Huawei P30 Pro

De nieuwe high-end smartphone met een Android 9.0 (Pie) is de ideale smartphone voor vele gebruikers. Met de vier camerasensoren achterop kun je tot wel tien keer inzoomen zonder enige kwaliteitsverlies. De vingerafdrukscanner is onder het scherm gebouwd en zo heeft het toestel dus ook een fraai en strak design gekregen. De batterijcapaciteit van 4200 mAh zorgt overigens voor een lange batterijduur en is zeker handig vanwege de snelle oplaadtijd.
De Huawei P30 Pro kan zeker wel tot één van de beste smartphones van 2019 benoemd worden.

Huawei staat bekend om zijn goede camera’s. Met de Huawei P20 Pro presenteerde de fabrikant hoe je met kunstmatige intelligentie ervoor kunt zorgen, dat de camera-instellingen bij bepaalde situaties automatisch aangepast wordt. De Mate 20 Pro daarentegen was al vele malen beter dan de P20 Pro. Met de komst van de P30 Pro legt Huawei de lat nog hoger dan verwacht.
Met de 40 megapixel-camera kun je prachtige foto’s schieten, die ook in het donker scherp blijven. Naast de primaire camera heb je een 20 megapixel-groothoeklens, waarmee je bredere omgevingen kunt fotograferen. De derde 8 megapixel-camera is bedoeld voor periscopische zoom. Je kunt tot 5x zonder kwaliteitsverlies zoomen. Daarnaast kun je dankzij de kunstmatige intelligentie techniek tot 10x inzoomen en toch mooie shots maken. Tot wel 50x inzoomen is met de P30 Pro mogelijk. De selfiecamera van 32 megapixel kun je ook gebruik maken van gezichtsherkenning

Met de nieuwe Time of Flight-sensor is het mogelijk om afstanden te meten. De sensor stuurt infrarood-licht uit naar voorwerpen in de omgeving. Hierna berekend de sensor hoe snel dat licht weerkaatst en wordt zo de afstanden duidelijk.

Het scherm van de Huawei P30 Pro heeft maar een kleine inkeping voor de selfiecamera. De notch is veel kleiner dan de inkeping van de voorganger. Het oled/scherm is zeer energiezuinig met levendige kleuren en full-hd-resolutie van 2340 bij 1080 pixels.

De vingerafdrukscanner is onder het scherm geplaatst. Je hoeft je vinger alleen maar op het scherm te zetten om het toestel te ontgrendelen.

De 40 watt-oplader die met het toestel wordt meegeleverd, zorgt ervoor dat je supersnel kan opladen. Je accu is na 30 minuten opladen voor 70 procent vol. Ook draadloos opladen is een mogelijkheid. Met een vermogen van 15 watt is draadloos opladen van de P30 Pro sneller dan de Galaxy S10 en S10 Plus.

De interne hardware is verstrekt door een Kirin 980-chip en 8GB werkgeheugen en standaard 128 GB opslag. De opslagruimte kan je naar wens altijd nog uitbreiden door middel van een geheugenkaart.

De Huawei P30 Pro is verkrijgbaar vanaf € 999,00.