ipad 2019 problemen

Apple past het scherm van zijn instapmodel iPad aan met de komst van de nieuwe iPad 10.2 inch 2019. De voorloper heeft nog een 9.7 inch scherm wat toch een stukje kleiner is. De processor blijft wel hetzelfde, namelijk de A10 Fusion-soc. 

Qua prijs is de iPad 10.2 een stukje prijziger dan zijn voorganger. Terwijl de 9.7’’ maar 359 euro kostte, betaal je voor de huidige 10.2’’ model 389 euro. Bij de iPad modellen van 2019 kun je gemakkelijk een extern toetsenbord plaatsen, dankzij de smart connector. Voor de rest zijn de updates minimaal en blijven de overige features dus hetzelfde als zijn voorganger. 

Naarmate van gebruik ontstaan er problemen met iPads. Batterij gaat sneller leeg, scherm loopt vast, problemen met Wifi, toestel gaat niet aan & oplaadproblemen. De oorzaak van dit soort problemen kan verschillen. Onderdelen kunnen versleten raken en soms kan vochtschade de reden zijn voor dit soort issues. 

Hieronder volgen een aantal tips die je kunt gebruiken om dit soort problemen te voorkomen.

Originele laders

Om batterij issues te voorkomen, gebruik altijd originele laders. Namaak opladers kunnen de werking van je batterij verstoren en wanneer je batterij niet meer optimaal werkt, kan dit ook andere componenten beschadigen. 

Reinig je oplaadconnector  

Wanneer je problemen hebt met het aansluiten van je oplader kun je eventueel je oplaadconnector reinigen, zodat je oplaadpunt beter contact kan maken met de lader. Je kunt je oplaadconnector reinigen met een tandenrager of oude tandenborstel. Door stofdeeltjes en vuil reageert de oplaadconnector traag of helemaal niet. Met een kleine schoonmaakbeurt kan je oplaadproblemen mogelijk oplossen. Zorg er wel voor dat je tandenrager of oude tandenborstel droog is. 

Gebruik van apps en functies

Bij gebruik van te veel apps kan een toestel overbelast raken. Veel apps blijven continu op de achtergrond draaien en wanneer meldingen aanstaan, is je toestel constant bezig met gegevens ophalen. Bluetooth, locatieservices & Wifi aan laten staan terwijl je het niet gebruikt, is ook zeker overbodig. Wanneer je een toestel overbelast, leidt dit meestal tot een vastlopend scherm en een snel leeglopende batterij.

IOS-updates

Mensen onderschatten soms de essentie van software updates. Met de komst van updates worden vervelende bugs in het systeem gefixt, waardoor je minder last hebt van software issues. Een update kan er ook voor zorgen dat je toestel beter gaat functioneren, denk aan snelheid, nieuwe features en andere verbeterpunten. 

iPad 10.2 inch 2019 reparatie 

Heb je toch problemen met je iPad 10.2 inch 2019 en weet je niet waar het aan ligt? Laat je iPad onderzoeken bij de PhoneDokter. Wij zijn erkend reparateur voor smartphones, tablets en macbooks sinds 2011. Je kunt een afspraak maken bij één van onze vestigingen. Geen vestiging in de buurt? Stuur dan je toestel op! 

afspraak maken

Volg ons op Facebook & Instagram