iPhone gaat niet uit

10 Sep. 2020

Het komt regelmatig voor, dat een iPhone niet meer uitgeschakeld kan worden. Meestal is er sprake van een app of iOS dat bevroren is, waardoor de aan- uitknop en het scherm niet meer reageert. Wat kun je doen om dit probleem op te lossen?

Geforceerd herstarten
Door je iPhone geforceerd te herstarten zorg je ervoor, dat het geheugen wordt gereset en het toestel opnieuw wordt gestart. Je verliest geen data, maar voer deze methode pas uit wanneer je toestel écht gecrasht is.

Om je iPhone geforceerd te herstarten, houd de aan- uit knop en de homeknop tegelijkertijd ingedrukt. Houd alle knoppen ingedrukt, zelfs wanneer de schuifbalk om je telefoon uit te zetten op het scherm verschijnt. Vervolgens wordt het scherm zwart. Laat de knoppen pas los wanneer het Apple-logo tevoorschijn komt. De iPhone wordt opnieuw gestart en is het probleem mogelijk opgelost.  

AssistiveTouch gebruiken
Deze manier is toepasselijk wanneer de knoppen van je iPhone niet goed werken. Door AssistiveTouch in te schakelen, kun je allerlei functies van de iPhone bedienen via de software.

Om AssistiveTouch in te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > AssistiveTouch. Zet de schakelaar voor AssistiveTouch vervolgens aan.
Er verschijnt nu een knop op je scherm, deze functioneert voortaan als je homebutton. Je kunt vanaf nu deze AssistiveTouch-knop gebruiken om de iPhone geforceerd te herstarten, als je homebutton niet meer werkt.

iPhone uitzetten iOS 11
Draait jouw iPhone op iOS 11? Dan kun je het toestel uit te zetten zonder fysieke knoppen te gebruiken. In de instellingen is namelijk een optie geplaatst, waardoor je eenvoudig het apparaat kunt uitschakelen. Om je toestel via instellingen uit te zetten, ga naar Instellingen > kies voor ‘Algemeen’ > scrol naar beneden en tik op de optie ‘Zet uit’.

iPhone laten repareren

PhoneDokter is gespecialiseerd in smartphone reparaties. Uiteraard kunnen we de powerknop van jouw iPhone ook vervangen. Op onze website kun je een afspraak maken voor een reparatie. Op afspraak is de reparatie binnen 30 minuten klaar, zonder afspraak is de wachttijd 90 minuten. Kun je niet langskomen? Stuur dan je toestel eenvoudig op! Binnen 24 uur wordt het toestel teruggestuurd. 

 

iPhone model selecteren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »