Data recovery

11 Sep. 2020

Het overkomt dagelijks veel mensen: dataverlies. Je toestel functioneert niet meer, maar je hebt bestanden op het toestel staan waarvan je geen back-up van hebt. Foto’s met een emotionele waarde gaan verloren en soms ook zakelijke bestanden, die zijn opgeslagen. Vooral het verlies van foto’s is voor sommigen een grote frustratie. Opnames van je leukste momenten gaan immers verloren en je hebt geen back-up.

Wij van PhoneDokter kunnen jouw verloren bestanden herstellen. Je kunt bij ons terecht bij dataverlies van je smartphone, tablet en MacBook. In deze blog leggen wij uit hoe dataverlies kan ontstaan en de opties om je data te herstellen. 

Hoe ontstaat dataverlies?

De meesten denken dat data alleen verloren gaat bij schade na een val of stoot. Interne componenten raken beschadigd, waardoor de hardware instabiel raakt en gegevens verloren gaan. Maar data kan ook verloren gaan door andere redenen. 

Eén van de grootste boosdoeners is waterschade. De meeste toestellen zijn nooit 100% waterdicht, maar wel waterbestendig. Fabrikanten gebruiken een simpele woord truc, waardoor men denkt dat het toestel flink wat water kan hebben. Wij raden je dus zeker aan om je toestel nooit onder de douche of tijdens het zwemmen te gebruiken. 

Een ander veel voorkomend probleem ontstaat, nadat het toestel wordt blootgesteld met extreme temperaturen. Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen, dat het moederbord instabiel raakt. Het moederbord is het aanstuurpunt van een toestel. Wanneer dit onderdeel beschadigd raakt, is de kans groot dat ook andere componenten in het toestel schade oplopen. Wat weer kan leiden tot dataverlies en een toestel dat niet meer optimaal functioneert. 

De meest voorkomende scenario waarbij data verloren gaat, is een toestel dat zijn levensduur heeft behaald. Het toestel heeft geen grote schade opgelopen, maar toch gaat het toestel niet meer aan. In dit soort situaties kunnen we het apparaat weer werkend krijgen na een moederbord reparatie. Maar het toestel is inmiddels al zo verouderd, dat een reparatie niet de beste optie is. De kosten zijn te hoog, terwijl de dagwaarde van het toestel heel laag is. 

Data recovery of reparatie?

In deze situaties is het handiger om een data recovery te laten uitvoeren in plaats van een reparatie. 

1. Reparatie kosten zijn te hoog 
Je toestel valt nog te repareren, maar de kosten zijn te hoog en je wilt je data toch behouden. In dit geval is herstellen van je data voordeliger.

2. Toestel is total loss 
Je toestel heeft te veel schade opgelopen en is total loss verklaard. Toch wil je je bestanden en foto’s behouden. 

3. Geen back-up van bestanden 
Je hebt geen back-up van je bestanden, maar je wilt je gegevens toch veilig kunnen overzetten. 

4. Moederbord is instabiel  
Wanneer het moederbord instabiel is geraakt, werkt een toestel niet meer optimaal en kunnen de reparatie kosten zeer hoog oplopen.

5. Toestel waarde is laag 
Je toestel valt te repareren, waarna je de bestanden veilig kunt overzetten. Maar de kosten zijn te hoog, terwijl het apparaat bijna niets meer waard is.

Toch een reparatie uitvoeren?
Indien de reparatie kosten betaalbaar zijn en je toestel redelijk nieuw is, is een reparatie toch verstandiger. Je kunt je data na de reparatie veilig overzetten en behoud een werkend toestel. 

Maak direct een afspraak voor reparatie! Op afspraak wordt de reparatie binnen 30 minuten uitgevoerd. Geen tijd om langs te komen? Stuur je toestel op! Binnen 24 uur repareren wij je toestel en sturen het terug. 

Data recovery in enkele stappen

1. Laat je toestel achter in onze vestiging in Rotterdam - Kop van Zuid  of stuur je toestel op.
2. Onze dokters beginnen eerst met een diagnose om te kijken of een data recovery mogelijk is. In sommige gevallen is de chip met alle bestanden beschadigd geraakt, waardoor herstel van je data niet meer mogelijk is. Indien data recovery niet meer mogelijk is, nemen onze dokters contact met je op.
3. Vervolgens gaan we direct aan de slag met het overzetten van je bestanden. Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met je op en kun je je toestel en gegevens ophalen.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »