Huawei P30 problemen

11 Sep. 2020

De Huawei P30 is één van de beste smartphones van 2019 die Huawei heeft uitgebracht. De P30-serie bestaat uit drie modellen, namelijk: P30 Lite, P30 & P30 Pro. Huawei presenteerde in 2018 met de P30-serie een zeer hoge kwaliteitsklasse, dat goed kan concurreren met andere grote fabrikanten als Samsung en Apple.

Toch ervaren gebruikers soms problemen bij het gebruik van het toestel. Meestal zijn smartphone problemen eenvoudig op te lossen door enkele stappen uit te voeren. In deze blog geven wij een paar tips om problemen mogelijk te kunnen verhelpen.

 

Problemen met het scherm

Het scherm werkt bij de meeste mensen niet meer optimaal, mogelijk doordat zij het toestel laten vallen. Al snel heb je te maken met problemen als: een scherm dat niet meer reageert, een knipperend scherm, een donker scherm.

Bij scherm problemen is het altijd belangrijk om te kijken wanneer het probleem ontstaat. In sommige gevallen reageert het scherm niet bij gebruik van bepaalde apps. Het toestel wordt op dat moment overbelast, waardoor het scherm niet meer naar behoren functioneert. Als een app dit probleem veroorzaakt, zou je de app moeten verwijderen om de storing tegen te gaan.

Scherm problemen kunnen ook worden veroorzaakt door vervelende bugs in het systeem, die de werking van het toestel verhinderen. Vervelende bugs zijn eenvoudig op te lossen door het toestel te herstarten. Check ook even of je de laatste update van het besturingssysteem (Android) hebt geïnstalleerd. Meestal verdwijnen bugs vanzelf dankzij nieuwe updates.

Indien het probleem blijft bestaan, zijn mogelijk componenten in het scherm beschadigd geraakt. Een scherm reparatie is in dat geval noodzakelijk.

PhoneDokter is gespecialiseerd in alle soorten smartphone reparaties. Maak snel een afspraak. Reparatie is binnen 30 minuten klaar.

Geen tijd om langs te komen? Stuur je toestel op!

 

Problemen met opstarten

Heb je problemen met opstarten? Door je batterij goed op te laden, kun je dit probleem mogelijk verhelpen. Lukt het opstarten nog steeds niet? Controleer of je oplader nog wel werkt. Probeer met een andere oplader je batterij op te laden. Nier originele opladers kunnen er ook voor zorgen, dat het toestel niet meer goed functioneert. Zorg er dus ook voor dat je altijd originele opladers gebruikt.

In sommige gevallen start het toestel wel op maar blijft het scherm op zwart staan. Er is dan sprake van een kapot scherm.

Bij PhoneDokter kun je op afspraak je telefoon bij ons achterlaten. Wij onderzoeken vervolgens waar het probleem zich bevindt. Na het onderzoek nemen wij contact op en bespreken wij met jou, welke stappen ondernomen moeten worden om het toestel weer aan de praat te kunnen krijgen. Maak dus snel een afspraak! Of stuur je toestel op!

 

Problemen met opladen

Een oplaad probleem is vaak al snel te verhelpen door originele laders te gebruiken. Ook hebben we regelmatig te maken met laders die simpelweg kapot zijn.

Wordt het toestel na een nieuw originele lader nog steeds niet opgeladen? Grote kans dat de oplaadconnector defect is. De oplaadconnector kan beschadigd raken door slijtage naarmate van gebruik.

PhoneDokter repareert oplaadconnectoren op afspraak binnen 30 minuten. Maak dus snel een afspraak. Geen tijd om langs te komen? Stuur je toestel op!

 

Problemen met geluid

Geluidsproblemen bij smartphones kan veel irritatie opwekken, omdat je gewoonweg de meeste handelingen niet meer kunt uitvoeren. Muziek afspelen, video's bekijken en allerlei andere functies werken niet meer. Om dit probleem te verhelpen, probeer het toestel te herstarten en updaten. Vervelende bugs in het systeem worden op deze manier verwijderd.

Was dit niet de oplossing? Dan zou de speaker(s) misschien vervangen moeten worden of zijn interne componenten in het moederbord beschadigd.

Bij PhoneDokter kun je onderzoek laten doen naar het probleem? Wij bespreken vervolgens met jou welke reparatie(s) uitgevoerd moeten worden. Je bepaalt daarna zelf of je het toestel wilt laten repareren. Maak dus snel een afspraak! Heb je geen tijd om langs te komen? Stuur dan je toestel eenvoudig op!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »