Wat is het verschil tussen de OEM en compatible schermen?

11 Sep. 2020

Twijfelt u welke iPhone scherm reparatie u moet kiezen? Lees verder voor meer informatie over het verschil tussen de twee OEM en compatible schermen.

 

Gebruikt PhoneDokter originele Apple schermen? Het antwoord is technisch gezien ja. De onderdelen zijn van originele fabricaten die niet door Foxconn (Apple) zelf is geassembleerd. De onderdelen zelf zijn wel hetzelfde als wat Apple gebruikt. Technisch gezien zijn de OEM schermen identiek maar mag het officieel geen Apple product genoemd worden. Ieder reparatiebedrijf dat beweert volledig originele onderdelen te gebruiken van Apple zelf geeft valse informatie wat u niet moet geloven. Apple levert onder geen omstandigheden onderdelen uit aan bedrijven buiten Apple.

 

Compatible schermen zijn geassembleerde displays die van niet originele fabricaten zijn gemaakt. Het zijn geen B/C- kwaliteit Chinese onderdelen zoals vele andere bedrijven ze gebruiken. PhoneDokter gebruikt alleen hoogwaardige compatible schermen voor de scherm reparaties die niet te vergelijken zijn met de slechte kwaliteit schermen die via China worden geïmporteerd.

 

Wat houdt een OEM scherm in?

 

Een OEM scherm houdt in dat het scherm in dezelfde fabriek wordt geproduceerd maar het wordt niet door Apple erkend. Als het scherm gebroken is, wordt het gebroken glas door een derde partij vervangen. Dat betekent dat het scherm volledig originele Apple onderdelen bevat, waardoor de originele kwaliteit wordt behouden.

 

Het OEM scherm van PhoneDokter heeft geen afwijkingen met de originele iPhone schermen, die Apple aanbiedt met ‘Apple Care’.  PhoneDokter geeft dan ook 12 maanden garantie voor de functionaliteiten van het geplaatste OEM scherm.

 

Wat houdt een compatible scherm in?

 

Het compatible scherm van PhoneDokter is nog steeds een scherm van goede kwaliteit, maar er worden geen originele Apple onderdelen gebruikt. Het scherm wordt geassembleerd in een fabriek van Toshiba of Sharp in Azië, die de originele ontwerpen van Apple gebruiken. Dit betekent dat de onderdelen op dezelfde manier worden geproduceerd, maar de kwaliteit van de geleverde onderdelen kunnen verschillen met een originele. Kenmerken van compatible schermen zijn, onder andere:

 

  • Een verlaagde helderheid.

  • Iets afwijkende kleuren.

  • Een verlaagde vernieuwingsfrequentie.
Wanneer moet u voor een compatible scherm kiezen?

 

Door de lagere prijs kunnen compatible schermen handig zijn, wanneer u:

 

  • Een abonnement heeft dat bijna ten einde is. Als uw abonnement bijna ten einde is en u overweegt om een nieuw abonnement aan te schaffen, is het misschien verstandig om juist niet te kiezen voor een OEM scherm.

 

  • Als u niet veel wilt uitgeven voor een scherm reparatie vanwege bepaalde redenen, maar toch wel een functionerende iPhone wilt hebben.

 

  • Als u een bedrijfstelefoon gebruikt, wilt u misschien niet veel budget vrijmaken voor een scherm reparatie. Ook dan kunt u kiezen voor een compatible scherm.

 

  • Als u van plan bent om op korte termijn een nieuwe telefoon aan te schaffen, kunt u overwegen niet te kiezen voor het OEM scherm.

 

  • Als de iPhone van uw kind is, is de kans groot dat de iPhone van uw kind vaker een gebroken of gebarsten scherm gaat krijgen. De iPhone zal misschien daardoor vaker een reparatie nodig hebben, waardoor u toch kiest voor een compatible scherm.

 

Alle compatible en OEM schermen worden door onze erkende technici met geavanceerde apparatuur volledig getest om te garanderen dat onze klanten de best mogelijke kwaliteit krijgen.

 

Compatible schermen zijn beschikbaar voor de iPhone 5/5S/5C/SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 & iPhone 8 Plus.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »