iPhone doet vanzelf dingen

9 Sep. 2020

Sommige iPhone-gebruikers ervaren problemen bij het gebruik van de smartphone, zoals een scherm wat uit zichzelf beweegt en delen selecteert. Zo worden er vanzelf apps geopend, gaat het toestel vanzelf uit en verkeerde toegangscodes ingevoerd met een blokkade als gevolg.

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door hardwarematige problemen na val-, stoot- en/of waterschade. Heb je zichtbare beschadigingen zoals barsten, zwarte ronde vlekken en/of groene strepen? Sla de onderstaande stappen over en kies je iPhone model onderaan het artikel. Op de betreffende modelpagina kies je vervolgens voor 'scherm vervangen'. Op de productpagina lees je alle mogelijkheden die PhoneDokter Thuis te bieden heeft om het scherm z.s.m. te vervangen.

Indien je geen zichtbare schade hebt en je toestel niet hebt laten vallen kun je de onderstaande checklist doornemen!

  1. Check eerst of je een originele lader gebruikt. Niet originele laders kunnen ervoor zorgen, dat de batterij niet genoeg stroom trekt om het toestel goed te laten functioneren.
  2. Telefoon hoesjes kunnen in de zomermaanden ervoor zorgen, dat je toestel oververhit raakt. Door de oververhitting kan je iPhone 'ghosten'. 
  3. Schakel vliegtuigmodus in en check of dat effect heeft. Zo ja, moet je batterij vervangen worden. 
  4. Herstart je toestel. Het opnieuw opstarten van een smartphone kan veel problemen verhelpen. Was dit niet de oplossing? Ga door naar de volgende stap.
  5. Voer een fabrieksreset uit en update de software.
  6. Check de conditie van je batterij. Dat kan je heel gemakkelijk checken door te kiezen voor:
    - Instelling > Batterij > Batterijconditie. Geeft je iPhone hier een percentage weer van rond de 80 - 85% of de status 'Onderhoud'? Dan moet de batterij vervangen. het vervangen van de batterij kan terwijl je wacht, aan huis in onze repairbus binnen 20 minuten gedaan worden. De links per iPhone model staan onderaan het artikel!
  7. Mochten de voorgaande stappen niet hebben geholpen adviseren wij je scherm te laten testen door onze technici. Wij maken gebruik van een testmodule die kan achterhalen of een interne component van het scherm beschadigd is. Het komt namelijk wel eens voor dat een scherm niet zichtbaar is beschadigd maar van 'binnenuit'. Voor het selecteren van het juiste iPhone scherm kun je kiezen uit de links hieronder!

iPhone model selecteren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »