Smartphone reparaties en hulp

 

Naast het repareren van smartphone onderdelen kunnen wij ook softwarematige handelingen uitvoeren en bieden wij extra ondersteuning bij smartphone problemen. Gegevens overzetten, data verwijderen, diagnose - en verificatie rapport uitbrengen, is allemaal mogelijk bij Phonedokter.  

 

Gegevens overdracht

Nadat je een nieuwe smartphone hebt gekocht, begin je belangrijke gegevens over te zetten van het oude naar het nieuwe toestel. Contactpersonen, foto’s en allerlei andere bestanden wil je graag overzetten op de nieuwe smartphone. Maar hoe kun je dit soort belangrijke gegevens gemakkelijk en snel verplaatsen?

Wanneer je nieuwe smartphone hetzelfde besturingssysteem heeft als het vorige toestel, is gegevens overdracht heel gemakkelijk. Overstappen van een iPhone naar iPhone betekent eenvoudig een back-up kunnen maken door gegevens op te slaan via iCloud en/of iTunes. Bij Android-telefoons kan een back-up gemaakt worden door in te loggen via Google.  

Gegevens van een heel oud toestel overzetten, is vaak een enorme opgave. Denk aan een oude Nokia waarvan gegevens verplaatst moeten worden naar een nieuwe iPhone 8 Plus. Phonedokter kan jou helpen met dit soort vervelende klusjes. Bespaar tijd en laat je gegevens overzetten door Phonedokter. Op afspraak wordt gegevens overdracht voltooid binnen 60 minuten.

 

Data verwijderen

Je wilt je smartphone doorverkopen en gaat alle data in het toestel verwijderen. Hoe zorg je ervoor dat écht alle gegevens worden verwijdert?

Waarschijnlijk heb je bestanden in het toestel, die belangrijk voor je zijn. Door een back-up uit te voeren, kun je je gegevens behouden. Als je een SD-kaart gebruikt, kun je je gegevens behouden door de SD-kaart af te halen van het toestel. Verwijder ook de simkaart als je je contactpersonen niet wilt verliezen. Hierna kun je veilig alle data in het toestel verwijderen door een reset uit te voeren.

Om alle data écht te verwijderen, laat het over aan de enige échte Phonedokter. Al jouw gegevens worden onvindbaar. Maak nu een afspraak en laat je gegevens verwijderen.    

 

Diagnose rapport

Een diagnose rapport kun je laten opstellen voor verschillende doeleinden. Het kan zo zijn dat je bij de verzekering moet aantonen, dat je toestel niet naar behoren functioneert en kun je op deze wijze de reparatiekosten vergoed krijgen. Als het toestel onherstelbaar is, stellen wij een total-loss verklaring op. Deze kun je indienen bij de verzekering en ontvang je mogelijk vergoeding. Voor een total-loss verklaring moet je langskomen bij onze vestiging en is dus niet mogelijk via de telefoon of mail.

Wanneer je je toestel wilt verkopen, zul je moeten bewijzen dat het goed functioneert. Door middel van een dianogse rapport kun je dit aantonen. Voor dit soort doelen kun je overwegen een diagnose rapport op te laten stellen door Phonedokter.

Wij kunnen onderzoek doen naar de batterijcapaciteit, sensoren, scherm en allerlei andere functionaliteiten. Maak nu een afspraak voor een diagnose rapport.

 

Verificatie rapport

Je koopt een tweedehands toestel en wilt zeker weten of de smartphone goed functioneert. Tijdens het opstellen van een verificatie rapport worden er koppelingen gemaakt met specialistische software als iCloud, Find my iPhone en Samsung Accounts. Zo toon je dus aan dat het toestel naar behoren werkt. Op deze manier kunnen gestolen toestellen ook geverifieerd worden.

Maak nu een afspraak bij Phonedokter voor een reparatie. Wij hebben de beste technici in huis en bieden betaalbare reparaties aan.