iPad laadt niet op | Problemen & oplossing

11 Sep. 2020

Heb je problemen met het opladen van je iPad? In deze blog vind je tips om dit probleem op te lossen.

Oplader

Controleer allereerst je oplader. Een oplader raakt snel beschadigd, waardoor deze niet meer of weinig stroom kan leveren. Check of je oplader bij andere apparaten werkt en probeer op te laden met een andere kabel. Misschien ook een optie om een ander stopcontact te proberen. 

Gebruik altijd originele opladers. Namaak opladers leveren onvoldoende stroom, waardoor het apparaat niet optimaal functioneert. Wanneer je gebruik maakt van niet originele opladers krijg je meestal een melding met dat het accessoire niet wordt ondersteund. 

Herstarten

Voer een geforceerde herstart uit. Met een herstart kun je vaak dit soort issues oplossen. Om een geforceerde herstart uit te voeren op een iPad, volg de onderstaande stappen uit:

  • Druk kort op de volume-omhoogknop > Druk kort op de volume-omlaagknop > Houd de bovenste knop ingedrukt totdat het apparaat opnieuw opstart.

Batterijconditie

Laadt de batterij wel op, maar gaat het snel leeg? Mogelijk heeft je batterij naar mate van gebruik zijn levensduur bereikt. Om de batterijconditie te checken, ga naar:

  • Instellingen > Batterij > Batterijconditie 

Wanneer de batterijconditie 80% bereikt, krijg je automatisch een melding met een waarschuwing dat je batterij vervangen moet worden. Apple stuurt deze melding om te voorkomen, dat je toestel plotsteling uitvalt. Wanneer je deze melding ontvangt, laat je batterij direct vervangen om issues te vermijden.

iPad oplaadconnector / oplaadpunt reparatie 

Heb je nog steeds issues met het opladen van je iPad? Mogelijk is je oplaadconnector beschadigd geraakt. De oplaadpunt kan slijtage oplopen naar mate van gebruik en beschadigd raken door vochtschade.
PhoneDokter is gespecialiseerd in het repareren van smartphone, tablet en MacBook reparaties. 

 

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »