iPhone XS gaat niet meer aan

10 Sep. 2020

De iPhone XS Max is één van de beste toestellen op de markt. Dankzij de nieuwe chip is het toestel extra snel en heb je geen problemen tijdens het gebruik van grote apps. De camera doet het ook niet slecht, maar er bestaan toestellen van dezelfde prijsklasse met een betere camera. Met de Face ID hebben de meeste gebruikers ook geen problemen.

Het toestel is zeker een aanrader, maar helaas hebben sommige gebruikers toch last van een aantal problemen. In de meeste gevallen gaat het om een defecte oplaadpunt, niet werkende luidspreker, snel leeglopende batterij en/of waterschade problemen. Dit soort issues zijn snel op te lossen door middel van een kleine reparatie. Wanneer het toestel helemaal niet meer werkt, kunnen de problemen groter zijn. In deze blog leggen wij je uit, wat je kunt doen om dit probleem op te lossen. 

Controleer het scherm

Wees er zeker van dat het probleem niet aan het scherm ligt. Blijft je scherm op zwart of heb je te maken met een flikkerend scherm? Je hebt wel geluid, krijgt belletjes en je iPhone trilt bij meldingen maar je hebt helaas geen beeld. Mogelijk zijn onderdelen in het scherm beschadigd geraakt. 

Wij van PhoneDokter repareren iPhone XS / iPhone XS Max schermen op afspraak binnen 30 minuten. Je kunt een afspraak maken via de online agenda en langsgaan bij één van onze vestigingen. 

 

Mijn iPhone XS blijft hangen op het Apple logo

Is het probleem ontstaan na de update van een app? Grote kans dat de app een corrupt bestand of een malware heeft, die het toestel niet ondersteund. Met een soft reset kun je een fout of bug in een app of in het besturingssysteem oplossen. Om een soft reset uit te voeren, volg de onderstaande stappen:

 • Houd tegelijkertijd de aan-uit knop en de thuisknop voor ongeveer 20 seconden ingedrukt, totdat het Apple logo op je beeldscherm verschijnt.
    

Om erachter te komen of het probleem door een bepaalde app veroorzaakt wordt, verwijder de laatste app die je hebt gedownload. Om een app te verwijderen, voer de onderstaande stappen uit.

 • Instellingen > Beheer opslagruimte > Opslag > Tik op de app, die je wilt verwijderen

 

iOS 11 geeft de mogelijkheid om apps tijdelijk te verwijderen. Als een nieuwe versie van de app beschikbaar is, kun je de app opnieuw inschakelen. Om een app tijdelijk te verwijderen, voer de onderstaande stappen uit.

 • Instellingen > Algemeen > Tik op iPhone opslag > Selecteer de app, die je tijdelijk wilt verwijderen > Ruim op

 

De app zal gewist worden, maar de inhoud en gegevens blijven behouden.
Als het probleem zich nog steeds voordoet, ga door naar de volgende stappen. 

 

iPhone XS blijft bij het Apple logo herstarten

Een fabrieksherstel dat niet correct is uitgevoerd, kan ervoor zorgen dat je iPhone XS bij het Apple logo blijft herstarten. Als je pasgeleden een fabrieksherstel hebt uitgevoerd, kan dat de oorzaak van het probleem zijn. Als je je iPhone tijdens het proces hebt uitgeschakeld of het toestel is uitgevallen, heeft jouw iPhone waarschijnlijk permanente schade. Voer de volgende stappen uit om je iPhone XS werkend te krijgen.  

De eerste stap is het kalibreren van je iPhone XS batterij. De batterij van je iPhone kalibreren kan ook handig zijn, wanneer het batterijpercentage van het toestel niet klopt. Er is een chip in de batterij van bijna elke iPhone, die berekend hoeveel energie er nog over is. Om de batterij te kalibreren, voer de onderstaande stappen uit:

 1. Sluit je iPhone aan op een stopcontact met een originele Apple kabel voor een nauwkeurig resultaat
 2. Houd de thuisknop en de aan-uit knop ingedrukt, totdat het Apple logo op je beeldscherm verschijnt. De batterij wordt tijdens het proces gekalibreerd.
 3. Laad de batterij tot 100%
 4. Als de batterij volledig opgeladen is, laat de iPhone nog 60 tot 90 minuten aan de lader hangen

 

Je iPhone XS herstellen

Een herstel zal het besturingssysteem via iTunes wissen en de nieuwste versie automatisch installeren. Om een herstel via iTunes uit te voeren, volg de onderstaande stappen uit.

 1. Controleer eerst of de laatste versie van iTunes op je computer geïnstalleerd is
 2. Sluit je iPhone via een USB-kabel op een computer aan. Als je computer een USB 3.0 aansluiting heeft, gebruik dan de USB 3.0 aansluiting om het proces te versnellen
 3. Als een pop-up venster op iTunes verschijnt klik op ‘Herstel iPhone’
 4. iTunes zal na de herstart de iPhone opnieuw opstarten en activeren

 

Activeer herstelmodus

Let op! Wanneer je de herstelmodus activeert, raak je al je gegevens kwijt. 

Wanneer je iPhone in herstelmodus is, zal iTunes je toestel weer naar fabrieksinstellingen herstellen en de nieuwste versie van het besturingssysteem installeren. Herstelmodus zal een groter softwareprobleem oplossen. Om herstelmodus op je iPhone te activeren, voer de onderstaande stappen uit.  

 1. Schakel eerst je iPhone uit
 2. Druk op de thuisknop en sluit je toestel aan op een PC met een USB-kabel
 3. Laat de thuisknop los, wanneer het iTunes logo op je iPhone beeldscherm verschijnt
 4. Klik in iTunes op herstel in het pop-up venster

 

Schakel DFU-modus in

Let op! Voer deze stap niet uit als je iPhone waterschade of een andere type beschadiging heeft. Zorg ervoor dat je iPhone XS genoeg batterij heeft om deze stap uit te voeren. Je zult je gegevens na het inschakelen van DFU kwijtraken. Er wordt dus aangeraden om een back-up van je gegevens te maken. Als het proces niet foutloos loopt, kan er permanente schade ontstaan.

DFU-modus of Device Firmware Upgrade wordt vaak gebruikt om complexere problemen op te lossen of om het toestel te jailbreaken. In DFU-modus wordt een deel van de harde schijf waar het besturingssysteem zich bevindt omzeild, waardoor het mogelijk is om een oudere iOS versie te installeren. Om DFU-modus in te schakelen, voer de volgende stappen uit.

 1. Schakel eerst het toestel uit
 2. Sluit het toestel op een computer aan
 3. Houd de aan-uit knop voor ongeveer 3 seconden lang ingedrukt
 4. Houd de aan-uit knop ingedrukt en druk daarna op de thuisknop. Houd deze twee knoppen samen voor 10 seconden lang ingedrukt. Als het Apple logo op je beeldscherm verschijnt, herhaal de vorige stappen opnieuw
 5. Laat de aan-uit knop los, maar houd de thuisknop voor ongeveer 5 seconden lang ingedrukt
 6. Als het beeldscherm van je iPhone zwart blijft en een pop-up venster op iTunes verschijnt, is de DFU-modus succesvol ingeschakeld. Als dat niet gebeurt, herhaal de stappen opnieuw

 

Laat je iPhone XS / iPhone XS Max repareren

Nog steeds problemen met je toestel? Mogelijk is je scherm defect geraakt of zijn onderdelen in het moederbord beschadigd. Je kunt een afspraak maken via de online agenda en vervolgens langsgaan bij één van onze vestigingen.

 

iPhone model selecteren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »