Menu

 

PhoneDokter service
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

In het kader van transparantie hebben wij besloten om verschillende soorten schermen aan te bieden. Zo kun je kiezen uit verschillende kwaliteiten en is er een geschikte scherm voor ieder budget. Op dit moment bieden wij deze service alleen aan voor iPhone-toestellen.

Je kunt kiezen uit drie soorten scherm: Compatible, Premium & Premium Plus.

De verschillen tussen deze schermen zitten vooral in de helderheid, touchscreen, batterijverbruik en de prijs.

 

Compatible scherm

Het compatible scherm is een budgetvariant. Het scherm is kwetsbaar, maar kost veel minder dan de overige soorten. Dit type scherm is dan ook vooral bedoeld voor mensen, die opzoek zijn naar een tijdelijke oplossing. De helderheid is matig en bepaalde instellingen en functies in het scherm kunnen wegvallen, zoals de true tone instellingen.

Het compatible scherm is een goede optie als je bijvoorbeeld de foto’s en bestanden op je oude smartphone wilt veilig stellen. Ook is het een keuze voor als je je toestel nog een paar maanden wilt gebruiken, alvorens je een nieuwe aanschaft.

 

Premium scherm

Dit type scherm is van uitstekende kwaliteit en heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Als PhoneDokter is ons advies dit scherm te kiezen. De prijzen zijn betaalbaar en de kwaliteit is prima. Je krijgt 12 maanden garantie op de functionaliteiten van het scherm.

 

Premium Plus scherm

Dit type scherm wordt onderverdeeld in twee soorten; De Premium Plus schermen van Originele kwaliteit & schermen die écht Origineel geassembleerd zijn.


Premium Plus schermen van Originele kwaliteit

De kwaliteit van dit scherm is bijna identiek als een origineel Apple-scherm, maar is niet van de fabrikant zelf waardoor we het geen origineel scherm mogen noemen. Deze schermen zijn nieuw geproduceerd en dus niet gerecycled, waardoor het scherm lang meegaat. Ook voor dit scherm krijg je 12 maanden garantie op de functionaliteiten.

 

Premium Plus schermen van Origineel geassembleerd

Deze schermen zijn écht origineel en zijn geproduceerd door Apple. Het enige nadeel is dat deze schermen gerecycled zijn, ook wel refurbished genoemd. Deze refurbished schermen zijn van de hoogste kwaliteit wat te verkrijgen is.

 

Voor meer informatie check onze video met meer uitleg over de verschillenden tussen de schermen. De actuele prijzenlijst kun je hier vinden.

 samsung galaxy s20 problemen

Op 11 februari 2020 werd de Samsung Galaxy S20-serie gereleased. In eerste instantie leek het alsof Samsung met een revolutionair toestel kwam. Een uitstekend scherm, camera en 5G-netwerk. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee toen de hands-on reviews binnenstroomden.

De Galaxy S20 heeft inmiddels enkele updates gehad, maar het verloopt niet vlekkeloos. De laatste update veroorzaakte veel problemen, waarna Samsung de update heeft teruggetrokken.

Gebruikers hadden vooral last van een groene tint op het scherm. In het begin werd nog gediscussieerd of het probleem wel wordt veroorzaakt door de update, maar uiteindelijk is het toch bevestigd.

In de meeste gevallen hadden we dus te maken met een groene tint op het scherm. Sommigen hadden ook last van features die niet optimaal werkten. Zo meldt een gebruiker dat het scherm niet ververste op 120Hz en terugzakte naar 60Hz.

Anderen meldden dat de helderheid voortdurend ingesteld was op 25%. De helderheid van het scherm was gewoonweg niet meer instelbaar.

Gelukkig heeft Samsung inmiddels de update teruggetrokken en de vorige update is nu weer beschikbaar. Samsung verwacht binnenkort weer een nieuwe update uit te brengen, waarmee het toestel betere features zal krijgen.

Heb je toch problemen met je Samsung Galaxy S20?

Sommige gebruikers ervaren toch problemen na het herstel van de update. Meestal gaat het om een flikkerend scherm, batterij laadt niet op en/of het toestel heeft geen geluid. Dit soort problemen zijn gelukkig snel op te lossen door middel van een eenvoudige reparatie.

Heb je problemen met het scherm, batterij, oplaadconnector, luidspreker, microfoon of camera? Wij van PhoneDokter repareren deze onderdelen binnen 30 minuten op afspraak. Je krijgt 12 maanden garantie op het vervangen onderdeel. Maak direct een afspraak bij één van onze vestigingen! Geen vestiging in de buurt? Stuur dan je toestel op, binnen één werkdag sturen wij je toestel terug.

afspraak maken

De nieuwe iPhone SE 2020

23-04-2020 13:35

de nieuwe iphone se 2020

Op 15 april maakte Apple zijn nieuwe budgetmodel bekend, de iPhone SE 2020. De nieuwe smartphone lijkt identiek op de iPhone 8, maar heeft qua specs een enorme update gekregen. Dankzij de A13-chip is het toestel net zo snel als de iPhone 11. Ook de camera heeft een flinke opknapbeurt gekregen.

Het toestel heeft geen apart design. Dankzij de nieuwe camera, betere software en lage prijs is het toch een koopje voor veel smartphone-gebruikers. Dit nieuwe model is speciaal ontworpen voor mensen die een eerder een budgetmodel kiezen, dan een high-end smartphone. 

Dankzij de nieuwe specs kan dit toestel jarenlang mee. De nieuwe updates van iOS kunnen op de nieuwe iPhone SE gewoon geïnstalleerd worden. Het toestel heeft ook een home button wat sommigen juist erg fijn vinden en missen bij de nieuwe smartphones. Wat wel een nadeel is, is dat het toestel niet geschikt is voor 5G. Terwijl 5G een échte must is voor nieuwe toestellen met de komst van versneld internetten eind 2020. 

Dit nieuwe model is voor Android-gebruikers ook de optie om over te stappen naar de iPhone. Android-toestellen zijn vaak goedkoper, waardoor gebruikers ervan voorheen nooit dachten aan een overstap naar de iPhone vanwege de hoge prijzen. Maar met de komst van dit nieuwe model wordt dit makkelijker, dankzij de lage prijs.

Wat Android-gebruikers wel kan afweren om dit toestel te kopen, is het design. Het toestel heeft namelijk net als de iPhone 8 dikke randen. Het toestel kost €489,- en voor dit bedrag kun je een Android-toestel kopen met een uitstekend design en dus geen dikke randen. 

De nieuwe iPhone SE 2020 is vanaf aanstaande vrijdag 24 april te koop in de winkels voor €489,-.

iPad laadt niet op | Problemen & oplossing

Heb je problemen met het opladen van je iPad? In deze blog vind je tips om dit probleem op te lossen.

Oplader

Controleer allereerst je oplader. Een oplader raakt snel beschadigd, waardoor deze niet meer of weinig stroom kan leveren. Check of je oplader bij andere apparaten werkt en probeer op te laden met een andere kabel. Misschien ook een optie om een ander stopcontact te proberen. 

Gebruik altijd originele opladers. Namaak opladers leveren onvoldoende stroom, waardoor het apparaat niet optimaal functioneert. Wanneer je gebruik maakt van niet originele opladers krijg je meestal een melding met dat het accessoire niet wordt ondersteund. 

Herstarten

Voer een geforceerde herstart uit. Met een herstart kun je vaak dit soort issues oplossen. Om een geforceerde herstart uit te voeren op een iPad, volg de onderstaande stappen uit:

 • Druk kort op de volume-omhoogknop > Druk kort op de volume-omlaagknop > Houd de bovenste knop ingedrukt totdat het apparaat opnieuw opstart.

Batterijconditie

Laadt de batterij wel op, maar gaat het snel leeg? Mogelijk heeft je batterij naar mate van gebruik zijn levensduur bereikt. Om de batterijconditie te checken, ga naar:

 • Instellingen > Batterij > Batterijconditie 

Wanneer de batterijconditie 80% bereikt, krijg je automatisch een melding met een waarschuwing dat je batterij vervangen moet worden. Apple stuurt deze melding om te voorkomen, dat je toestel plotsteling uitvalt. Wanneer je deze melding ontvangt, laat je batterij direct vervangen om issues te vermijden.

iPad oplaadconnector / oplaadpunt reparatie 

Heb je nog steeds issues met het opladen van je iPad? Mogelijk is je oplaadconnector beschadigd geraakt. De oplaadpunt kan slijtage oplopen naar mate van gebruik en beschadigd raken door vochtschade.
PhoneDokter is gespecialiseerd in het repareren van smartphone, tablet en MacBook reparaties. Maak direct een afspraak voor reparatie. Op afspraak? Reparatie binnen 30 minuten. Opsturen? Reparatie binnen één werkdag. Voor de actuele prijzen check de prijslijst.

afspraak maken

iPad 2018 problemen

De iPad 2018 wordt gezien als de budget model die nog recent is uitgebracht. Het toestel had een relatief lage prijs met goede specs. Op 27 maart 2018 presenteerde Apple het toestel wat standaard beschikt over programma’s, zoals: iWork-apps als Pages, Numbers en Keynote. Dit instapmodel is zeer populair bij scholieren, omdat het een betaalbare toestel is en beschikt over de handige apps. 

Gebruikers ervaren soms toch problemen. Meestal gaat het om software gerelateerde issues waarvoor je maatregelen kunt nemen om verdere problemen te voorkomen. In deze blog vind je meer tips over maatregelen die je kunt nemen om verdere problemen te voorkomen.  

Batterij problemen

Om batterij issues te voorkomen, gebruik altijd originele laders. Namaak opladers kunnen de werking van je batterij verstoren en wanneer je batterij niet meer optimaal werkt, kan dit weer andere componenten beschadigen. 

Reinig je oplaadconnector  

Wanneer je problemen hebt met het aansluiten van je oplader kun je eventueel je oplaadconnector reinigen, zodat je oplaadpunt beter contact kan maken met de lader. Je kunt je oplaadconnector reinigen met een tandenrager of oude tandenborstel. Door stofdeeltjes en vuil reageert de oplaadconnector traag of helemaal niet. Met een kleine schoonmaakbeurt kan je oplaadproblemen mogelijk oplossen. Zorg er wel voor dat je tandenrager of oude tandenborstel droog is. 

Gebruik van apps en functies

Bij gebruik van te veel apps kan een toestel overbelast raken. Veel apps blijven continu op de achtergrond draaien en wanneer meldingen aanstaan, is je toestel constant bezig met gegevens ophalen. Bluetooth, locatieservices & Wifi aan laten staan terwijl je het niet gebruikt, is ook zeker overbodig. Wanneer je een toestel overbelast, leidt dit meestal tot een vastlopend scherm en een snel leeglopende batterij. 

IOS-updates

Mensen onderschatten soms de essentie van software updates. Met de komst van updates worden vervelende bugs in het systeem gefixt, waardoor je minder last hebt van software issues. Een update kan er ook voor zorgen dat je toestel beter gaat functioneren, denk aan snelheid, nieuwe features en andere verbeterpunten. 

iPad 2018 reparatie 

Heb je toch problemen met je iPad 2018 en weet je niet waar het aan ligt? Laat je iPad onderzoeken bij de PhoneDokter. Wij zijn erkend reparateur voor smartphones, tablets en macbooks sinds 2011. Je kunt een afspraak maken bij één van onze vestigingen. Geen vestiging in de buurt? Stuur dan je toestel op!

afspraak maken

De nieuwe Samsung Galaxy S20-serie

Samsung heeft inmiddels de Galaxy S20-serie onthuld. De nieuwe serie bevat drie high-end smartphones met spectaculaire features. Met de S20-serie legt Samsung de lat wel erg hoog! De pre-orders zijn gestart. Je krijgt ook nog een gratis Galaxy Buds+, als je je toestel van tevoren besteld. 

De nieuwe Galaxy S20-serie bevat drie modellen met elk weer meerdere features, namelijk: de Galaxy S20, Galaxy S20+ & Galaxy S20 Ultra. Zo kun je de Galaxy S20 zowel in 4G als 5G bestellen en heeft de S20 Ultra één variant met 12GB werkgeheugen en één met 16GB aan werkgeheugen. 

De camera’s hebben een uitzonderlijk update. De S20 Ultra heeft zelfs een camera van 108MP en extra ondersteunende camera’s van 12MP & 48MP. Samsung beweert dat je tot 100x zou kunnen inzoomen met deze camera. De S20 en S20+ hebben beide een hoofdcamera van 64MP en ook twee ondersteunende camera’s van beide 12MP. Tevens hebben de S20+ en S20 Ultra een DepthVision camera wat weer een mooie feature is voor fotografie-liefhebbers.

De nieuwe modellen hebben een uitstekende batterij. De S20 heeft een 4000 mAh batterij, de S20+ een 4500 mAh batterij & de S20 Ultra een 5000 mAh batterij. De batterijcapaciteit zal voor uitstekende gebruiksgemak zorgen. Volgens Samsung kan de batterij 24 uur stroom leveren. 

Smartphone schermen zijn de laatste jaren van uitstekende kwaliteit. De nieuwe S20-serie schermen ondersteunen 8K en een hogere verversingssnelheid van 120 Hz waardoor beeld veel vloeiender wordt weergeven. 

De features beloven veel, maar toch is het afwachten totdat we de smartphones kunnen testen op gebruiksgemak. Door de nieuwe specs vliegen jammergenoeg de prijzen omhoog. 

 

Galaxy S20

Galaxy S20

Galaxy S20+

Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20 Ultra

Netwerk 

4G

5G 5G 5G 5G
Werkgeheugen & Opslag            

8GB werkgeheugen          

128GB opslag 

12GB werkgeheugen         

128GB opslag 

12GB werkgeheugen         

128GB opslag 

12GB werkgeheugen          

128GB opslag 

16GB werkgeheugen          

512GB opslag 

Prijs

899,-

999,- 1099,- 1349,- 1549,-

 

 

MacBook scherm problemen

12-02-2020 17:29

macbook scherm problemen

Sommige MacBook gebruikers hebben problemen met het scherm. In sommige gevallen hebben we te maken met een flikkerend scherm, maar soms werkt het scherm helemaal niet. Het probleem wordt soms veroorzaakt door de flexkabel die het scherm verbindt met het moederbord. De kabel is te kort en raakt daardoor snel versleten. De apparaten die dit probleem hebben, zijn volgens Apple verkocht tussen oktober 2016 en februari 2018.

Kortsluiting 

Naast slijtage is soms kortsluiting ook de oorzaak van het probleem. De backlight chip raakt beschadigd, waardoor het scherm niet meer functioneert. In dit geval zou een scherm reparatie het probleem kunnen oplossen. 

Waterschade 

Waterschade is een veel voorkomend probleem. Men denkt bij waterschade alleen maar aan ernsitge gevallen waarbij het toestel in aanraking komt met water, denk aan een kopje koffie die je over je toestel laat vallen. Maar een toestel kan ook waterschade oplopen, doordat vocht binnendringt. Door middel van een schoonmaakbeurt kunnen wij waterschade in de meeste gevallen herstellen. 

Onervaren reparateurs 

Wij krijgen af en toe ook klanten die eerder hun MacBook hebben laten repareren bij een andere reparateur. Een MacBook reparatie is zeker niet makkelijk en wij raden aan om dit soort reparaties te laten uitvoeren door échte deskundigen. Een klein foutje tijdens de reparatie kan grote gevolgen hebben. 

MacBook scherm reparatie

Laat je MacBook repareren door de PhoneDokter. Wij zijn sinds 2011 gespecialiseerd in smartphone, tablet & MacBook reparaties. Maak een afspraak voor reparatie en ga langs bij één van onze vestigingen. Geen tijd om langs te komen? Stuur je toestel eenvoudig op!

afspraak maken

 

iPad 10.2 (2019) problemen

12-02-2020 14:10

ipad 2019 problemen

Apple past het scherm van zijn instapmodel iPad aan met de komst van de nieuwe iPad 10.2 inch 2019. De voorloper heeft nog een 9.7 inch scherm wat toch een stukje kleiner is. De processor blijft wel hetzelfde, namelijk de A10 Fusion-soc. 

Qua prijs is de iPad 10.2 een stukje prijziger dan zijn voorganger. Terwijl de 9.7’’ maar 359 euro kostte, betaal je voor de huidige 10.2’’ model 389 euro. Bij de iPad modellen van 2019 kun je gemakkelijk een extern toetsenbord plaatsen, dankzij de smart connector. Voor de rest zijn de updates minimaal en blijven de overige features dus hetzelfde als zijn voorganger. 

Naarmate van gebruik ontstaan er problemen met iPads. Batterij gaat sneller leeg, scherm loopt vast, problemen met Wifi, toestel gaat niet aan & oplaadproblemen. De oorzaak van dit soort problemen kan verschillen. Onderdelen kunnen versleten raken en soms kan vochtschade de reden zijn voor dit soort issues. 

