Levensduur iPhone batterij

 

Volg deze 10 stappen om de levensduur van uw iPhone batterij te verlengen


Helaas is er geen speciale formule die uw gewone batterij in een super batterij kan veranderen, maar er zijn een paar tips over hoe u de levensduur van uw iPhone batterij kan verlengen.


Levensduur - wat betekent het?

De 'levensduur' van de batterij verwijst naar het aantal keren dat deze kan worden opgeladen, voordat deze vervangen moet worden. De batterijen op de iPhone verliezen langzaam het vermogen om een ​​lading vast te houden na talloze oplaadcycli. Na 400 volledige ontlaad- / oplaadcycli kunnen deze batterijen bijvoorbeeld 80% van hun oorspronkelijke capaciteit opslaan. Dit percentage neemt af bij verdere oplaadcycli.


Opladen

Regelmatig gebruik van uw iPhone helpt u om een ​​optimale levensduur van de batterij te garanderen. Apple beveelt aan dat u ten minste één volledige oplaadcyclus per maand doorloopt, dat houdt in dat uw iPhone 100% moet worden opgeladen en dat de batterij volledig moet worden leeggemaakt voordat u deze opnieuw oplaadt. Als u merkt dat tijdens het opladen uw iPhone te warm wordt en u een hoesje gebruikt, verwijder dan de hoes om de telefoon te laten coolen.

Update naar de nieuwste software

Apple raadt u aan ervoor te zorgen dat uw iPhone de nieuwste versie van iOS heeft, omdat hun technici mogelijk nieuwe manieren vinden om de prestaties van de batterij te optimaliseren. Als op uw iPhone iOS 5 of hoger wordt uitgevoerd, kunt u deze ook draadloos updaten naar de nieuwste versie door naar Instellingen> Algemeen> Software-update te gaan en de instructies op het scherm te volgen.

Optimaliseer uw instellingen

Afhankelijk van hoe ze zijn geconfigureerd, kunnen verschillende functies de levensduur van de iPhone batterij verkorten. De frequentie waarmee u e-mail ophaalt en het aantal e-mailaccounts dat u automatisch controleert, kunnen bijvoorbeeld de levensduur van de batterij beïnvloeden.

 

Minimaliseer het gebruik van locatieservices

Toepassingen die actief gebruikmaken van locatieservices zoals Google Maps, kunnen de levensduur van de batterij verkorten. Als u locatieservices wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen> Algemeen> Locatieservices of gebruikt u locatieservices alleen als dat nodig is.

 

Push-meldingen uitschakelen

Sommige applicaties uit de App Store gebruiken de Apple Push Notification-service om u op de hoogte te stellen van nieuwe updates. Toepassingen die sterk afhankelijk zijn van pushmeldingen kunnen de levensduur van de batterij beïnvloeden. Als je pushmeldingen wilt uitschakelen, ga je naar Instellingen> Meldingen en stel Meldingen Uit.

 

Haal nieuwe gegevens minder vaak op

Toepassingen zoals Mail kunnen worden ingesteld om draadloos gegevens op te halen met specifieke intervallen. Hoe vaker e-mail of andere gegevens worden opgehaald, hoe sneller uw batterij leegloopt. Als u handmatig nieuwe gegevens wilt ophalen, kiest u in het startscherm Instellingen> E-mail, Contactpersonen, Agenda's> Nieuwe gegevens ophalen en tikt u op Handmatig. Ga naar Instellingen> Mail, Contacten, Agenda's> Nieuwe gegevens ophalen en tik op Per uur aan, om het ophaal interval te vergroten. Houd er rekening mee dat dit een algemene instelling is en van toepassing is op alle toepassingen die geen push-services ondersteunen.

 

Pushmail uitschakelen

Als u een push-mailaccount hebt, zoals Gmail of Microsoft Live, zet push uit wanneer u het niet nodig hebt. Ga naar Instellingen> E-mail, contacten, agenda's> Nieuwe gegevens ophalen en druk op Uit.

 

Schakel wifi en bluetooth uit

Als u zelden wifi gebruikt, kunt u deze uitschakelen om energie te besparen. Ga naar Instellingen> Wi-Fi en zet wifi op Uit. Merk op dat als u vaak uw iPhone gebruikt om op internet te surfen, de levensduur van de batterij kan worden verbeterd door wifi te gebruiken in plaats van je mobiele netwerk. Als u zelden een Bluetooth-headset of carkit gebruikt kunt u ook bluetooth uitschakelen om energie te besparen. Ga naar Instellingen> Algemeen> Bluetooth en zet Bluetooth op Uit.

 

Gebruik de vliegtuigmodus functies in gebieden met weinig of geen dekking

Omdat uw iPhone altijd een verbinding met het mobiele netwerk probeert te onderhouden, kan deze mogelijk meer stroom verbruiken in gebieden met weinig of geen dekking. Het inschakelen van de vliegtuigmodus kan de levensduur van de batterij in deze situaties verlengen; u kunt echter geen oproepen plaatsen of ontvangen. Om de Vliegtuigmodus in te schakelen, ga je naar Instellingen en zet je Vliegtuigmodus op Aan.

 

Pas de helderheid aan

Het scherm dimmen is een andere manier om de levensduur van de batterij te verlengen. Ga naar Instellingen> Helderheid en sleep de schuifregelaar naar links om de standaard schermhelderheid te verlagen. Als u Auto-Brightness inschakelt, kan het scherm de helderheid aanpassen op basis van de huidige lichtomstandigheden. Ga naar Instellingen> Helderheid en schakel Auto-helderheid Aan.

 

Wilt u toch uw iPhone batterij vervangen, click op deze link en selecteer vervolgens uw iPhone model. Batterij vervangingen bij PhoneDokter zijn binnen 30 minuten uitgevoerd.