iPhone X scherm defect

 

Loopt uw iPhone X scherm vast of functioneert het helemaal niet? Hier zijn een paar tips om deze problemen op te lossen.

 

 

De belangrijkste feature van de iPhone X is het mooie OLED super retina scherm met diepe en levendige kleuren. Het OLED scherm wordt niet door Apple zelf geproduceerd, maar gekocht van Samsung. Verschillende iPhone X gebruikers hebben verschillende problemen met hun scherm ervaren. Deze problemen zijn onder andere: een inbranding, een vastlopende scherm of een zwarte scherm. Als uw iPhone een vastlopende of zwarte scherm heeft, worden deze problemen meestal veroorzaakt door een software bug, maar een inbranding kan alleen herstelt worden door het scherm te laten vervangen.

 

Waarom loopt mijn iPhone X scherm vast?

 

Omdat de iPhone X nog een redelijke nieuwe toestel is, wordt het probleem meestal niet veroorzaakt door onvoldoende RAM geheugen. Er zijn wel andere factoren, dat het probleem kunnen veroorzaken.

 

Een fout in een bepaalde app kan ervoor zorgen, dat uw iPhone X vastloopt. Als uw scherm alleen vastloopt bij het openen van een app ligt het probleem waarschijnlijk aan die app. De app kan een malware of een fout in één van de bestanden bevatten, die ervoor zorgt dat de app crasht of instabiel raakt.

 

Mislukte app of iOS updates kunnen ook ervoor zorgen, dat uw scherm vastloopt. Mislukte updates kunnen extra bugs bevatten, die invloed hebben op andere functies. Kleine bugs worden opgelost door een simpele app reset. Complexer bugs hebben een complete reset van het toestel nodig.  

 

Als niks mis is met uw iPhone X hardware, kan het probleem worden opgelost door de volgende tips te gebruiken, om een eventuele software probleem op te lossen.

 

Het scherm loopt vast

 

Voordat u deze stap gaat uitvoeren, controleer eerst of er een nieuwe iOS beschikbaar is. iOS 11.3 is nog niet zo lang geleden uitgebracht, volgens Apple iOS 11.3 bevat veel bugfixes. Deze kunnen handig zijn voor veel iPhone X gebruikers, die mogelijke problemen met hun toestel ervaren. Het probleem van een vastlopende scherm bij koude temperaturen is volgens Apple een iOS bug die opgelost is in iOS 11.1.2. Naast het scherm probleem heeft de nieuwe update ook een probleem met vervormde foto’s bij Live Photos en video’s op de iPhone X opgelost. Om de nieuwste iOS versie te downloaden ga naar:

 

Instellingen > Algemeen > Software bijwerken

 

Let op! Er wordt altijd aangeraden om een back-up van uw gegevens te maken, voordat u de update uitvoert.

 

Wanneer de problemen zich blijven voordoen na de update, ga dan door naar de volgende tips.

 

Reset uw iPhone X

 

Een reset kan software problemen oplossen. Om een harde reset uit te voeren, volg de onderstaande stappen:

 

1- Druk kort op de volume omhoog-knop.

 

2- Druk kort op de volume omlaag-knop.

 

3- Uiteindelijk hou de zijknop (aan-uit knop) ingedrukt, totdat het Apple logo op uw beeldscherm verschijnt.

 

Als een reset nog steeds niet het probleem oplost, ga door naar de volgende tip.

 

Zet uw iPhone X in herstelmodus

 

Herstelmodus is een geavanceerder optie, die meer complexe software bugs oplost. Om uw iPhone X in  herstelmodus te zetten, is dit wat u moet doen:

 

1- Sluit uw iPhone X op een computer aan via een USB of Lightning kabel.

 

2- Open iTunes op uw computer. Zorg er wel voor dat u de laatste iTunes versie gebruikt.

 

3- Als uw iPhone X aangesloten is, voer de volgende stappen uit:

 

- Druk kort op de volume omhoog-knop.

- Druk daarna kort op de volume omlaag-knop.

- Uiteindelijk hou de zijknop (aan-uit knop) ingedrukt, totdat het Apple logo op uw iPhone X scherm verschijnt.

 

4- Wanneer de optie ‘Herstel’ of ‘Bijwerken’ verschijnt, klik op ‘Bijwerken’. iTunes zal de nieuwste iOS op uw toestel automatisch installeren zonder uw gegevens te verwijderen.

 

Als de download langer dan 15 minuten duurt, zal uw iPhone de herstelmodus annuleren. Als dit gebeurt, herhaal de vorige stappen, totdat uw iPhone weer in herstelmodus zit.  

 

Schakel DFU-modus aan

 

Let op! Voer deze stap niet uit als uw iPhone waterschade of fysieke beschadigingen heeft. Zorg ervoor, dat uw iPhone X opgeladen is om deze stap uit te voeren. Deze twee dingen moeten in orde zijn om ervoor te zorgen, dat het proces foutloos loopt. Als de proces niet compleet uitgevoerd is, kunnen permanente beschadiging op uw iPhone X ontstaan waardoor uw toestel onbruikbaar wordt. Als u geen affiniteit met deze soorten situaties heeft, wordt er niet aangeraden om deze stap uit te voeren.

 

 

 

DFU modus is een andere optie om uw iPhone weer te resetten. Door elke code van uw iPhone te verwijderen en opnieuw herladen, zal de DFU modus uw iPhone weer compleet resetten waardoor u uw gegevens verliest. Om uw iPhone X in DFU modus te zetten, voer de volgende stappen uit:

 

1- Sluit uw iPhone X op een computer via een USB of Lightning kabel aan.

 

2- Open iTunes op uw computer. Zorg ervoor, dat u de laatste versie van iTunes gebruikt.

 

3- Zet het toestel uit, als het nodig is.

 

4- Druk op de zijknop voor ongeveer 3 seconden.

 

5- Blijf op de zijknop drukken en druk tegelijkertijd op de volume omlaag-knop voor ongeveer 10 seconden. Als u het Apple logo op uw iPhone beeldscherm ziet, betekent dat u de stappen opnieuw moet herhalen.

 

6- Laat de zijknop los maar blijf op de volume omlaag-knop drukken voor ongeveer 5 seconden. Als u een bericht krijgt dat uw iPhone weer moet koppelen aan iTunes, moet u de stappen opnieuw uitvoeren.

 

Als het scherm zwart blijft, betekent dat u in DFU modus zit. Er zal een bericht op iTunes verschijnen, dat uw iPhone X succesvol is gekoppeld en dat de DFU (Device Firmware Upgrade) klaar is om uitgevoerd te worden. Volg daarna de instructies op uw computer.

 

Scherm inbranding

 

AMOLED schermen hebben een veel voorkomend probleem, dat probleem is een scherm inbranding. Een scherm inbranding kunt u merken aan bijvoorbeeld de schaduw van de notificatiebalk of icoontjes die altijd te zien zijn. Het gebeurt meestal wanneer het scherm te lang op een bepaalde punt heeft stilgestaan. Er is een tip die u kunt uitproberen om de inbranding op het scherm weg te halen.

 

Er is een kans dat uw iPhone X geen permanente inbranding heeft. Gebruikers met een AMOLED TV adviseren om de TV voor 10 tot á 15 minuten uit te zetten. Als uw scherm nog steeds een inbranding heeft, kunt u misschien overwegen om uw iPhone uit te zetten voor een paar dagen en daarna te checken of het probleem opgelost is.

 

Uw iPhone X scherm laten vervangen

 

Als uw iPhone X nog steeds een zwarte, vastlopende of ingebrande scherm heeft, ligt het probleem aan het scherm zelf. PhoneDokter vervangt uw iPhone X scherm binnen 30 minuten met een garantie van 12 maanden op functionaliteit.