Grijze strepen op je iPhone scherm

9 Sep. 2020

Grijze strepen op je iPhone-scherm?

Geen zorgen, we hebben de oplossingen!

Het is frustrerend wanneer je iPhone scherm wordt geteisterd door grijze strepen. Je bent niet de enige met dit probleem. Gelukkig ben je hier op de juiste plek om het aan te pakken. We bij PhoneDokter begrijpen als geen ander hoe belangrijk een goed functionerende iPhone is voor jouw dagelijks leven. Daarom hebben we een aantal oplossingen voor je samengesteld om deze vervelende grijze strepen te bestrijden.

 

Oorzaken van grijze strepen

Laten we dieper ingaan op de mogelijke oorzaken van deze grijze strepen. Een van de meest voorkomende boosdoeners is een defecte touch IC, een complexe component op het moederbord dat verantwoordelijk is voor het aansturen van het scherm. Deze chip kan gevoelig zijn voor slijtage door langdurig gebruik of fysieke schade, wat kan leiden tot grijze strepen en andere weergaveproblemen. Maar maak je geen zorgen; niet alle grijze strepen worden veroorzaakt door hardware problemen. Soms kan een softwarefout de schuldige zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bug in een app of een verkeerd ingestelde iOS-functie.

Daarnaast kunnen omgevingsfactoren ook een rol spelen. Blootstelling aan vocht, extreme temperaturen of elektromagnetische interferentie kan leiden tot storingen in het scherm. Zelfs kleine scheurtjes of beschadigingen aan de glazen behuizing van je iPhone kunnen invloed hebben op de werking van het scherm. Het is dus belangrijk om alle mogelijke oorzaken te overwegen bij het diagnosticeren van dit probleem.

 

Oplossingen voor grijze strepen

Wanneer grijze strepen op je iPhone-scherm verschijnen, kan dat een verontrustende ervaring zijn. Je vertrouwde apparaat, dat normaal gesproken moeiteloos functioneert, vertoont nu onverklaarbare visuele storingen. Dit kan leiden tot gevoelens van frustratie en bezorgdheid over de gezondheid van je geliefde apparaat. Maar wees gerust, we staan klaar om je te helpen! We begrijpen de impact die grijze strepen op je iPhone-scherm kunnen hebben op je gebruikservaring. Daarom hebben we een reeks stap-voor-stap oplossingen samengesteld om je te begeleiden bij het aanpakken van dit probleem en je iPhone scherm weer helder te maken. Hieronder vind je een gedetailleerde verzameling van deze oplossingen, ontworpen om de grijze strepen te laten verdwijnen. 

1. Herstart je iPhone:

 • Houd de aan-uit knop ingedrukt totdat de schuifknop op het scherm verschijnt.
 •   Sleep de schuifknop naar rechts om je iPhone uit te schakelen.
 •   Wacht 1 tot 2 minuten voordat je je iPhone weer inschakelt door de aan-uit knop ingedrukt te houden totdat het Apple logo verschijnt.

2. Beperk de transparantie van je scherm:

 • Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Tekstopties.
 • Selecteer 'Verhoog contrast' en schakel de optie 'Maak minder doorzichtig' in.

3. Controleer je opslagruimte: 

 • Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag.
 • Verwijder ongebruikte apps en media om ruimte vrij te maken.

4. Gebruik web apps en verwijder overbodige apps:

 • Probeer minder gebruikte apps via een webbrowser te openen in plaats van ze te installeren.
 • Verwijder apps die je niet vaak gebruikt door naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag te gaan en de gewenste apps te selecteren om te verwijderen.

5. Wis de cache van apps:

 • Ga naar de instellingen van de app waarvan je de cache wilt wissen.
 • Zoek naar de optie om de cache te wissen en volg de instructies op het scherm.

6. Schakel iCloud voor iWork uit: 

 • Ga naar Instellingen > iCloud > Documenten & Data.
 • Schakel de opties voor Pages, Keynotes en Numbers uit.

7. Schakel ongebruikte camerafuncties uit: 

 • Ga naar Instellingen > Foto's en Camera.
 • Schakel de portretmodus en 60 fps video functies uit.

8. Voer een herstel van je iPhone uit: 

 • Maak een back-up van je gegevens via iCloud of iTunes.
 • Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen om een herstel uit te voeren via iCloud.
 • Of sluit je iPhone aan op een computer, open iTunes, selecteer je iPhone en kies voor de optie 'Herstel' om een herstel uit te voeren via iTunes.

Als deze stappen het probleem niet oplossen en je nog steeds grijze strepen op je iPhone-scherm ziet, kan er mogelijk een hardwareprobleem zijn. Neem in dat geval contact op met een professionele reparatiedienst zoals PhoneDokter voor verdere assistentie.

Professionele hulp voor grijze strepen op je iPhone scherm

Als het probleem niet kan worden opgelost met softwarematige oplossingen, kan het zijn dat er een hardwareprobleem is dat aangepakt moet worden. Gelukkig zijn onze deskundige monteurs ervaren in het diagnosticeren en repareren van verschillende iPhone-modellen, waaronder de iPhone X, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 en iPhone 15 Plus. Of het nu gaat om een defecte touch IC of een andere hardware kwestie, wij staan klaar om je te helpen.


Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om die vervelende grijze strepen op je iPhone scherm te verwijderen. We zorgen ervoor dat je snel en efficiënt geholpen wordt, zodat je snel weer kunt genieten van een helder en streepvrij scherm op je iPhone. Jouw tevredenheid is onze prioriteit!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »