Samsung scherm zwart of flikkert

11 Sep. 2020

Wordt uw Samsung Galaxy S7 Edge zwart of blijft het flikkeren? Hier zijn een paar tips om uw scherm weer goed te laten functioneren

 

Met een 5.5 inch super AMOLED scherm heeft de Samsung Galaxy S7 Edge één van de meeste revolutionaire schermen, die ooit voor een smartphone gebruikt is. Het Edge scherm was voor het eerstin de S6 Edge gebruikt. Met een hogere resolutie dan zijn voorganger heeft het Edge scherm van de Galaxy S7 een paar problemen, die vaak voorkomen. Het scherm kan soms flikkeren of zwart blijven. Deze problemen worden soms veroorzaakt door een bug in een app of in het besturingssysteem. Helaas kunnen de problemen soms alleen opgelost worden door een scherm vervanging.

 

Waarom blijft het scherm van mijn Samsung Galaxy S7 Edge flikkeren?

 

Het scherm aan- en uitzetten kan een flikkerende scherm al oplossen. Flikkerende schermen zijn meestal het gevolg van fysieke- of waterschade. Het probleem is bij sommige toestellen na een update van het besturingssysteem ontstaan.

 

Als uw Samsung Galaxy S7 Edge geen fysieke- of waterschade heeft, is de kans groot dat het probleem door een bug in een app of in het besturingssysteem wordt veroorzaakt. Gebruik de onderstaande tips om het scherm probleem op te lossen.

 

Probeer uw toestel te herstarten

 

In sommige gevallen kan een simpele herstart het probleem eenvoudig oplossen. Het besturingssysteem zal na een herstart opnieuw gestart worden. Tijdelijke bugs die eventueel zijn ontstaan, zullen opgelost worden. Om uw Samsung Galaxy S7 Edge te herstarten, voer de onderstaande stappen uit.

 

1- Houd de aan-uit knop voor ongeveer 5 seconden ingedrukt, totdat het icoontje voor uitzetten op uw beeldscherm verschijnt.

 

2- Tik op het icoontje.

 

3- Wacht ongeveer 30 seconden tot u het toestel weer aanzet.

 

4- Houd de aan-uit knop voor ongeveer 5 seconden ingedrukt, totdat het Samsung logo op uw beeldscherm verschijnt.

 

Probeer uw toestel meer dan één keer te herstarten. Als het probleem na meerdere herstarten nog steeds zich voordoet, ga door naar de volgende stappen.

 

Controleer of de opslagruimte vol is

 

Een volle opslagruimte kan bij verschillende toestellen problemen veroorzaken, waaronder een flikkerende scherm. Om te controleren of uw opslagruimte vol is, voer de volgende stappen uit.

 

Instellingen > Apparaatonderhoud >  Opslag

 

U kunt inzien welke bestanden de meeste ruimte innemen. Gebruikt u een app nauwelijks of niet? Dan kunt u overwegen om die app(s) te verwijderen. Om een app te verwijderen, voer de volgende stappen uit.

 

Instellingen > Applicatie beheer > Tik op een app > Verwijderen

 

Start uw toestel in veilige modus

 

Uw Samsung Galaxy S7 Edge zal in veilige modus alleen de officiële Samsung apps opstarten en de andere gedownloade apps uitschakelen. Flikkert uw scherm in veilige modus niet, dan wordt het probleem door een foutieve app veroorzaakt. Apps kunnen na een bepaalde update veel bugs of zelf een malware bevatten. Om uw toestel in veilige modus te zetten, voer de onderstaande stappen uit.

 

1- Houd de aan-uit knop voor ongeveer 3 seconden ingedrukt.

 

2- Druk vervolgens drie seconden op ‘Uitschakelen’.

 

3- Tik nogmaals om veilige modus in te schakelen.

 

Blijft het scherm op veilige modus flikkeren, dan wordt het probleem niet door een foutieve app veroorzaakt maar waarschijnlijk door een bug in het besturingssysteem. Ga door naar de volgende stappen om een bug in het besturingssysteem op te lossen.

 

Wissel de cachepartitie

 

Cache is een plek waar tijdelijke bestanden opgeslagen worden. De CPU maakt gebruik van de cache om sneller toegang te krijgen bij websites, die u vaak bezoekt . Cache wordt na een besturingssysteem update niet gewisseld en dat kan voor verschillende problemen zorgen. Het nieuwe besturingssysteem zal nog steeds de oude caches gebruiken, door de oude cache te wissen. Het systeem zal nieuwe partities creëren, die compatibel met het nieuwste besturingssysteem zijn. Om de cachepartitie van uw Samsung Galaxy S7 Edge te wissen, voer de onderstaande stappen uit.

 

1- Schakel uw toestel uit

 

2- Houd de aan-uit knop, de volume omhoog knop en de thuis-knop tegelijkertijd ingedrukt, totdat het scherm blauw wordt.

 

3- In de Android Recovery menu kies voor ‘Wipe cache’ door de volume omlaag-knop te drukken.

 

4- Druk op de aan-uit knop om uw keuze te maken.

 

5- Druk nogmaals op de aan-uit knop op ‘Yes’ om uw keuze te bevestigen.

 

Als de cache gewist is, druk op de aan-uit knop en kies voor ‘Reboot system now’. Het toestel zal daarna normaal weer opstarten. Komt het probleem na een tijdje terug, ga door naar de volgende stappen.

 

Voer een fabrieksherstel uit

 

Let op! Na een fabrieksherstel zullen uw gegevens verwijderd worden. Er wordt aangeraden om een back-up van uw gegevens te maken, voordat u deze stap uitvoert.

 

U kunt als laatst een fabrieksherstel uitvoeren. Uw toestel naar de fabrieksinstellingen resetten lost meestal niet een alleen flikkerende scherm op, maar ook andere problemen zoals een onstabiele bluetooth connectie of een defecte camera. Om een fabrieksherstel uit te voeren, voer de onderstaande stappen uit.

 

1- Log uit op uw Google account

 

2- Schakel uw toestel uit.

 

3- Houd de thuisknop en de volume omlaag knop ingedrukt. Houd daarna de aan-uit knop ingedrukt.

 

4- Wanneer het Samsung Galaxy S7 logo op het beeldscherm verschijnt, laat de aan-uit knop los. Maar blijf op de volume omlaag-knop en de thuisknop drukken.

 

5- Wanneer het Android logo tevoorschijn komt, laat beiden knoppen los.

 

‘Installing system update’ kan op uw beeldscherm verschijnen. Wacht totdat het bericht weggaat.

 

6- Met de volume omlaag knop, navigeer naar ‘Wipe data/Factory reset’. Druk op de aan-uit knop om uw keuze te maken.

 

7- Navigeer naar ‘Yes-delete user data’ en druk nogmaals op de aan-uit knop om uw keuze te bevestigen.

 

8- Wanneer het proces klaar is, selecteer ‘Reboot system now’ en druk nogmaals op de aan-uit knop.

 

9- Het toestel zal opnieuw herstarten.

 

Uw Samsung Galaxy S7 Edge scherm laten vervangen

 

Als de problemen zich nog steeds voordoen, zal uw Samsung Galaxy S7 Edge scherm vervangen moeten worden. U kunt dan ondertussen gebruik maken van een app, zoals Twilight om een screen filter te gebruiken en het effect te verminderen. Blijft uw scherm nog steeds flikkeren? Het probleem wordt dan niet door een software fout veroorzaakt, maar door een defecte hardware. PhoneDokter kan het scherm van uw Samsung Galaxy S7 Edge binnen 30 minuten vervangen. Reparaties bij PhoneDokter worden altijd door een ervaren reparateur uitgevoerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »