iPhone 6 en 6 Plus beschadigde scherm

 

Hier is hoe u veelvoorkomende scherm problemen met de iPhone 6 en 6 Plus kunt oplossen

 

Hoewel software bugs soms touchscreen problemen op uw iPhone 6 en 6 Plus kunnen veroorzaken, zijn de meeste van deze problemen gekoppeld aan een defecte hardware-component, zoals een defect scherm en/of losse verbindingen aan de moederbord.

 

Lees verder voor meer informatie over de oorzaken van scherm problemen, zoals een dode of flikkerende scherm op uw iPhone en hoe u deze kunt oplossen.

 

Wat kan de oorzaak van een flikkerende of zwarte scherm zijn?

 

Smartphone problemen zijn onderverdeeld in twee typen: software gerelateerd en hardware gerelateerd. Software gerelateerde problemen hebben een grotere kans om door de gebruiker opgelost te worden in vergelijking met hardware problemen. Hardware problemen vereisen vaak professionele hulp om uw apparaat te repareren. In sommige gevallen kan een iPhone scherm flikkeren, vastlopen of niet meer reageren vanwege sommige instellingen, die verkeerd geconfigureerd zijn of bepaalde apps die door een bug niet goed kunnen werken.

 

Hier is een lijst met aanbevelingen voor iedereen die soortgelijke problemen heeft met zijn iPhone 6 en/of 6 Plus scherm.

 

U kunt één van deze methoden proberen om een flikkerende en niet-reagerend scherm op uw iPhone te repareren.

 

Scherm problemen in verband met defecte software of foutieve apps kunnen worden verholpen door de volgende procedures uit te voeren:

 

Stap 1: Start uw iPhone opnieuw op

 

Meestal kunnen kleine bugs eenvoudig worden opgelost door een eenvoudige reboot. Houdt de sluimerstand en de start knop tegelijkertijd ingedrukt, totdat het Apple logo verschijnt.

Zorg er ook voor dat uw telefoon voldoende lading heeft en dat de batterij niet beschadigd is, omdat deze ook uw scherm op een negatieve manier kan beïnvloeden.

 

Stap 2: Configureer de weergave instellingen

 

Sommige iPhone gebruikers die soortgelijke schermproblemen op hun apparaat hebben ervaren, hebben deze opgelost door de helderheid van het scherm te verminderen. U kunt ook proberen de automatische helderheid uit te schakelen.

 

Om uw iPhone 6 Plus-scherm helderder of donkerder te maken, schuif met uw vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Hierdoor wordt het Control Center geopend. Van daaruit kunt u de schuifregelaar slepen om de helderheid van het scherm handmatig aan te passen.

 

U kunt ook naar het startscherm gaan en Instellingen> Weergave en helderheid> Auto-helderheid uitschakelen selecteren. En ten slotte stelt u de helderheid in door de schuifregelaar onder Helderheid te slepen.

 

Stap 3: Verminder de transparantie

 

Voor iPhone's met iOS 9 is deze optie toegankelijk via Instellingen-> Algemeen-> Contrast verhogen-> en tik vervolgens op de schakelaar naast Transparantie beperken om het in te schakelen.

 

Opmerking: de menu-opties kunnen variëren, afhankelijk van de iOS-versie van uw apparaat.

 

Als u deze functie inschakelt, wordt de tekst op uw apparaat makkelijker leesbaar. Het is een tijdelijke oplossing voor sommige gebruikers, die problemen hebben met niet-reagerend scherm en een flikkerende iPhone scherm.

 

Stap 4: Controleer de geheugen (RAM) status

 

Vastlopende en niet-reagerende schermen zijn veel voorkomende indicatoren van geheugenproblemen, met name onvoldoende geheugen op uw apparaat. Om er zeker van te zijn dat dit het probleem niet veroorzaakt, controleer uw iPhone en zorgt ervoor dat de interne geheugenopslag groot genoeg is om meer processen uit te voeren.

 

Stap 5: Voer een fabrieksherstel uit

 

Deze methode duurt langer en zorgt ervoor, dat uw iPhone gegevens worden gewist en de fabrieksinstellingen worden weer hersteld. Op deze manier wordt een mogelijke factor dat het probleem veroorzaakt geëlimineerd, namelijk een beschadigde software.

 

Als geen van de bovengenoemde oplossingen goed heeft gewerkt en het probleem blijft bestaan, heeft uw iPhone 6 of 6 Plus een hardware probleem. Aangezien dit het geval is en uw iPhone niet meer onder de garantie valt, kan het nuttig zijn om de volgende methoden uit te voeren.

 

1- Zorg dat uw iPhone scherm schoon is

 

Vuil of stof op het display van uw telefoon kan ook leiden tot problemen met het scherm, zoals niet reagerende touchscreens. Houdt uw iPhone scherm dus vrij van stof of vuil.

 

2- Laat het LCD-scherm vervangen

 

Scherm problemen zoals flikkerend, bevroren of niet reagerend schermen kunnen het gevolg zijn van een defect LCD-scherm.

 

Wanneer dezelfde problemen ook op het nieuwe scherm ontstaat, is het mogelijk dat sommige componenten van de printplaat, inclusief het touch circuit, de touch connector en de touch-IC zijn beschadigd. PhoneDokter kan niet alleen uw defecte scherm vervangen, maar ook de touch connector en touch-IC van uw iPhone 6 en 6 Plus repareren.