iPhone 12 release

21 Oct. 2020

Met een uitstekende oled-scherm, razendsnelle processor, optie tot 5G-internet en een fraai design is de iPhone 12 hét Apple-instapmodel van 2020. Dankzij het nieuwe 'Mini' model is de nieuwe iPhone 12 een optie voor nieuwe gebruikers. Dit model is net zo krachtig als de grotere varianten, maar is door de kleinere afmetingen gebruiksvriendelijker voor sommige smartphonegebruikers. 

De nieuwe iPhone 12 serie is beschikbaar in de volgende varianten; iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. De pre-order start vanaf 16 oktober voor de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. De iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max zijn vanaf 6 november verkrijgbaar in de winkels. 

Op het eerste gezicht lijkt de design niet verschillend vergeleken met zijn voorganger. De afgeronde hoeken en een randloze scherm zien we weer terug. Toch zijn er een aantal veranderingen. De randen die zijn dunner, waardoor het toestel iets kleiner is. Tevens zijn de randen gemaakt van aluminium, en niet van roestvrijstaal zoals in de vorige modellen. De zijkanten zijn platter en lijkt de iPhone 12 hiermee meer op de iPad Pro.

Met de A14 Bionic-chip zijn de nieuwe iPhones een razendsnelle processor. De iPhone 12 heeft standaard 64 GB opslag en is uit te breiden tot 256 GB. Ook gebruikt Apple alleen nog maar een oled-scherm en geen lcd-scherm meer. De nieuwe schermen zijn voorzien van een zogenaamde 'Ceramic Shield'. Door deze extra laag heeft het scherm 4x hogere kans om een val/stoot te overleven zonder enige breuk. 

De nieuwe camera's kunnen beter licht vangen in slechte lichtomstandigheden dankzij de nieuwe diafragma van f/1,6. Daarnaast worden je foto's na het maken direct geoptimaliseerd door de verbeterde ‘computational photography’. Een update in de beeldprocessor van de camera heeft dit mogelijk gemaakt.

De grootste update blijft alsnog het nieuwe 5G-netwerk. Downloaden van films, openen van grote bestanden gaan dankzij 5G nog sneller. Op dit moment is er in Nederland nog geen totale 5G dekking. Bovendien zijn de toestellen slim opgebouwd om niet continu op 5G te surfen, maar schakelt het tussen beide netwerktechnieken om batterij te besparen. 

 

iPhone model selecteren

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »