iPhone heeft geen WiFi verbinding

10 Sep. 2020

Tegenwoordig is een leven zonder internet haast ondenkbaar. Buiten mobiel internet maken veel mensen graag gebruik van WiFi. Jammer genoeg werkt het wifi netwerk niet altijd, wat een vervelende situatie kan zijn als je databundel op is. Heeft jouw toestel ook vaak geen/slecht wifi verbinding? In deze blog leggen wij uit, hoe je dit probleem kunt oplossen.

1. Controleer of de router/modem is ingeschakeld
Check of de modem is ingeschakeld. Zorg ook ervoor dat je binnen het bereik van de router blijft. Als je te ver bij de router vandaan bent, krijg je geen of slecht signaal. Blijf dus binnen het signaalbereik van de router staan.

2. Schakel wifi in
Zorg ervoor dat je wifi inschakelt via instellingen. Controleer vervolgens of je jouw netwerk ziet. Tik om verbinding te maken. Je bent pas echt verbonden wanneer een blauwe vinkje te zien is. Om de volgende keer direct verbinding te kunnen maken, schakel ‘automatisch verbinden’ in. Als je het wachtwoord van het wifi netwerk hebt veranderd, moet je deze opnieuw invoeren.

3. Controleer of het wifi netwerk wel bereik heeft
Wanneer de verbinding geen signaal heeft, is dit te zien in de instellingen. Onder de naam van het netwerk staat ‘Geen verbinding’. Check nogmaals of alle kabels zijn aangesloten aan de modem.

4. Opnieuw opstarten
Start het toestel opnieuw. Na het herstarten van een toestel zijn vervelende bugs meestal opgelost. Controleer na het opnieuw opstarten of het probleem is opgelost.

5. Software update
Na een nieuwe iOS-update zijn meestal vervelende bugs opgelost, waardoor het systeem weer foutloos werkt. Met als gevolg, dat het netwerk goed bereik heeft. Om te kijken of er een nieuwe iOS update beschikbaar is, ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

6. Herstel netwerkinstellingen
Herstel de netwerkinstellingen. Tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Na dit herstel worden alle wifiwachtwoorden verwijderd. Ook raak je de eerder ingestelde VPN- en APN-instellingen kwijt.

6. Sluit onnodige apps
Zorg ervoor dat je nooit onnodige apps aan laat staan. Wanneer te veel apps op de achtergrond blijven draaien, wordt het toestel overbelast. De kans op slecht verbinding is dan groter. Sluit apps op de achtergrond dus altijd uit.  

Nog steeds geen wifi?
Heeft je toestel nog steeds geen wifi verbinding? Mogelijk zijn interne componenten van het apparaat beschadigd, als gevolg een toestel dat niet naar behoren functioneert. Bij wifi problemen is er meestal sprake van een kapotte wifi moederbord.

PhoneDokter is gespecialiseerd in smartphone, tablet, laptop en pc reparaties. Onze dokters diagnosticeren nauwkeurig wat het probleem is en of het toestel gerepareerd moet worden. Vervolgens kun je ervoor kiezen om het toestel direct te laten repareren bij de PhoneDokter. Wij gebruiken onderdelen van originele kwaliteit en bieden reparaties aan voor betaalbare tarieven.

Maak nu een afspraak bij één van onze vestigingen. Geen tijd om langs te komen? Stuur je toestel eenvoudig op! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »