De meeste mensen onderschatten de problemen, die ontstaan na het verlies van data. Men voert geen acties uit om dit soort issues te voorkomen. Met regelmaat een back-up maken en goed zorgen voor je toestel is van groot belang om dataverlies te ontwijken. 

Dataverlies kan vanzelf ontstaan. Je toestel heeft geen barstingen of schade opgelopen aan de buitenkant, maar van binnen vormt zich schade waardoor je dataverlies kunt oplopen. In deze blog leggen wij je uit hoe je je dataverlies kunt bestrijden.

Back-up maken 

De meest belangrijke is toch het maken van een back-up. Met regelmaat zet je je bestanden over op een veilige cloud en hoef je je geen zorgen meer te maken voor het verlies van je data. Bij sommige toestellen kun je in de instellingen ervoor kiezen om met regelmaat een back-up van je gegevens te laten uitvoeren. Met iCloud en Google Drive is dit mogelijk. 

Hoge temperaturen

Eén van de belangrijkste oorzaken waardoor dataverlies ontstaat, is het blootstellen van je toestel met extreme temperaturen. Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen, dat het moederbord instabiel raakt. Het moederbord is het aanstuurpunt van een toestel. Wanneer dit onderdeel beschadigd raakt, is de kans groot dat ook andere componenten in het toestel schade oplopen. Wat weer kan leiden tot dataverlies en een toestel dat niet meer optimaal functioneert. 

Manier van gebruiken

Een smartphone loopt niet vanzelf schade op. Beschadigingen zijn een vervolg van incorrect gebruik van een toestel.
Laadt je toestel op met originele opladers. Zorg ervoor dat je toestel een volledige oplaadcyclus behaald en je pas daarna het toestel van de stroom afhaald. Update je besturingssysteem (iCloud & Android) wanneer dit beschikbaar is. 

Data verloren? Laat een data recovery uitvoeren. 

Heb je je data verloren? Wij van PhoneDokter kunnen in de meeste gevallen je data veiligstellen met behulp van bepaalde systemen. Laat je toestel achter in onze vestiging in Rotterdam - Kop van Zuid of stuur je toestel op. Onze dokter voeren eerst een diagnose uit om te kijken of je data nog hersteld kan worden. Vervolgens gaan ze direct aan de slag met het overzetten van je gegevens. Binnen 5 werkdagen word je gebeld om je toestel en bestanden op te halen. Ga voor meer info naar onze productpagina hieronder.

Data recovery / Data herstel / Gegevensherstel

afspraak maken