Defecte iPhone 6

 

Een iPhone 6 die bij een zwarte scherm of het Apple logo blijft hangen, komt vaak voor. Als uw iPhone 6 niet meer aangaat, zijn hier een paar tips om het probleem op te lossen.

 

 

De iPhone 6 is één van de meeste onbetrouwbare toestellen ooit. Het toestel heeft problemen met de batterij en het scherm. Bovendien kunnen verschillende chips in het moederbord, zoals de power IC chip makkelijk beschadigd raken door een ontwerpfout van Apple.  De power IC chip zorgt ervoor, dat de batterij en andere componenten in het moederbord stroom krijgen. Als de power IC chip defect is, kunnen verschillende problemen ontstaan. Problemen die vaak ontstaan:

 

  • iPhone blijft op een zwarte scherm vast.

 

  • Het toestel laat zien dat de batterij leeg is, terwijl de batterij volledig opgeladen is.

 

  • Het Apple logo verschijnt heel kort op een blanke scherm.

 

  • Een laad cirkeltje blijft op het scherm vast.

 

  • De iPhone gaat niet meer aan.

 

Als u één van deze problemen ervaart, voer de onderstaande tips uit om het probleem van uw iPhone 6 op te lossen.

 

De iPhone blijft bij het Apple logo vast tijdens het opstarten

 

Als het probleem ontstond na de update van een bepaalde app is de kans groot dat de app een corrupte bestand of een malware heeft. Een soft reset wordt vaak gebruikt om een fout of bug in een app of in het besturingssysteem op te lossen. Om een soft reset uit te voeren, voer de onderstaande stap uit.

 

  • Houd tegelijkertijd de aan-uit knop en de thuisknop voor ongeveer 20 seconden ingedrukt, totdat het Apple logo op uw beeldscherm verschijnt.

 

Om erachter te komen of het probleem door een bepaalde app veroorzaakt wordt, verwijder de laatste app die u gedownload heeft. Om een app te verwijderen, voer de onderstaande stappen uit.

 

Instellingen > Beheer opslagruimte > Opslag > Tik op de app, die u wilt verwijderen

 

iOS 11 geeft de mogelijkheid om apps tijdelijk te verwijderen. Als een nieuwe versie van de app beschikbaar is, kunt u de app opnieuw inschakelen. Om een app tijdelijk te verwijderen, voer de onderstaande stappen uit.

 

Instellingen > Algemeen > Tik op iPhone opslag > Selecteer de app, die u tijdelijk wilt verwijderen > Ruim op

 

De app zal gewist worden, maar de inhoud en gegevens blijven behouden.

 

Als het probleem nog steeds zich voordoet, voer de volgende stappen uit.

 

iPhone blijft bij het Apple logo herstarten

 

Een fabrieksherstel die niet correct is uitgevoerd, kan ervoor zorgen dat uw iPhone 6 bij het Apple logo blijft herstarten. Als u pas geleden een fabrieksherstel hebt uitgevoerd, kan dat de oorzaak van het probleem zijn. Als u uw iPhone tijdens het proces hebt uitgeschakeld of het toestel is uitgevallen, heeft uw iPhone waarschijnlijk permanente schade. Als uw iPhone 6 permanente schade heeft, voer de volgende stappen uit om uw iPhone weer werkend proberen te krijgen.  

 

De eerste stap is het kalibreren van uw iPhone 6 batterij. De batterij van uw iPhone kalibreren kan ook handig zijn, wanneer het batterijpercentage van het toestel onjuist is. Er is een chip in de batterij van bijna elke iPhone, die berekend hoeveel energie er nog over is. Om de batterij te kalibreren, voer de onderstaande stappen uit.

 

Let op! Gebruik uw toestel niet tijdens het opladen.

 

1- Sluit uw iPhone aan op het stopcontact met een originele Apple kabel voor een nauwkeurig resultaat.

 

2- Houd de thuisknop en de aan-uit knop ingedrukt, totdat het Apple logo op uw beeldscherm verschijnt. De batterij wordt tijdens het proces gekalibreerd.

 

3-  Laadt de batterij tot op 100%.

 

4- Als de batterij volledig opgeladen is, laat de iPhone nog 60 tot 90 minuten aan de lader hangen.

 

Uw iPhone herstellen

 

Voer een herstel uit, als de iPhone bij het Apple logo tijdens het opstarten steeds vast blijft of het toestel niet meer aangaat. Een herstel zal het besturingssysteem via iTunes wissen en de nieuwste versie automatisch installeren. Om een herstel via iTunes uit te voeren, volg de onderstaande stappen uit.

 

1- Controleer eerst of de laatste versie van iTunes op uw computer geïnstalleerd is.

 

2- Sluit uw iPhone via een USB kabel op een computer aan. Als uw computer een USB 3.0 aansluiting heeft, gebruik dan de USB 3.0 aansluiting om het proces te versnellen.

 

3- Als een pop-up venster op iTunes verschijnt klik op ‘Herstel iPhone’.

 

4- De iPhone zal na het herstel opnieuw starten. iTunes zal na de herstart de iPhone opnieuw opstarten en activeren.

 

Activeer herstelmodus

 

U zult uw gegevens na het activeren van de herstelmodus kwijtraken. Er wordt dus aangeraden om een back-up van uw gegevens te maken.

 

Als uw iPhone in herstelmodus is, zal iTunes uw toestel weer naar fabrieksinstellingen herstellen en de nieuwste versie van het besturingssysteem installeren. Herstelmodus zal een grotere software probleem oplossen. Om herstelmodus op uw iPhone te activeren, voer de onderstaande stappen uit.  

 

1- Schakel eerst de iPhone uit

 

2- Druk op de thuisknop en sluit uw toestel aan op een PC met een USB kabel.

 

3- Laat de thuisknop los, wanneer het iTunes logo op uw iPhone beeldscherm verschijnt.

 

4- Klik in iTunes op herstel in het pop-up venster.

 

Schakel DFU modus in

 

Let op! Voer deze stap niet uit als uw iPhone waterschade of een andere type beschadiging heeft. Zorg ervoor dat uw iPhone 6 genoeg batterij heeft om deze stap uit te voeren. U zult uw gegevens na het inschakelen van DFU kwijtraken. Er wordt dus aangeraden om een back-up van uw gegevens te maken. Als het proces niet foutloos loopt, kan er permanente schade ontstaan.

 

DFU modus of Device Firmware Upgrade wordt vaak gebruikt om complexere problemen op te lossen of om het toestel te jailbreaken. In DFU modus wordt een deel van de harde schijf waar het besturingssysteem zich bevindt omzeild, waardoor het mogelijk is om een oudere iOS versie te installeren. Om DFU modus in te schakelen, voer de volgende stappen uit.

 

1- Schakel eerst het toestel uit.

 

2- Sluit het toestel op een computer aan.

 

3- Houd de aan-uit knop voor ongeveer 3 seconden lang ingedrukt.

 

4- Houd de aan-uit knop ingedrukt en druk daarna op de thuisknop. Houdt deze twee knoppen samen voor 10 seconden lang ingedrukt. Als het Apple logo op uw beeldscherm verschijnt, herhaal de vorige stappen opnieuw.

 

5- Laat de aan-uit knop los, maar houdt de thuisknop voor ongeveer 5 seconden lang ingedrukt.

 

6- Als het beeldscherm van de iPhone zwart blijft en een pop-up venster op iTunes verschijnt, heeft u DFU modus succesvol ingeschakeld. Als dat niet gebeurt, herhaal de stappen opnieuw.

 

Laat uw iPhone 6 repareren

 

Als uw iPhone 6 nog steeds niet aangaat of blijft vastlopen bij het Apple logo, wordt het probleem niet door de software veroorzaakt maar door een defecte onderdeel. Er zijn verschillende onderdelen, die de problemen kunnen veroorzaken. Na een tijd kunnen batterijen geen stroom meer behouden of opzwellen. Een defecte oplaadconnector kan ervoor zorgen, dat uw toestel niet meer kan opladen. Meestal wordt het probleem veroorzaakt door een defecte U2 chip. Om de power IC chip te vervangen, is er een moederbord reparatie nodig. PhoneDokter vervangt uw batterij en oplaadconnector binnen 30 minuten. Moederbord reparaties worden binnen 1 tot á 2 werkdagen uitgevoerd.