangen worden. Gebruik maken van een niet originele oplader kan de batterij ook beschadigen. Wanneer je niet altijd de mogelijkheid hebt om op te laden, is een slecht functionerende batterij verhinderend. Bij Phonedokter kun je de batterij van jouw laptop vervangen. Maak nu een afspraak voor een batterijvervanging.

Kapotte toetsenbord

De toetsenbord van een laptop kan defect raken na gebruik van een lange periode. Toetsenborden hebben een beperkte levensduur en is een vervaging simpelweg noodzakelijk. Vloeistofschade is ook een veel voorkomend verschijnsel bij kapotte toetsenborden. Wanneer de toetsenbord niet meer naar behoren functioneert door vochtschade is het van groot belang, dat dit snel wordt verwijderd. Vochtschade kan namelijk ook andere componenten in de laptop beschadigen.

Defecte harde schijf (HDD)

Na een val of stoot, of soms uit zichzelf, kan de harde schijf beschadigd raken. Kenmerkend gevolg is vaak een getik uit de harde schijf te horen. Doordat de harde schijf bewegende delen heeft, kunnen deze helaas defect raken. Het vervangen van de harde schijf zal het probleem herstellen. Helaas kan de data vaak niet (volledig) gered worden. Een regelmatige back-up is daarom aangeraden. Wij kunnen een volledige Windows installatie uitvoeren.

Harde schijf vervangen (SSD)

Naast het vervangen van uw harde schijf, kunnen wij deze ook upgraden naar een SSD (Solid State Disk). Een SSD heeft geen bewegende delen, is sneller en betrouwbaarder dan een HDD. De computer start sneller op, en de lees- en schijfsnelheid zijn een stuk hoger dan bij een HDD. Als uw huidige HDD nog in goede staat is, kunnen wij uw volledige besturingssysteem en data overzetten naar de nieuwe SSD.


Phonedokter repareert laptops vakkundig en snel. Maak nu een afspraak voor een reparatie.

Studentenkorting Phonedokter

Wil je je smartphone laten repareren en ben je opzoek naar een betaalbare reparatiewinkel? Laat je smartphone, tablet of laptop repareren en ontvangt €10 korting. Bespaar geld en maak gebruik van onze studentenkorting! Op vertoon van je studentenpas krijg je korting op je reparatie.

Een smartphone is voor studenten tegenwoordig onmisbaar. Tevens worden digitale hulpmiddelen als een laptop en tablet veel gebruikt tijdens de studie. Phonedokter geeft daarom nu €10 korting op alle reparaties voor studenten.

Met afspraak is de reparatie binnen 30 minuten klaar. In onze wachtruimte kun je genieten van een kopje koffie en tegelijkertijd gebruik maken van onze gratis wifi. Op twee minuten loopafstand van de Phonedokter bevinden zich ook winkels en café's. Eventueel zou je op deze manier de wachttijd kunnen vervullen. Heb je geen afspraak? Dan kun je je toestel achterlaten, deze wordt binnen 90 minuten gerepareerd. Terwijl jij op school les volgt, repareren wij jouw toestel. Na school kun je je toestel weer ophalen en functioneert deze weer naar behoren. Bovendien hebben de reparaties een garantietermijn van 12 maanden op functionaliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van onze reparatie, want wij gebruiken originele onderdelen. Onze technici zijn goed opgeleid en beschikken de benodigde kennis over de reparaties.

Smartphone reparatie in Rotterdam

Het hoofdkantoor is gevestigd op de Kop van Zuid en is op loopafstand van de Erasmusbrug. Onze vestiging is makkelijk te bereiken met de metro en tram. Met je gratis studenten OV kun je gemakkelijk langskomen bij de Phonedokter. Wij zijn doordeweeks open van 09:00 tot 18:00. Op zaterdagen zijn wij open van 10:00 tot 16:00. Als je vanwege de studie drukte niet langs kunt komen, kan je je toestel ook opsturen. 

Voor onze overige servicepunten check de pagina met alle vestigingen

Maak nu een afspraak of kom langs en profiteer van deze actie! Studenten kunnen eenmalig gebruik maken van deze aanbieding.

 

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Een greep uit onze zakelijke klanten