Hieronder volgen een aantal tips die je kunt gebruiken om dit soort problemen te voorkomen.

Originele laders

Om batterij issues te voorkomen, gebruik altijd originele laders. Namaak opladers kunnen de werking van je batterij verstoren en wanneer je batterij niet meer optimaal werkt, kan dit ook andere componenten beschadigen. 

Reinig je oplaadconnector  

Wanneer je problemen hebt met het aansluiten van je oplader kun je eventueel je oplaadconnector reinigen, zodat je oplaadpunt beter contact kan maken met de lader. Je kunt je oplaadconnector reinigen met een tandenrager of oude tandenborstel. Door stofdeeltjes en vuil reageert de oplaadconnector traag of helemaal niet. Met een kleine schoonmaakbeurt kan je oplaadproblemen mogelijk oplossen. Zorg er wel voor dat je tandenrager of oude tandenborstel droog is. 

Gebruik van apps en functies

Bij gebruik van te veel apps kan een toestel overbelast raken. Veel apps blijven continu op de achtergrond draaien en wanneer meldingen aanstaan, is je toestel constant bezig met gegevens ophalen. Bluetooth, locatieservices & Wifi aan laten staan terwijl je het niet gebruikt, is ook zeker overbodig. Wanneer je een toestel overbelast, leidt dit meestal tot een vastlopend scherm en een snel leeglopende batterij.

IOS-updates

Mensen onderschatten soms de essentie van software updates. Met de komst van updates worden vervelende bugs in het systeem gefixt, waardoor je minder last hebt van software issues. Een update kan er ook voor zorgen dat je toestel beter gaat functioneren, denk aan snelheid, nieuwe features en andere verbeterpunten. 

iPad 10.2 inch 2019 reparatie 

Heb je toch problemen met je iPad 10.2 inch 2019 en weet je niet waar het aan ligt? Laat je iPad onderzoeken bij de PhoneDokter. Wij zijn erkend reparateur voor smartphones, tablets en macbooks sinds 2011. Je kunt een afspraak maken bij één van onze vestigingen. Geen vestiging in de buurt? Stuur dan je toestel op! 

afspraak maken

Volg ons op Facebook & Instagram

 

iPhone 11 batterij loopt snel leeg

De iPhone 11 is inmiddels één jaar oud en de prestaties van het toestel beginnen te dalen. De batterij gaat minder lang mee, het toestel werkt langzamer en het opladen duurt langer. Dit zijn allemaal problemen die na een tijdje vanzelf ontstaan. De batterij heeft zijn levensduur bereikt, bestanden en apps zorgen ervoor dat het toestel minder snel draait en de oplaadconnector raakt versleten naarmate van gebruik, waardoor de batterij slomer wordt opgeladen. 

Ben je er zeker van dat de batterij vervangen moet worden? PhoneDokter vervangt batterijen binnen 30 minuten op afspraak. Maak direct een afspraak en ga langs bij één van onze vestigingen. Of stuur je toestel op! 

iPhone 11 batterij loopt snel leeg

Ook last van een snel leeglopende batterij? Verschillende factoren kunnen uiteindelijk leiden tot een korte gebruiksduur van de batterij. Naast het gebruik maken van niet originele laders kunnen andere aspecten ervoor zorgen, dat de batterij minder lang meegaat. 

De levensduur van je iPhone 11 batterij verlengen

Apple adviseert om je iPhone elke maand minstens één keer een volledig oplaadcyclus te laten doorlopen, dit houdt in dat je je iPhone 100% oplaadt en dat je weer gaat laden wanneer de batterij volledig leeg is.
Ook is het handig om te checken of je hoesje ervoor zorgt, dat het toestel warm wordt tijdens het opladen. Bij oververhitte kun je beter het hoesje verwijderen. 

Update je iPhone 11

Apple raadt aan je iPhone te updaten met de nieuwste versie van iOS. Met de nieuwe updates worden technieken bedacht, die de prestaties van je batterij optimaliseren. Om te controleren of je de nieuwste update hebt, volg de onderstaande stappen:

 • Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update 
 • Tik op ‘Download en installeer’ als je de nieuwste versie nog niet hebt geïnstalleerd 

Meldingen 

De batterij raakt snel leeg wanneer het toestel functies op de achtergrond laat draaien. Meldingen ontvangen van apps zorgen ervoor, dat je toestel constant blijft werken. Controleer welke meldingen aan staan en probeer onnodige instellingen te vermijden.  

Locatieservices uitschakelen

Apps die voortdurend gebruik maken van locatieservices zoals Google Maps kunnen de batterij overbelasten. Je kunt overwegen locatieservices uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt. Om deze functie uit te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > Locatieservices.

Schakel wifi en bluetooth uit

Maak je geen gebruik van wifi en bluetooth? Schakel deze functies uit om energie te besparen. Om je wifi uit te schakelen, ga naar Instellingen > Wi-Fi en schakel wifi uit. Gebruik je bluetooth zelden? Schakel de bluetooth uit, ga naar Instellingen > Algemeen > Bluetooth en zet deze functie uit.

Pas de helderheid aan 

Het scherm verbruikt veel energie. Een ander manier om de levensduur van de batterij te verlengen, is om het scherm te dimmen. Je batterij gaat langer mee en je toestel raakt niet overbelast. 

Check de batterijconditie

Controleer de maximumcapaciteit van je batterij. De batterijconditie geeft je een indicatie van hoe lang de batterij nog meegaat. Om de batterijconditie te checken, ga naar Instellingen > Batterij > Batterijconditie.
De maximumcapaciteit is het percentage in hoeverre je batterij wordt opgeladen. Wanneer de maximumcapaciteit van je batterij daalt, wordt deze niet meer volledig opgeladen en is de gebruiksduur korter.

iPhone 11 batterij vervangen 

De batterij dient vervangen te worden wanneer de batterijconditie is laag is. PhoneDokter vervangt batterijen in 30 minuten op afspraak. Maak een afspraak via de online agenda en ga langs bij één van onze vestigingen. Geen tijd om langs te komen? Stuur je toestel eenvoudig op! Wij repareren je iPhone binnen één werkdag en sturen het toestel terug. 

iPhone 11 scherm problemen

05-02-2020 13:56

 

iPhone 11 scherm problemen

Loopt je iPhone 11 scherm vast of functioneert het helemaal niet?

De belangrijkste feature van de iPhone 11 is het mooie scherm met diepe en levendige kleuren. Verschillende iPhone 11 gebruikers hebben verschillende problemen met hun scherm ervaren. Deze problemen zijn onder andere: een inbranding, een vastlopende scherm of een zwarte scherm. Als je iPhone een vastlopende of zwarte scherm heeft, worden deze problemen meestal veroorzaakt door een software bug, maar een inbranding kan alleen herstelt worden door het scherm te laten vervangen.

 

Waarom loopt mijn iPhone 11 scherm vast?

Omdat de iPhone 11 nog een redelijke nieuwe toestel is, wordt het probleem meestal niet veroorzaakt door onvoldoende RAM geheugen. Er zijn wel andere factoren, dat het probleem kunnen veroorzaken.

 

Een fout in een bepaalde app kan ervoor zorgen, dat je iPhone 11 vastloopt. Als je scherm alleen vastloopt bij het openen van een app ligt het probleem waarschijnlijk aan die app. De app kan een malware of een fout in één van de bestanden bevatten, die ervoor zorgt dat de app crasht of instabiel raakt.

 

Mislukte apps of iOS updates kunnen ook ervoor zorgen, dat je scherm vastloopt. Mislukte updates kunnen extra bugs bevatten, die invloed hebben op andere functies. Kleine bugs worden opgelost door een simpele app reset. Complexer bugs hebben een complete reset van het toestel nodig.  

Als niks mis is met je iPhone 11 hardware, kan het probleem worden opgelost door de volgende tips te gebruiken, om een eventuele software probleem op te lossen.

 

Het scherm loopt vast

Voordat je deze stap gaat uitvoeren, controleer eerst of er een nieuwe iOS beschikbaar is. iOS 13.3 is nog niet zo lang geleden uitgebracht, volgens Apple iOS 13.3 bevat veel bugfixes. Deze kunnen handig zijn voor veel iPhone 11 gebruikers, die mogelijke problemen met hun toestel ervaren.

 

Om de nieuwste iOS versie te downloaden, ga naar:

Instellingen > Algemeen > Software bijwerken

Let op! Er wordt altijd aangeraden om een back-up van je gegevens te maken, voordat je de update uitvoert.

 

Wanneer de problemen zich blijven voordoen na de update, ga dan door naar de volgende tips.

 

Reset je iPhone 11

 

Een reset kan software problemen oplossen. Om een harde reset uit te voeren, volg de onderstaande stappen:

1- Druk kort op de volume omhoog-knop

2- Druk kort op de volume omlaag-knop

3- Uiteindelijk houd de zijknop (aan-uit knop) ingedrukt, totdat het Apple logo op je beeldscherm verschijnt

 

Als een reset nog steeds niet het probleem oplost, ga door naar de volgende tip.

 

Zet je iPhone 11 in herstelmodus

 

Herstelmodus is een geavanceerder optie, die meer complexe software bugs oplost. Om je iPhone 11 in herstelmodus te zetten, is dit wat je moet doen:

 

1- Sluit je iPhone 11 op een computer aan via een USB of Lightning kabel.

2- Open iTunes op je computer. Zorg er wel voor dat je de laatste iTunes versie gebruikt.

3- Als je iPhone 11 aangesloten is, voer de volgende stappen uit:

 

- Druk kort op de volume omhoog-knop.

- Druk daarna kort op de volume omlaag-knop.

- Uiteindelijk houd de zijknop (aan-uit knop) ingedrukt, totdat het Apple logo op je iPhone 11 scherm verschijnt.

 

4- Wanneer de optie ‘Herstel’ of ‘Bijwerken’ verschijnt, klik op ‘Bijwerken’. iTunes zal de nieuwste iOS op je toestel automatisch installeren zonder je gegevens te verwijderen.

 

Als de download langer dan 15 minuten duurt, zal je iPhone de herstelmodus annuleren. Als dit gebeurt, herhaal de vorige stappen totdat je iPhone weer in herstelmodus zit.  

 

Schakel DFU-modus aan

 

Let op! Voer deze stap niet uit als je iPhone waterschade of fysieke beschadigingen heeft. Zorg ervoor, dat je iPhone 11 opgeladen is om deze stap uit te voeren. Deze twee dingen moeten in orde zijn om ervoor te zorgen, dat het proces foutloos loopt. Als de proces niet compleet uitgevoerd is, kunnen permanente beschadiging op je iPhone 11 ontstaan waardoor je toestel onbruikbaar wordt. Als je geen affiniteit met dit soort instellingen hebt, wordt aangeraden deze stap niet uit te voeren.

 

DFU modus is een andere optie om je iPhone weer te resetten. Door elke code van je iPhone te verwijderen en opnieuw herladen, zal de DFU modus je iPhone weer compleet resetten waardoor je je gegevens verliest. Om je iPhone X in DFU modus te zetten, voer de volgende stappen uit:

 

1- Sluit je iPhone 11 op een computer via een USB of Lightning kabel aan.

 

2- Open iTunes op je computer. Zorg ervoor, dat je de laatste versie van iTunes gebruikt.

 

3- Zet het toestel uit, als het nodig is.

 

4- Druk op de zijknop voor ongeveer 3 seconden.

 

5- Blijf op de zijknop drukken en druk tegelijkertijd op de volume omlaag-knop voor ongeveer 10 seconden. Als je het Apple logo op jouw iPhone beeldscherm ziet, betekent dat je de stappen opnieuw moet herhalen.

 

6- Laat de zijknop los maar blijf op de volume omlaag-knop drukken voor ongeveer 5 seconden. Als je een bericht krijgt dat je iPhone weer moet koppelen aan iTunes, moet je de stappen opnieuw uitvoeren.

 

Als het scherm zwart blijft, betekent dat je in DFU modus zit. Er zal een bericht op iTunes verschijnen, dat je iPhone 11 succesvol is gekoppeld en dat de DFU (Device Firmware Upgrade) klaar is om uitgevoerd te worden. Volg daarna de instructies op je computer.

 

iPhone 11 scherm laten vervangen 

Als je iPhone 11 nog steeds een zwarte, vastlopende of ingebrande scherm heeft, ligt het probleem aan het scherm zelf. PhoneDokter vervangt je iPhone 11 scherm binnen 30 minuten met een garantie van 12 maanden op functionaliteit. Maak nu een afspraak of stuur je toestel op!

 

afspraak maken

 

 

Volg ons op FaceBook & Instagram

 

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Een greep uit onze zakelijke klanten