iPhone 11 batterij problemen

4 Nov. 2020

Last van een snel leeglopende iPhone 11 batterij? 

Heb je ook zo'n last van dat je toestel halverwege de dag al bijna leeg is? Of laadt je toestel langzaam op? De oorzaak van het probleem kan verschillen. Soms is het simpelweg een software fout, een bug in het besturingssysteem zorgt ervoor dat bepaalde functies niet optimaal werken. Meestal wordt een software update door Apple zelf weggewerkt met een nieuwe iOS-update. Check ook altijd de batterijconditie, deze kun je vinden in je instellingen:

Instellingen > Batterij > Batterijconditie

Indien de batterijconditie lager dan 80% is, is het noodzakelijk dat deze wordt vervangen. Wij van PhoneDokter kunnen je batterij vakkundig en snel vervangen. Met de ophaal- en brengservice wordt je toestel binnen 24 uur gerepareerd en teruggestuurd. Je kunt ook op afspraak langskomen in één van onze vestigingen. 

iPhone 11 batterij reparatie

iPhone 11 batterij reparatie

iPhone 11 Pro batterij reparatie

iPhone 11 Pro batterij reparatie

iPhone 11 Pro Max batterij reparatie

iPhone 11 Pro Max batterij reparatie

 

Een ander grote boosdoener is waterschade. Het toestel hoeft niet per se in het water te vallen. Door je toestel in vochtige ruimtes te gebruiken, kan je al vochtschade oplopen. Daarnaast kunnen interne componenten beschadigd raken na een val of een stoot. Aan de buitenkant zie je geen schade, terwijl het toestel van binnen wel defect is. Wanneer de oplaadconnector beschadigd raakt, kun je dus moeite hebben met opladen en een korte batterijduur hebben.

Een beschadigde oplaadconnector kunnen onze dokters voor je vervangen.

iPhone 11 batterij reparatie

iPhone 11 oplaadconnector reparatie

iPhone 11 Pro batterij reparatie

iPhone 11 Pro oplaadconnector reparatie

iPhone 11 Pro Max batterij reparatie

iPhone 11 Pro Max oplaadconnector reparatie

 

Wat te doen als je iPhone 11 heel langzaam oplaadt

Voordat je gaat beginnen met eventuele software problemen op te lossen, wordt er aangeraden de volgende factoren te checken:

 • Zorg ervoor dat je een originele Apple lader gebruikt
 • Verwijder de lader wanneer je iPhone 100% is opgeladen

Niet originele laders hebben niet de juiste vermogen om je iPhone 11 batterij op te laden, waardoor het oplaadproces langer duurt.

 • Kijk of de krachtbron genoeg stroom levert

Om te kijken of het probleem niet aan de krachtbron ligt, kun je je oplader op een andere stopcontact of USB poort aansluiten. Opladen via een powerbank of computer gaat langzamer, omdat een USB poort niet dezelfde hoeveelheid stroom als een stopcontact kan leveren.

 • Check of je kabel niet beschadigd is

Lightning kabels kunnen makkelijk beschadigd raken, vooral aan de twee USB aansluitingen. Als je kabel beschadigd is, kan het oplaadproces langer duren. 

Als je de vorige stappen hebt gecontroleerd, voer de volgende stappen uit om een eventuele software probleem op te lossen.

 

Voer een soft reset uit

Wanneer je iPhone voor het eerste keer na een nieuwe iOS versie langzaam oplaadt, kan er een kleine iOS bug zijn. Kleine iOS bugs kunnen makkelijk worden opgelost, door een simpele soft reset uit te voeren. Om een soft reset uit te voeren, is dit wat je moet doen:

 

 1. Blijf op de zijknop (aan-uit knop) drukken, totdat de optie om je iPhone uit te zetten op jouw beeldscherm verschijnt.
 2. Schuif de icoontje naar rechts om je iPhone uit te schakelen.
 3. Na 30 seconden blijf op de zijknop drukken, totdat je iPhone 11 aangaat.

Probeer nu je iPhone op te laden. Als het probleem nog niet opgelost is na een soft reset, ga dan naar de volgende stap.

 

Probeer een geforceerd herstart

Een geforceerde herstart kan handig zijn, wanneer je iPhone 11 langzaam werkt of vastgelopen is. Om een geforceerde herstart uit te voeren, volg de volgende stappen:

 

 1. Druk kort op de volume omhoog-knop
 2. Druk kort op de volume omlaag-knop
 3. Uiteindelijk houd de zijknop (aan-uit knop) ingedrukt, totdat je iPhone weer aangaat.

 

Apps afsluiten

Sommige apps die op de achtergrond blijven draaien, gebruiken veel stroom of crashen. Je zult misschien denken, dat je iPhone 11 langzaam oplaadt. Maar het probleem wordt veroorzaakt door een app, die op het achtergrond blijft draaien. Je kunt je iPhone uitzetten of de apps die op de achtergrond draaien uitschakelen. Om de apps uit te schakelen, voer de volgende stappen uit:

 1. Veeg omhoog
 2. Sluit alle apps

Schakel daarna je iPhone uit en sluit een oplader aan. Als het probleem zich nog steeds voordoet, ga dan door naar de volgende stappen.

Je instellingen resetten

Instellingen of opties kunnen zo ingesteld zijn dat je toestel veel stroom gebruikt. Door de hoeveelheid instellingen die iOS biedt, kan het moeilijk zijn om precies te bepalen welke instellingen invloed kunnen hebben op je batterij. Nieuwe updates kunnen bepaalde instellingen op je iPhone automatisch veranderen. Om alle instellingen te resetten, voer de volgende stap uit:

Instellingen > Algemeen > Reset > Alle instellingen resetten

Met deze stap zullen alle instellingen op je iPhone gereset worden. Al je gegevens zullen ongewijzigd blijven.

 

Laat je iPhone 11 batterij of oplaadconnector vervangen

Als de bovenste tips het probleem niet heeft opgelost, heeft je iPhone 11 een defecte oplaadconnector of batterij. Laat je toestel vandaag nog repareren! Met de ophaal- en brengservice wordt je toestel binnen 24 uur gerepareerd en teruggestuurd. Je kunt ook op afspraak langskomen, binnen 2 uur wordt je toestel op locatie gerepareerd. 

 

iPhone model selecteren

Volg ons op FaceBook & Instagram

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »