De nieuwe iPhones

De jaarlijkse iPhone-maand september is bijna in zicht. We brengen alvast in kaart wat voor soort nieuwe functies je kunt verwachten bij de nieuwe toestellen van Apple.

Apple bewaart de onthulling van nieuwe iPhones altijd tot september, toch zijn wij door hulp van vele geruchten wijzer geworden over de vernieuwingen die Apple mogelijk zal doorvoeren. De geruchten zijn wel pas een zekerheid als deze door Tim Cook wordt onthuld. Voor nu lijkt het erop dat de nieuwe iPhones geïntroduceerd zal worden als volgt: iPhone 2018, iPhone X Plus & iPhone X 2018.

1. A12-chip
Mogelijk zal Apple niet focussen op het design, waardoor de interne componenten extra aandacht krijgt. De nieuwe A12-chip belooft weer een goede smartphoneprocessor. Mogelijk is er sprake van een 7 nanometer-ontwerp. De chip zal kleiner worden, terwijl tegelijkertijd de snelheid en energiezuinigheid toeneemt. Dankzij de nieuwe chip zullen de prestaties merkbaar verbeterd zijn. Apple is één van de eerste bedrijven, die gebruik zal maken van deze techniek. De productie van A12-chip voor de nieuwe iPhones is begonnen.

2. Zelfde design, meer schermruimte
De iPhone X kreeg een compleet nieuw gezicht, en waarschijnlijk zal Apple dit ontwerp voorlopig aanhouden. De nieuwe iPhones zullen daarom ongeveer dezelfde design hebben als de iPhone X. Een kleine aanpassing op de notch, de inkeping aan de bovenkant van het scherm, wordt kleiner. De camera’s en alle sensoren worden op een kleinere oppervlakte geplaatst, waardoor meer schermruimte overblijft.

3. Sneller opladen
De huidige iPhones, iPhone 8 en X, ondersteunen snelladen. Men heeft vaak hier geen kennis over. Om gebruik te kunnen maken van de snellaadfunctie heb je een usb-c-naar-Lightning-kabel nodig en een adapter met usb-c-aansluiting.

Dit jaar worden de opladers die worden meegeleverd door Apple veranderd. De benodigde kabel en lader is te vinden in de verpakking.

4. 4GB werkgeheugen
De nieuwe iPhones krijgen meer werkgeheugen om de A12-chip te ondersteunen. Terwijl iPhone X en 8 Plus 3GB aan werkgeheugen hebben, zullen de nieuwe iPhones 4GB aan RAM hebben. Dankzij de verhoogde werkgeheugen kunnen de aankomende toestellen meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.

5. Minder functionaliteiten voor de iPhone 2018
Om het 6,1 inch-model zo goedkoop mogelijk te houden, zal dit toestel minder functionaliteiten hebben. Mogelijk zou het toestel functies als de 3D Touch niet ondersteunen. Tevens krijgt de smartphone een lcd-scherm in plaats van oled-display en een enkele camera lens.  

Over een aantal weken zullen de nieuwe iPhones onthult worden en wordt duidelijk welke geruchten daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

Onze technici zullen opgeleid worden om reparaties uit te kunnen voeren voor deze nieuwe iPhones. Dankzij onze ruime ervaring in smartphone reparaties kunnen wij gemakkelijk alle soorten smartphone problemen verhelpen.

PhoneDokter is gespecialiseerd in alle soorten smartphone, tablet en laptop/pc reparaties. Met een garantietermijn van 12 maanden op de reparatie en ruime ervaring zijn wij de betrouwbare reparatiewinkel. Maak nu een afspraak voor een reparatie via onze website. Op afspraak is de reparatie binnen 30 minuten klaar. Kun je niet langs bij één van onze vestigingen? Stuur dan je toestel op. Binnen één werkdag teruggestuurd!

In Rotterdam zijn wij vanaf nu ook te vinden op de Schieweg 103a en natuurlijk ook nog altijd op de Kop van Zuid aan de Lodewijk Pincoffsweg 503.