iPhone gaat niet aan

9 Sep. 2020

Een veel voorkomend probleem bij smartphones is, dat deze niet meer opstarten. Dit probleem komt ook vaak voor bij de iPhones. In deze blog vind je tips om een iPhone weer werkend te krijgen.

 1. Opladen
  Probeer allereerst de smartphone op te laden. Soms is de batterij gewoonweg leeg of is er storing, waardoor het toestel denkt dat de batterij leeg is. Een iPhone heeft altijd een minimale batterijlading nodig, voordat je deze kunt aanzetten. Je zou daarom moeten wachten tijdens het opladen. Het duurt ook wel even, totdat de oplaad-icoon op het scherm verschijnt. Door voor de zekerheid op te laden, weet je zeker dat het niet aan een lege batterij ligt.
 2. Opnieuw opstarten
  De mogelijkheid bestaat, dat het toestel is vastgelopen. Door de iPhone opnieuw te starten, zou je dit probleem kunnen verhelpen. Soms lukt het handmatig opstarten niet, dan zou je het toestel geforceerd moeten herstarten. Dit kun je doen door de home knop en de power knop tegelijkertijd minimaal 10 seconden in te drukken. Blijf dit doen, totdat het Apple logo op het scherm verschijnt. Het toestel zal herstarten en waarschijnlijk werkt het weer. Nog steeds problemen? Ga dan door naar stap 3.
 3. iPhone herstellen via iTunes
  Om een iPhone via iTunes te kunnen herstellen, heb je de laatste versie van iTunes nodig. Sluit het toestel aan op een pc. Mogelijk wordt er nu een backup gemaakt van je toestel. Als dit niet het geval is, kun je ook handmatig een backup uitvoeren door op ‘Maak reservekopie’ te klikken.

Je ziet bovenin op het scherm de knop ‘Herstel iPhone’. Klik op deze knop om het toestel te herstellen. Als je de keuze krijgt om de iPhone te updaten, kies dan daarvoor. Nu wordt de nieuwste iOS-versie geïnstalleerd op je toestel, waardoor mogelijk het probleem wordt opgelost. Je data is niet verloren, dankzij de backup die je hiervoor hebt uitgevoerd.

Hebben de vorige stappen niks opgeleverd? Ga dan door met de volgende stap.

 1. Recovery Mode
  In deze stap zet je de iPhone in Recovery Mode. Voordat je begint met dit proces, zorg ervoor dat je een backup hebt gemaakt van je gegevens. Vervolgens kun je de iPhone in Recovery Mode (herstelmodus) zetten.
  1. Druk op de aan- en uitknop om de iPhone helemaal uit te zetten.
  2. Zorg ervoor dat je een oplaadkabel aansluit op de computer, maar sluit het toestel nog niet aan.
  3. Houd de homeknop ingedrukt en steek vervolgens de kabel in de iPhone.
  4. Er verschijnt op het scherm een oplaad icoon met een pijltje richting het iTunes logo. Het toestel is nu in herstelmodus.
  5. Je krijgt nu het bericht dat een iPhone is aangetroffen en kun je ervoor kiezen om het toestel te herstellen. Tik op de knop ‘Herstel’ of op ‘Werk bij’. De knop ‘Werk bij’ krijg je alleen in beeld als de laatste versie van iOS niet geïnstalleerd is.

Na het herstellen, zou je eventueel de back-up terug kunnen zetten.

Heb je na het uitvoeren van de bovenstaande stappen nog steeds problemen met opstarten? Mogelijk zijn interne componenten in het toestel beschadigd. Wij kunnen onderzoek doen naar de oorzaak van het probleem. Maak direct een afspraak of maak gebruik van onze ophaal- en brengservice! O

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »