Batterij problemen iphone x

 

Met deze handige tips kunt u batterij problemen van uw iPhone X oplossen

 

De iPhone X wordt geleverd met een 2716 mAh-batterij die gemiddeld negen uur meegaat. Terwijl sommige gebruikers nog steeds geen problemen met de levensduur van de batterij hebben ervaren, hebben anderen geklaagd over een slechte batterij gebruiksduur.

 

Het nieuwe toestel van Apple, de iPhone X is nog een nieuwe toestel en pas na verloop van tijd verliest de batterij zijn capaciteit. Dit hangt ook af van de manier waarop u uw telefoon gebruikt. Grote apps, games met geavanceerde graphics, bepaalde instellingen van uw telefoon of een paar kleine bugs of glitches op de software kunnen ook de oorzaak zijn van een slechte batterijlevensduur.

 

Controleer het batterijgebruik

 

Om te beginnen kunt u controleren hoeveel batterij elke app op uw telefoon verbruikt.

 

Ga naar Instellingen> Batterij

Met Apple kunt u het batterijverbruik van apps zien voor de afgelopen 24 uur en week. Er zullen een aantal apps zijn die meer batterij verbruiken, zoals Facebook of Photo Gallery. Bedenk dat dit grote apps zijn en meer batterij verbruiken dan de andere. Maar als meer apps uw batterij leegmaakt, verwijder ze dan en zoek een andere app die dezelfde services biedt. Als u echt van die app houdt, kunt u de app gewoon uitschakelen en blijven de gegevens en instellingen intact wanneer u de app opnieuw installeert. Om een app uit te schakelen volg de onderstaande stappen.

 

Ga naar Instellingen> Algemeen> iPhone opslag> tik op de app die u wilt uitschakelen> App uitschakelen> Bevestigen.

 

Wanneer u de app opnieuw installeert, worden alle gegevens en instellingen van de app automatisch hersteld.

 

Low Power modus

 

Wanneer de Low Power modus  ingeschakeld is, worden veel functies van uw iPhone X automatisch uitgeschakeld. Enkele voorbeelden zijn: mail ophalen, app updates op de achtergrond, Siri, visuele effecten, automatische downloads, enz. U kunt deze modus gebruiken in noodsituaties wanneer u zich niet in de buurt van een stopcontact bevindt en uw smartphone moet gebruiken. Volg de onderstaande instructies om de energiebesparende modus in te schakelen:

 

Ga naar Instellingen> Batterij> Lower Power Mode en schakel het in.

 

Gebruik locatieservices alleen wanneer nodig

 

Een andere manier om problemen met de iPhone X-batterijlevensduur aan te pakken, is door de locatieservices uit te schakelen wanneer dit niet nodig is. Continu locatietracering legt een immense druk op de processor en het gebruikt veel energie. Het toestel kan ook oververhit raken. U kunt het beste deze service uitschakelen wanneer deze niet in gebruik is. Dit is wat u moet doen:

 

Ga naar Instellingen> Privacy> Locatieservices en schakel het uit.

 

Schakel automatische downloads en updates uit

 

Veel apps zijn met iCloud gesynchroniseerd. U kunt ook downloads en updates zelf controleren voordat deze geüpdatet worden. Door de automatische functie uit te zetten, gaat de batterij langer mee. Hier is hoe u precies dat kunt doen.

 

Ga naar Instellingen> iTunes & App Store> Automatische downloads, Schakel ze allemaal uit.

 

Probeer een harde reboot

 

Dit is een truc die voor velen heeft gewerkt en misschien ook voor u. Een harde reboot kan helpen bij het oplossen van problemen met de levensduur van de iPhone X batterij. Dit is wat u moet doen:

 

Druk op de volume omhoog knop en laat deze weer los, en doe hetzelfde met de volume omlaag knop. Houdt vervolgens de zijknop ingedrukt tot het Apple logo verschijnt. Uw iPhone X zal binnen een paar seconden opnieuw starten.

 

Vermijd het gebruik van dynamische achtergronden

 

Geanimeerde achtergronden zien er mooi uit, maar ze verbruiken veel energie. Statische achtergronden kunnen er ook even mooi uit uitzien en veroorzaken geen overmatig batterijgebruik. Er is een grote verzameling van prachtige statische achtergronden op de iPhone X.

 

Schakel app updates op de achtergrond uit

 

Een andere manier om problemen met de levensduur van de iPhone X batterij op te lossen, is het uitschakelen van de achtergrond app updates. Wanneer apps voortdurend op de achtergrond blijven bijwerken, heeft dit invloed op de levensduur van de batterij. Zelfs Apple vermeldt dat de batterijlevensduur kan worden beïnvloedt met apps updates op de achtergrond. Om app updates op de achtergrond uit te schakelen, is dit wat u moet doen:

 

Ga naar Instellingen> Algemeen> Achtergrond App Vernieuwen en schakel het uit.

Als u wilt dat een of twee apps die u belangrijk vindt op de achtergrond worden bijgewerkt, kunt u de functie voor elke app afzonderlijk uitschakelen.

 

Ga naar Instellingen> Algemeen> App-achtergrond vernieuwen en kies de apps die u wilt uitschakelen.

 

Stel handmatig de helderheid van uw iPhone X in

 

Auto-helderheid past de helderheid van het scherm van uw smartphone automatisch aan. Het detecteert de verlichting van de omgeving waarin u zich bevindt en past de helderheid aan. Maar sommige gebruikers hebben gemerkt dat de functie meerdere keren niet in staat is om de omgeving te detecteren en de nodige aanpassingen niet kan aanbrengen. Zodra u het uitschakelt, gaat de batterij langer mee. Om deze functie uit te schakelen ga naar:

 

Instellingen> Algemeen> Toegankelijkheid> Display accommodaties> Auto Helderheid en schakel het uit.

 

Houd de apps op uw IPhone X up-to-date

 

Apps die verouderd zijn, zullen zeker problemen veroorzaken. Ze verbruiken niet alleen meer energie, veroorzaken ook problemen met de prestaties en kunnen ervoor zorgen dat uw toestel oververhit raakt. Zorg ervoor dat de apps die op uw telefoon zijn geïnstalleerd, up-to-date worden gehouden. Hier ziet u hoe u uw apps kunt updaten:

 

Ga naar de App Store

Klik op de knop Alles updaten en wacht tot het updateproces is voltooid.

U kunt ze ook afzonderlijk bijwerken door bij elke app op de knop Bijwerken te klikken.

 

Uw iPhone X batterij laten vervangen

 

De bovenstaande tips zijn eenvoudig te volgen en kunnen u helpen om de problemen met de batterijlevensduur van uw iPhone X op te lossen. Als deze tips niet geholpen hebben, kunt u uw toestel naar één van de PhoneDokter vestigingen in Amsterdam of Rotterdam brengen. Wij zullen de batterij van uw iPhone X binnen 30 minuten vervangen.