iPhone 6 en 6 Plus scherm problemen

10 Sep. 2020

Veelvoorkomende scherm problemen met de iPhone 6 en 6 Plus oplossen

Hoewel software bugs soms touchscreen problemen op je iPhone 6 en 6 Plus kunnen veroorzaken, zijn de meeste van deze problemen gekoppeld aan een defecte hardware-component, zoals een defect scherm en/of losse verbindingen aan de moederbord.

Lees verder voor meer informatie over de oorzaken van scherm problemen, zoals een dode of flikkerende scherm op jouw iPhone en hoe je deze kunt oplossen.

 

Wat kan de oorzaak van een flikkerende of zwarte scherm zijn?

Smartphone problemen zijn onderverdeeld in twee typen: software gerelateerd en hardware gerelateerd. Software gerelateerde problemen hebben een grotere kans om door de gebruiker opgelost te worden in vergelijking met hardware problemen. Hardware problemen vereisen vaak professionele hulp om je apparaat te repareren. In sommige gevallen kan een iPhone scherm flikkeren, vastlopen of niet meer reageren vanwege sommige instellingen, die verkeerd geconfigureerd zijn of bepaalde apps die door een bug niet goed kunnen werken.

 

Hier is een lijst met aanbevelingen voor iedereen die soortgelijke problemen heeft met zijn iPhone 6 en/of 6 Plus scherm.

Scherm problemen in verband met defecte software of foutieve apps kunnen worden verholpen door de volgende procedures uit te voeren.

 

Stap 1: Start je iPhone opnieuw op

Meestal kunnen kleine bugs eenvoudig worden opgelost door een eenvoudige reboot. Houdt de sluimerstand en de start knop tegelijkertijd ingedrukt, totdat het Apple logo verschijnt.

Zorg er ook voor dat je telefoon voldoende lading heeft en dat de batterij niet beschadigd is, omdat deze ook het scherm op een negatieve manier kan beïnvloeden.

 

Stap 2: Configureer de weergave instellingen

Sommige iPhone gebruikers die soortgelijke schermproblemen op hun apparaat hebben ervaren, hebben deze opgelost door de helderheid van het scherm te verminderen. Je kunt ook proberen de automatische helderheid uit te schakelen.

Om je iPhone 6 Plus-scherm helderder of donkerder te maken, schuif met je vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Hierdoor wordt het Control Center geopend. Van daaruit kun je de schuifregelaar slepen om de helderheid van het scherm handmatig aan te passen.

Je kunt ook naar het startscherm gaan en Instellingen> Weergave en helderheid> Auto-helderheid uitschakelen selecteren.

 

Stap 3: Verminder de transparantie

Voor iPhone's met iOS 9 is deze optie toegankelijk via Instellingen-> Algemeen-> Contrast verhogen-> en tik vervolgens op de schakelaar naast Transparantie beperken om het in te schakelen.

Opmerking: de menu-opties kunnen variëren, afhankelijk van de iOS-versie van je apparaat.

Als je deze functie inschakelt, wordt de tekst op je apparaat makkelijker leesbaar. Het is een tijdelijke oplossing voor sommige gebruikers, die problemen hebben met niet-reagerend scherm en een flikkerende iPhone scherm.

 

Stap 4: Controleer de geheugen (RAM) status

Vastlopende en niet-reagerende schermen zijn veel voorkomende indicatoren van geheugenproblemen, met name onvoldoende geheugen op je apparaat. Om er zeker van te zijn dat dit het probleem niet veroorzaakt, controleer je iPhone en zorgt ervoor dat de interne geheugenopslag groot genoeg is om meer processen uit te voeren.

 

Stap 5: Voer een fabrieksherstel uit

Deze methode duurt langer en zorgt ervoor, dat je iPhone gegevens worden gewist en de fabrieksinstellingen worden weer hersteld. Op deze manier wordt een mogelijke factor dat het probleem veroorzaakt geëlimineerd, namelijk een beschadigde software.

Als geen van de bovengenoemde oplossingen goed heeft gewerkt en het probleem blijft bestaan, heeft je iPhone 6 of 6 Plus een hardware probleem.

 

Laat het LCD-scherm vervangen

 

Scherm problemen zoals flikkerend -, bevroren - of niet reagerend schermen kunnen het gevolg zijn van een defect LCD-scherm.

 

Wanneer dezelfde problemen na een scherm reparatie blijven bestaan, is het mogelijk dat sommige componenten van de printplaat, inclusief het touch circuit, de touch connector en de touch-IC zijn beschadigd. PhoneDokter kan niet alleen jouw defecte scherm vervangen, maar ook de touch connector en touch-IC van uw iPhone 6 en 6 Plus repareren.

Op afspraak wordt de reparatie binnen 30 minuten uitgevoerd. Geen tijd om langs te komen? Maak gebruik van de ophaal-en brengservice!

 

Volg ons op FaceBook & Instagram

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »