iPad 2018 problemen

De iPad 2018 wordt gezien als de budget model die nog recent is uitgebracht. Het toestel had een relatief lage prijs met goede specs. Op 27 maart 2018 presenteerde Apple het toestel wat standaard beschikt over programma’s, zoals: iWork-apps als Pages, Numbers en Keynote. Dit instapmodel is zeer populair bij scholieren, omdat het een betaalbare toestel is en beschikt over de handige apps. 

Gebruikers ervaren soms toch problemen. Meestal gaat het om software gerelateerde issues waarvoor je maatregelen kunt nemen om verdere problemen te voorkomen. In deze blog vind je meer tips over maatregelen die je kunt nemen om verdere problemen te voorkomen.  

Batterij problemen

Om batterij issues te voorkomen, gebruik altijd originele laders. Namaak opladers kunnen de werking van je batterij verstoren en wanneer je batterij niet meer optimaal werkt, kan dit weer andere componenten beschadigen. 

Reinig je oplaadconnector  

Wanneer je problemen hebt met het aansluiten van je oplader kun je eventueel je oplaadconnector reinigen, zodat je oplaadpunt beter contact kan maken met de lader. Je kunt je oplaadconnector reinigen met een tandenrager of oude tandenborstel. Door stofdeeltjes en vuil reageert de oplaadconnector traag of helemaal niet. Met een kleine schoonmaakbeurt kan je oplaadproblemen mogelijk oplossen. Zorg er wel voor dat je tandenrager of oude tandenborstel droog is. 

Gebruik van apps en functies

Bij gebruik van te veel apps kan een toestel overbelast raken. Veel apps blijven continu op de achtergrond draaien en wanneer meldingen aanstaan, is je toestel constant bezig met gegevens ophalen. Bluetooth, locatieservices & Wifi aan laten staan terwijl je het niet gebruikt, is ook zeker overbodig. Wanneer je een toestel overbelast, leidt dit meestal tot een vastlopend scherm en een snel leeglopende batterij. 

IOS-updates

Mensen onderschatten soms de essentie van software updates. Met de komst van updates worden vervelende bugs in het systeem gefixt, waardoor je minder last hebt van software issues. Een update kan er ook voor zorgen dat je toestel beter gaat functioneren, denk aan snelheid, nieuwe features en andere verbeterpunten. 

iPad 2018 reparatie 

Heb je toch problemen met je iPad 2018 en weet je niet waar het aan ligt? Laat je iPad onderzoeken bij de PhoneDokter. Wij zijn erkend reparateur voor smartphones, tablets en macbooks sinds 2011. Je kunt een afspraak maken bij één van onze vestigingen. Geen vestiging in de buurt? Stuur dan je toestel op!

afspraak maken