refurbished toestellen

Eindelijk mogen wij met trots bekend maken, dat onze pre-owned toestellen een Keurmerk Refurbished hebben waardoor de consument zekerheid heeft.

 

Steeds meer mensen kiezen voor een refurbished toestel in plaats van een nieuw toestel, omdat een refurbished toestel vele malen goedkoper en duurzamer is. Toch zijn consumenten terughoudend tegenover refurbished toestellen, want hoe weet je nou of het toestel kwaliteit garandeert? Het Keurmerk Refurbished zal de consument zekerheid geven. 

Je kunt tientallen refurbished aanbieders vinden op de markt, maar zijn ze wel betrouwbaar? Het toestel ziet er in het eerste opzicht goed uit, maar is van binnen een puinhoop en dat is tijdens de aankoop natuurlijk niet te zien. Er is sprake van de volgende problemen:
 
  • slecht/geen uitgevoerde controles, omdat zij niet beschikken over de juiste apparatuur;
  • toestellen zijn afkomstig uit China (de buitenkant ziet er fris uit, maar van binnen is het een zooitje);
  • geen gecertificeerde datawipe;
  • gebruik van inferieure accessoires, wat de risico op brand vergroot;
  • geen meest recente iOS update op het toestel;
  • geen sprake van 2 jaar garantie;
  • geen bereikbare servicedesk;
  • langdurende reparaties van toestellen;
  • garantie betekent in de meeste gevallen niks, omdat aanbieders financieel niet gezond zijn.
Voor kopers van refurbished toestellen was het onderscheiden van kwaliteit en rotzooi erg lastig. Een keurmerk was nodig om kwaliteit gegarandeerde toestellen te kunnen scheiden: het Keurmerk Refurbished. 
 

Wat betekent het Keurmerk Refurbished?

Techniek Nederland (voorheen: Uneto VNI) introduceerde in maart 2019, het Keurmerk Refurbished. Het keurmerk geeft de consument zekerheid op de volgende punten:

 

1. Kwaliteit gegarandeerd

Met de juiste testprogramma's wordt op minimaal 50 punten het toestel getest. De processen die worden uitgevoerd zijn gecontroleerd door TÜV Nederland.  

 

2. Twee jaar garantie

De kans is klein, maar toch kan het voorkomen dat een toestel niet naar behoren functioneert. Onze toestellen hebben een garantietermijn van twee jaar. Ook op de laadaccessoires en batterij.

 

3. Uniforme cosmetische gradaties

De toestellen worden onderverdeeld in drie categorieën op basis van cosmetische kenmerken. De gradaties hebben dus puur te maken met het uiterlijk van het toestel.

Zo goed als nieuw (Als nieuw):

Een toestel met deze conditie ziet er zo goed als nieuw uit. Er is sprake van minimale gebruikssporen.

Licht gebruikt (Zeer goed):

Het toestel heeft lichte gebruikssporen. Denk aan een klein krasje en/of lichte stootschade.

Zichtbaar gebruikt (Goed):

In dit geval heeft het toestel zichtbare gebruikerssporen. Je kunt hierbij denken aan diepere krasjes en kleine deukjes.

 

4. Professionele aanbieders

Bedrijven met het Keurmerk Refurbished moeten financieel sterk zijn en moeten het zelf refurbishen van toestellen als corebusiness hebben. Tevens wordt er jaarlijks een minimale omzet verwacht op de verkoop van refurbished toestellen.

 

5. Financieel sterke aanbieders

EDR Credit Services (onderdeel van DAS) kijkt of de deelnemende bedrijven financiële zekerheid hebben. Een bedrijf met het Refurbished Keurmerk moet niet zomaar failliet verklaard kunnen worden. De consument krijgt hierdoor de zekerheid, dat het bedrijf de nagekomen beloftes (zoals de twee jaar garantie) kan waarmaken.

 

Wanneer je een refurbished toestel koopt bij PhoneDokter heb je gegarandeerd kwaliteit. Geen sprake van toestellen die na een paar dagen al kapotgaan, maar juist toestellen van de hoogste kwaliteit en voor een eerlijke prijs.

 

 

 

refurbished iphones refurbished ipads refurbished macbooks
Refurbished iPhones Refurbished iPads Refurbished MacBooks