Wat te doen bij een opgezwollen batterij?

11 Sep. 2020

Waarom zwelt een batterij op?

Overladen

Dit lijkt de hoofdoorzaak te zijn voor opgezwollen batterijen. Nadat je toestel volgeladen is, dien je deze van de stroom af te doen. Tevens is gebruik van een originele laders zeker van groot belang om dit soort problemen te verkomen.
Langdurig gebruik maken van apps die veel stroom gebruiken als games en sociale media, kan de batterij overbelasten.

Extreme temperaturen

Lage of te hoge temperaturen kunnen een negatief effect hebben op de batterij van je smartphone. Het blootstellen van je toestel aan extreme tempraturen, kan het lithium-ion mengsel van je batterij scheuren waardoor de batterij opgezwollen gaat lijken.

 

Productiefout

Soms is het probleem gekoppeld aan het productieproces en heeft het niets te maken met de gebruiker. Je hebt meestal binnen een paar dagen een opgezwollen batterij, waarna je ervan kunt uitgaan dat het om foutieve producte gaat.


Hoe kan een opgeblazen batterij je apparaat beïnvloeden

Als je geluk hebt, krijg je alleen een beschadigde batterij en in sommige gevallen een kapotte achterkant van de behuizing. Maar in andere situaties zal de zwelling druk zetten op het moederbord, waardoor het scherm en vele andere componenten beschadigd kunnen raken.

Laat je batterij vervangen

Zodra je een probleem met de batterij en de telefoon zelf opmerkt, laat het direct nakijken. Als de batterij opgeblazen is, is het verstandig om deze zo snel mogelijk door een nieuwe te vervangen.

PhoneDokter vervangt batterijen op afspraak binnen 30 minuten. Maak een afspraak via de online agenda.

 

Volg ons op Facebook & Instagram

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »