iPhone X batterij loopt snel leeg

De iPhone X is inmiddels twee jaar oud en de prestaties van het toestel beginnen te dalen. De batterij gaat minder lang mee, het toestel werkt langzamer en het opladen duurt langer. Dit zijn allemaal problemen die na een tijdje vanzelf ontstaan. De batterij heeft zijn levensduur bereikt, bestanden en apps zorgen ervoor dat het toestel minder snel draait en de oplaadconnector raakt versleten naarmate van gebruik, waardoor de batterij slomer wordt opgeladen. 

iPhone X Accu / Batterij reparatie

Ben je er zeker van dat de batterij vervangen moet worden? PhoneDokter vervangt batterijen binnen 30 minuten op afspraak. Maak direct een afspraak en ga langs bij één van onze vestigingen. Of stuur je toestel op! 

iPhone X batterij loopt snel leeg

Ook last van een snel leeglopende batterij? Verschillende factoren kunnen uiteindelijk leiden tot een korte gebruiksduur van de batterij. Naast het gebruik maken van niet originele laders kunnen andere aspecten ervoor zorgen, dat de batterij minder lang meegaat. 

De levensduur van je iPhone X batterij verlengen

Apple adviseert om je iPhone elke maand minstens één keer een volledig oplaadcyclus te laten doorlopen, dit houdt in dat je je iPhone 100% oplaadt en dat je weer gaat laden wanneer de batterij volledig leeg is.
Ook is het handig om te checken of je hoesje ervoor zorgt, dat het toestel warm wordt tijdens het opladen. Bij oververhitte kun je beter het hoesje verwijderen. 

Update je iPhone X

Apple raadt aan je iPhone te updaten met de nieuwste versie van iOS. Met de nieuwe updates worden technieken bedacht, die de prestaties van je batterij optimaliseren. Om te controleren of je de nieuwste update hebt, volg de onderstaande stappen:

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update 
  • Tik op ‘Download en installeer’ als je de nieuwste versie nog niet hebt geïnstalleerd 

Meldingen 

De batterij raakt snel leeg wanneer het toestel functies op de achtergrond laat draaien. Meldingen ontvangen van apps zorgen ervoor, dat je toestel constant blijft werken. Controleer welke meldingen aan staan en probeer onnodige instellingen te vermijden.  

Locatieservices uitschakelen

Apps die voortdurend gebruik maken van locatieservices zoals Google Maps kunnen de batterij overbelasten. Je kunt overwegen locatieservices uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt. Om deze functie uit te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > Locatieservices.

Schakel wifi en bluetooth uit

Maak je geen gebruik van wifi en bluetooth? Schakel deze functies uit om energie te besparen. Om je wifi uit te schakelen, ga naar Instellingen > Wi-Fi en schakel wifi uit. Gebruik je bluetooth zelden? Schakel de bluetooth uit, ga naar Instellingen > Algemeen > Bluetooth en zet deze functie uit.

Pas de helderheid aan 

Het scherm verbruikt veel energie. Een ander manier om de levensduur van de batterij te verlengen, is om het scherm te dimmen. Je batterij gaat langer mee en je toestel raakt niet overbelast. 

Check de batterijconditie

Controleer de maximumcapaciteit van je batterij. De batterijconditie geeft je een indicatie van hoe lang de batterij nog meegaat. Om de batterijconditie te checken, ga naar Instellingen > Batterij > Batterijconditie.
De maximumcapaciteit is het percentage in hoeverre je batterij wordt opgeladen. Wanneer de maximumcapaciteit van je batterij daalt, wordt deze niet meer volledig opgeladen en is de gebruiksduur korter.

iPhone XS batterij vervangen 

De batterij dient vervangen te worden wanneer de batterijconditie is laag is. PhoneDokter vervangt batterijen in 30 minuten op afspraak. Maak een afspraak via de online agenda en ga langs bij één van onze vestigingen. Geen tijd om langs te komen? Stuur je toestel eenvoudig op! Wij repareren je iPhone binnen één werkdag en sturen het toestel terug.