iPhone X scherm problemen

9 Sep. 2020

Loopt je iPhone X scherm vast of functioneert het helemaal niet?

De belangrijkste feature van de iPhone X is het mooie OLED super retina scherm met diepe en levendige kleuren. Het OLED scherm wordt niet door Apple zelf geproduceerd, maar gekocht van Samsung. Verschillende iPhone X gebruikers hebben verschillende problemen met hun scherm ervaren. Deze problemen zijn onder andere: een inbranding, een vastlopende scherm of een zwarte scherm. Als je iPhone een vastlopende of zwarte scherm heeft, worden deze problemen meestal veroorzaakt door een software bug maar een inbranding kan alleen herstelt worden door het scherm te laten vervangen.

Waarom loopt mijn iPhone X scherm vast?

Omdat de iPhone X nog een redelijke nieuwe toestel is, wordt het probleem meestal niet veroorzaakt door onvoldoende RAM geheugen. Er zijn wel andere factoren, dat het probleem kunnen veroorzaken.

Een fout in een bepaalde app kan ervoor zorgen, dat uw iPhone X vastloopt. Als uw scherm alleen vastloopt bij het openen van een app ligt het probleem waarschijnlijk aan die app. De app kan een malware of een fout in één van de bestanden bevatten, die ervoor zorgt dat de app crasht of instabiel raakt.

Mislukte apps of iOS updates kunnen ook ervoor zorgen, dat je scherm vastloopt. Mislukte updates kunnen extra bugs bevatten, die invloed hebben op andere functies. Kleine bugs worden opgelost door een simpele app reset. Complexer bugs hebben een complete reset van het toestel nodig.  

Als niks mis is met je iPhone X hardware, kan het probleem worden opgelost door de volgende tips te gebruiken, om een eventuele software probleem op te lossen.

 

Het scherm loopt vast

Voordat je deze stap gaat uitvoeren, controleer eerst of er een nieuwe iOS beschikbaar is. iOS 11.3 is nog niet zo lang geleden uitgebracht, volgens Apple iOS 11.3 bevat veel bugfixes. Deze kunnen handig zijn voor veel iPhone X gebruikers, die mogelijke problemen met hun toestel ervaren. Het probleem van een vastlopende scherm bij koude temperaturen is volgens Apple een iOS bug die opgelost is in iOS 11.1.2. Naast het scherm probleem heeft de nieuwe update ook een probleem met vervormde foto’s bij Live Photos en video’s op de iPhone X opgelost. Om de nieuwste iOS versie te downloaden ga naar:

Instellingen > Algemeen > Software bijwerken

Let op! Er wordt altijd aangeraden om een back-up van je gegevens te maken, voordat je de update uitvoert.

Wanneer de problemen zich blijven voordoen na de update, ga dan door naar de volgende tips.

 

Reset je iPhone X

Een reset kan software problemen oplossen. Om een harde reset uit te voeren, volg de onderstaande stappen:

1- Druk kort op de volume omhoog-knop

2- Druk kort op de volume omlaag-knop

3- Uiteindelijk houd de zijknop (aan-uit knop) ingedrukt, totdat het Apple logo op je beeldscherm verschijnt

 

Als een reset nog steeds niet het probleem oplost, ga door naar de volgende tip.

 

Zet je iPhone X in herstelmodus

Herstelmodus is een geavanceerder optie, die meer complexe software bugs oplost. Om je iPhone X in herstelmodus te zetten, is dit wat je moet doen:

1- Sluit je iPhone X op een computer aan via een USB of Lightning kabel.

2- Open iTunes op je computer. Zorg er wel voor dat je de laatste iTunes versie gebruikt.

3- Als je iPhone X aangesloten is, voer de volgende stappen uit:

  • - Druk kort op de volume omhoog-knop.
  • - Druk daarna kort op de volume omlaag-knop.
  • - Uiteindelijk houd de zijknop (aan-uit knop) ingedrukt, totdat het Apple logo op je iPhone X scherm verschijnt.

4- Wanneer de optie ‘Herstel’ of ‘Bijwerken’ verschijnt, klik op ‘Bijwerken’. iTunes zal de nieuwste iOS op je toestel automatisch installeren zonder je gegevens te verwijderen.

 

Als de download langer dan 15 minuten duurt, zal je iPhone de herstelmodus annuleren. Als dit gebeurt, herhaal de vorige stappen totdat je iPhone weer in herstelmodus zit.  

 

Schakel DFU-modus aan

Let op! Voer deze stap niet uit als je iPhone waterschade of fysieke beschadigingen heeft. Zorg ervoor, dat je iPhone X opgeladen is om deze stap uit te voeren. Deze twee dingen moeten in orde zijn om ervoor te zorgen, dat het proces foutloos loopt. Als de proces niet compleet uitgevoerd is, kunnen permanente beschadiging op je iPhone X ontstaan waardoor je toestel onbruikbaar wordt. Als je geen affiniteit met dit soort instellingen hebt, wordt aangeraden deze stap niet uit te voeren.

DFU modus is een andere optie om je iPhone weer te resetten. Door elke code van je iPhone te verwijderen en opnieuw herladen, zal de DFU modus je iPhone weer compleet resetten waardoor je je gegevens verliest. Om je iPhone X in DFU modus te zetten, voer de volgende stappen uit:

 

1- Sluit je iPhone X op een computer via een USB of Lightning kabel aan.

2- Open iTunes op je computer. Zorg ervoor, dat je de laatste versie van iTunes gebruikt.

3- Zet het toestel uit, als het nodig is.

4- Druk op de zijknop voor ongeveer 3 seconden.

5- Blijf op de zijknop drukken en druk tegelijkertijd op de volume omlaag-knop voor ongeveer 10 seconden. Als je het Apple logo op jouw iPhone beeldscherm ziet, betekent dat je de stappen opnieuw moet herhalen.

6- Laat de zijknop los maar blijf op de volume omlaag-knop drukken voor ongeveer 5 seconden. Als je een bericht krijgt dat je iPhone weer moet koppelen aan iTunes, moet je de stappen opnieuw uitvoeren.

 

Als het scherm zwart blijft, betekent dat je in DFU modus zit. Er zal een bericht op iTunes verschijnen, dat je iPhone X succesvol is gekoppeld en dat de DFU (Device Firmware Upgrade) klaar is om uitgevoerd te worden. Volg daarna de instructies op je computer.

 

Scherm inbranding

AMOLED schermen hebben een veel voorkomend probleem, dat probleem is een scherm inbranding. Een scherm inbranding kun je merken aan bijvoorbeeld de schaduw van de notificatiebalk of icoontjes die altijd te zien zijn. Het gebeurt meestal wanneer het scherm te lang op een bepaalde punt heeft stilgestaan.

 

iPhone X scherm laten vervangen 

Als je iPhone X nog steeds een zwarte, vastlopende of ingebrande scherm heeft, ligt het probleem aan het scherm zelf. PhoneDokter vervangt je iPhone X scherm binnen 30 minuten met een garantie van 12 maanden op functionaliteit. Maak nu een afspraak of maak gebruik van onze ophaal- en brengservice.

 

iPhone model selecteren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »