Samsung toestel heeft geen geluid

11 Sep. 2020

Heeft jouw Samsung-toestel geen geluid meer? Grote kans dat het een softwarematig probleem is. Een vervelende bug of simpelweg verkeerd geconfigureerde geluidsinstellingen kunnen één van de oorzaken zijn. In deze blog leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit probleem kunt verhelpen.

Allereerst is het belangrijk om te weten waar het probleem ligt. Heb je geen gehoor tijdens een telefoongesprek? Dan ligt het probleem mogelijk bij de oorspeakers. Kun je geen muziek luisteren met oordopjes? In dit geval is mogelijk de audio jack beschadigd. Komt er geen geluid uit je toestel door de luidsprekers? Grote kans dat de luidsprekers defect zijn. Heb je helemaal geen geluid? Het probleem ligt dan meestal bij het moederbord.

Alvorens we kunnen constateren dat een reparatie noodzakelijk is, volg de onderstaande stappen.

 1. Mogelijk heb je simpelweg het volume niet aan staan.
  Controleer dit via het menu. Klik op Apps > Instellingen > Geluiden en trillen > Volume.

 2. Controleer je geluidsinstellingen.
  Je kunt de geluidsinstellingen aanpassen door te klikken op  Apps> Instellingen > Geluiden en trillen.

 3. Herstart je toestel.
  Door een simpele herstart kunnen vele problemen verholpen worden. Schakel dus je Samsung-toestel uit en start deze opnieuw. Als het niet lukt om het toestel te herstarten, kun je ook een geforceerde herstart uitvoeren. Druk hiervoor tegelijkertijd op de aan/uit- en de volume-toets naar beneden en houd beide toetsen ingedrukt totdat het scherm uitgaat.

 4. Controleer of er een nieuwe software update beschikbaar is.
  Met de nieuwe software update wordt mogelijk het probleem verholpen.

 1. Voer een factory reset uit.
  Nog steeds geen geluid? Voer dan een factory reset uit.
  Let op: Door een toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen worden alle gegevens en bestanden in het toestel verwijderd. Ook je foto`s en video`s gaan verloren. Maak dus eerst een backup van al je bestanden. Ga naar Apps> Instellingen> Back-up maken en terugzetten> Fabrieksgegevens herstellen> Apparaat resetten.

Samsung toestel laten repareren

Hebben de bovenstaande tips niets opgeleverd? Een reparatie is dan noodzakelijk. PhoneDokter is gespecialiseerd in alle soorten smartphone, tablet, pc en laptop reparaties. Je krijgt 12 maanden garantie op de functionaliteit van het vervangende onderdeel.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »