iPhone 6S wordt heet

10 Sep. 2020

Wordt uw iPhone 6S heel erg heet en is het toestel soms daardoor onbruikbaar? Hier zijn een paar tips om dit probleem op te lossen.

De ideale gebruikstemperatuur van een iPhone 6S is tussen 0 en 35 graden. Buiten deze temperaturen kunnen de batterij en andere componenten in het moederbord beschadigd raken, waardoor het toestel heet kan worden of niet meer kan opladen.

Uw iPhone kan te heet worden wanneer u het toestel voor een hele lange tijd in een warme of koude plaats gebruikt of laat zitten. Het kan soms vriezen in Nederland, waardoor het temperatuur onder 0 graden gaat. U zult misschien merken, dat uw iPhone heet begint te worden. Bij kou hebben batterijen meer energie nodig om het toestel te kunnen laten functioneren. Hierdoor loopt het toestel sneller leeg, als het koud is.

 

Waarom wordt mijn iPhone 6S heet?

Elke Apple apparaat zal een waarschuwing geven als het toestel te heet of te koud wordt. U zult een bericht krijgen met ‘De iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken’ of andere waarschuwingen. Bij dit soort meldingen kunt u beter het toestel uitschakelen om nog meer beschadigen aan uw iPhone te voorkomen. Er wordt ook aangeraden om het toestel in een koudere of warmere plek te zetten, zodat het toestel kan afkoelen.    

 

De iPhone zal moeten afkoelen en het toestel mag niet opgeladen worden. Het scherm zal dimmen of zwart worden. Andere functies, zoals de camera flash en de schermhelderheid zullen uitgeschakeld worden. Het is ook normaal, dat u geen bereik meer heeft.     

 

Het is volkomen normaal als uw iPhone 6S warm wordt tijdens het opstarten of wanneer u een app of een iOS update uitvoert. Het toestel zal daarna afkoelen. Andere factoren die het probleem kunnen veroorzaken, zijn:

 

Extensieve gebruik

Extensieve gebruik gebeurt wanneer u een zware applicatie voor een lange tijd gebruikt. Apps zoals spelletjes en navigaties kunnen uw iPhone processor overladen, waardoor het toestel heet wordt.

 

Opladen met een niet originele Apple lader

Niet originele laders kunnen soms geen genoeg stroom opwekken, waardoor de batterij en andere componenten in het moederbord beschadigd kunnen raken.

 

Opladen met een hoesje

Sommige hoesjes kunnen hitte vasthouden, waardoor het toestel heet kan voelen. Als dat het geval is, wordt er aangeraden het hoesje niet te gebruiken.

 

Zwakke of geen bereik

Wanneer uw iPhone zwak of geen bereik heeft, kan het toestel ook heet worden. Het toestel blijft op zoek naar een signaal, waardoor meer processorkracht gebruikt moet worden.

 

Bugs of corrupte bestanden

Gedownloade apps kunnen verschillende bugs of corrupte bestanden bevatten. U zult meteen merken of het probleem door een app veroorzaakt wordt. Het toestel zal beginnen te oververhitten, als een bepaalde app geopend is.

 

Download van grote bestanden

Wanneer u grote bestanden probeert te downloaden, zal het toestel redelijk warm worden. Dat uw iPhone warm geworden is, is heel normaal en zal vervolgens weer op zijn optimale temperatuur werken.

 

iOS bugs

iOS bugs kunnen na een iOS update ontstaan. iOS updates bevatten altijd nieuwe functies en oplossingen voor verschillende bugs. Omdat elk Apple apparaat anders is, kunnen bugs na een update opgelost worden maar ook kunnen nieuwe bugs ontstaan.

 

Slechte batterij

Vaak kan een slechte batterij ervoor zorgen, dat de iPhone heet wordt. Elke batterij heeft een bepaalde levensduur. De batterij van de iPhone 6S kan zo’n 500 keer volledig opgeladen worden, daarna kan de iPhone snel leeg raken. Batterijen kunnen bij blootstelling aan kou of warmte ook opzwellen.

 

Fysieke- of waterschade

Oververhitting kan soms de oorzaak zijn van fysieke- of waterschade. Verschillende onderdelen en moederbord componenten kunnen beschadigd raken, waardoor het toestel niet optimaal kan werken.

 

U kunt de volgende tips gebruiken om het probleem op te lossen.

 

Uw batterij controleren

Vanaf iOS 11.3 is het mogelijk om verschillende aspecten van uw batterij te checken. Via de batterijconditie functie kunt u de maximumcapaciteit en de piekprestaties van uw batterij controleren. De batterijconditie app geeft ook aan, wanneer uw batterij vervangen moet worden. Om de batterij te controleren, ga naar:

 

Instellingen > Batterijconditie > Controleer of de batterij vervangen moet worden.

 

Vliegtuigmodus inschakelen

Eén van de aspecten, dat kan leiden tot oververhitting is: slecht of geen bereik. Uw iPhone zal naar een signaal blijven zoeken. De processor van uw toestel blijft werken, totdat het toestel een signaal kan vinden. Vliegtuigmodus inschakelen biedt een tijdelijke oplossing aan. Vliegtuigmodus zal Wi-Fi, bluetooth en het 4G netwerk automatisch uitschakelen.Om vliegtuigmodus in te schakelen, ga naar:

Instellingen > U zult een vliegtuig icoontje zien > Tik op de schakelaar om vliegtuigmodus in te schakelen.

 

DFU modus inschakelen

Let op! Voer deze stap niet uit als uw iPhone waterschade of een andere type beschadiging heeft. Zorg ervoor, dat uw iPhone 6S opgeladen is om deze stap uit te voeren. Als het proces niet foutloos loopt is de kans groot, dat er permanente beschadigingen ontstaat.

Device Firmware Update mode is een iOS modus, die u kunt inschakelen om eventuele problemen met de software van uw apparaat op te lossen. DFU modus zorgt ervoor, dat uw iPhone met iTunes kan verbinden zonder het iOS systeem te laden. Het DFU modus wordt ook gebruikt, als u een oudere of een aangepaste iOS versie op uw iPhone of iPad wilt installeren. Om DFU modus in te schakelen, is dit wat u moet doen.

 

1- Sluit het toestel aan op een computer. Zorg ervoor, dat u de laatste versie van iTunes gebruikt.

2- Schakel het toestel uit. 

3- Houd de aan-uit knop ingedrukt.

4- Na circa 3 seconden houdt de thuisknop ingedrukt. Houd de twee knoppen gelijktijdig ingedrukt voor circa 10 seconden.

5- Laat vervolgens de aan-uit knop los.

6- Houd de thuisknop voor circa 5 seconden ingedrukt.

7- Er zal een melding in iTunes verschijnen, dat de iPhone in herstelmodus is (DFU modus).

 

Verschijnt er een melding in iTunes, dat de iPhone niet in herstelmodus is? Herhaal alle stappen opnieuw.

 

Laat uw iPhone 6S repareren

Als uw iPhone 6S nog steeds oververhit raakt, heeft uw iPhone een reparatie nodig. Een batterij reparatie lost het probleem op. In het geval van waterschade, corrosie kan verschillende componenten in het moederbord beschadigd raken, waardoor een waterschade reparatie nodig is. Batterij reparaties worden binnen 30 minuten uitgevoerd, waterschade reparaties worden binnen 1 á 2 dagen uitgevoerd. Alle reparaties worden bij PhoneDokter door een gecertificeerde reparateur uitgevoerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »