iPhone 7 met een rode scherm

10 Sep. 2020

Heeft uw iPhone 7 een rode scherm? In deze blog vindt u een paar tips, die u kunt gebruiken om dit probleem op te lossen.

 

Niet alleen iPhones kunnen een rode scherm krijgen. Windows computers kunnen ook na een bepaalde tijd de bekende ‘Red screen of death’ krijgen. Windows computers met de ‘Red screen of death’ kunnen meestal niet gerepareerd worden. Gelukkig kunnen iPhones wel gerepareerd worden.

 

Als het scherm opeens rood wordt en uw iPhone niet meer werkt, betekent dit dat uw iPhone 7 niet meer gerepareerd kan worden. Er zijn drie redenen die het probleem kunnen veroorzaken, fysieke schade, waterschade of een softwareprobleem. Interne componenten in het moederbord kunnen na een val beschadigd raken. Een software bug kan ook de oorzaak van het probleem zijn.

 

Waarom is mijn iPhone 7 scherm rood geworden?

 

Het probleem is bij sommige iPhones 7 na een iOS 11 update ontstaan. De iPhone had direct na de herstart een rode scherm en het scherm reageerde niet meer op aanrakingen.

 

Heeft uw iPhone 7 fysieke- of waterschade niet zo lang geleden opgelopen? De kans is dan groot, dat het probleem het gevolg is van de fysieke- of waterschade. Maar als uw iPhone onbeschadigd is en dus geen fysieke- of waterschade heeft, wordt het probleem waarschijnlijk door een software probleem veroorzaakt. Hier zijn een paar tips, die u kunt gebruiken om het probleem op te lossen.

 

Druk hard op uw iPhone scherm

Bij sommige toestellen wordt het scherm alleen aan de onderkant rood. Kabels in het moederbord raken soms los, door hard op het scherm te drukken kunnen sommige kabels weer op zijn plek komen te zitten. Druk met uw duim op de onderkant van het scherm. Druk niet te hard, anders kan het scherm barsten.   

 

Herstart uw iPhone

De eerste stap is om uw iPhone te herstarten. Een herstart kan problemen, zoals corrupte bestanden of kleine glitches op bepaalde apps oplossen. Een iPhone 7 gaat soms niet meer aan. Beschadigde componenten of een lege batterij kan soms het probleem veroorzaken. Meestal wordt het probleem door een kleine software bug veroorzaakt. Een herstart kan een software bug mogelijk oplossen. Om uw iPhone te herstarten zonder het scherm te gebruiken, is dit wat u moet doen.

 

1- Houd de aan-uit knop ingedrukt en druk gelijktijdig op de volume omlaag-knop.

2- Houd deze twee knoppen voor circa 10 seconden ingedrukt. Het scherm zal zwart worden.

3- Het Apple logo zal na een paar seconden op het beeldscherm verschijnen.

 

Als het probleem na een herstart nog niet opgelost is, probeer meerdere herstarten uit te voeren.

 

Uw iPhone in iTunes herstellen

 

Let op! U zult na een herstel alle gegevens kwijtraken. Als het nog mogelijk is, wordt er aangeraden om een backup van uw gegevens te maken.  

 

U kunt na een herstart uw iPhone via iTunes herstellen. U zult na een herstel via iTunes uw gegevens kwijtraken. iCloud maakt automatisch een backup van sommige gegevens. Gegevens in iCloud zoals adressen, afspraken, apps en andere informatie staan in de back-up. Muziek en video’s staan lokaal in iTunes en foto’s staan op iCloud. Het iOS systeem zal gewist worden en een nieuwe iOS versie zal automatisch geïnstalleerd worden. Om uw iPhone via iTunes te herstellen, is dit wat u moet doen.

 

1- Installeer de laatste versie van iTunes op uw computer.

2- Sluit uw iPhone aan op de computer.

3- Klik op het iPhone icoontje, dat in iTunes verschijnt.

4- Klik op ‘Herstel’.

5- Krijgt u een melding, dat u eerst gekochte apps moet synchroniseren met iTunes? Doe dat om app gegevens op te slaan in iCloud.

 

De iPhone zal daarna opnieuw opstarten. Als het probleem opgelost is en u uw gegevens wilt terugzetten, ga naar.

 

Overzicht > Reservekopieën > Zet reservekopie terug > Kies de gewenste backup > Ga door

 

Het kan een tijdje duren tot iTunes de back up weer terugzet.

 

Schakel DFU modus in

 

Let op! Voer deze stap niet uit als uw iPhone waterschade of fysieke beschadigingen heeft. Zorg ervoor, dat uw iPhone 7 volledig opgeladen is om deze stap uit te voeren. Deze twee factoren moeten in orde zijn om ervoor te zorgen, dat het proces foutloos loopt. Als het proces niet goed uitgevoerd wordt, kunnen permanente beschadiging op uw iPhone 7 ontstaan waardoor uw toestel onbruikbaar wordt.

 

DFU modus is een andere optie om uw iPhone te resetten. Door elke code van uw iPhone te verwijderen en opnieuw te herladen, zal de DFU modus uw iPhone compleet resetten waardoor u uw gegevens verliest. Om uw iPhone 7 in DFU modus te zetten, voer de volgende stappen uit:

 

1- Sluit uw iPhone 7 aan op een computer.

2-Open iTunes op uw computer. Zorg ervoor, dat u de laatste versie van iTunes gebruikt.

3- Zet het toestel uit.

4- Druk op de zijknop voor ongeveer 3 seconden.

5- Blijf op de zijknop drukken en druk tegelijkertijd op de volume omlaag-knop voor ongeveer 10 seconden. Als u het Apple logo op uw iPhone beeldscherm ziet, betekent dit dat u de stappen opnieuw moet herhalen.

6- Laat de zijknop los, maar blijf op de volume omlaag-knop drukken voor ongeveer 5 seconden. Als u een bericht krijgt, dat u uw iPhone weer moet koppelen aan iTunes moet u deze stappen opnieuw uitvoeren.

 

Als het scherm zwart blijft, betekent dit dat u in DFU modus zit. Er zal een bericht op iTunes verschijnen, dat uw iPhone 7 succesvol is gekoppeld en dat de DFU (Device Firmware Upgrade) klaar is om uitgevoerd te worden. Volg daarna de instructies op uw computer.     

 

Uw iPhone 7 laten repareren

Als het scherm van uw iPhone 7 nog steeds rood blijft, heeft uw iPhone een hardware probleem. Dit betekent dat uw iPhone een reparatie nodig heeft. Soms wordt het probleem door een defecte LCD scherm veroorzaakt. Vaak heeft de iPhone niet een scherm vervanging nodig, maar een moederbord reparatie. De touch IC of de LCD connector kan beschadigd zijn geraakt, waardoor het scherm rood wordt. iPhone 7 scherm reparaties zijn bij PhoneDokter binnen 30 minuten uitgevoerd. Touchscreen connector en LCD connector reparaties worden binnen 1 tot a 2 dagen uitgevoerd.  

 

iPhone model selecteren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »