iPhone heeft geen geluid

9 Sep. 2020

Het komt regelmatig voor, dat een iPhone geen geluid meer heeft. Dit probleem leidt als snel tot ongemak, omdat verschillende functies niet meer werken. Het probleem kan veroorzaakt worden door een defect audio chip. Maar in sommige gevallen zijn de geluidsinstellingen voor een applicatie simpelweg niet ingeschakeld. Ook bestaat de kans, dat de Niet storen-functie actief is of het geluid is uitgeschakeld. Volg de onderstaande tips om dit probleem op te lossen.

  1. Controleer eerst of het geluid wel aanstaat

Boven de volumeknoppen van je iPhone vind je een schakelaar. Je kunt deze schakelaar naar voor en achter schuiven om het geluid in en uit te schakelen. Op het scherm verschijnt vervolgens een melding, die de status van het geluid weergeeft. Ook kun je op de schakelaar zien of het geluid aan staat. Wanneer op de schakelaar een oranje/rood streepje te zien is, staat je toestel op stil.

  1. Niet storen-functie uitzetten

Als de Niet storen-functie is ingeschakeld, produceert het toestel geen geluid. Zorg ervoor dat je deze functie uitzet. Ga naar Instellingen > Niet storen > Schakel deze uit.

  1. Schakel Bluetooth uit

Schakel Bluetooth uit om er zeker van te zijn, dat het toestel niet is aangesloten met een Bluetooth-accessoire.Tik op Instellingen > Bluetooth en schakel Bluetooth uit.

  1. Herstart je iPhone

Start je iPhone opnieuw op. Door te herstarten, kun je dit probleem mogelijk verhelpen.

Hebben de bovenstaande tips niet geholpen? Waarschijnlijk is de luidspreker of de audio chip van het toestel kapot, waardoor het toestel niet meer in staat is om geluid te produceren.

iPhone audio chip reparatie

Wij van PhoneDokter voeren alle soorten smartphone reparaties uit. Onze reparateurs doen bij geluidsproblemen eerst onderzoek naar het probleem, zodat we er zeker van zijn dat het toestel na de reparatie goed zal functioneren.

Bij dit soort probleem is de reparatietijd ietsjes langer dan normaal, omdat we eerst onderzoek doen naar het probleem. Een audio chip reparatie duurt 1-2 werkdagen. Je kunt online een afspraak maken om je toestel af te leveren voor een reparatie. Kun je niet langskomen? Maak dan gebruik van onze ophaal- en brengservice! Binnen 24 uur wordt je toestel gerepareerd en teruggestuurd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »