de nieuwe iphone se 2020

Op 15 april maakte Apple zijn nieuwe budgetmodel bekend, de iPhone SE 2020. De nieuwe smartphone lijkt identiek op de iPhone 8, maar heeft qua specs een enorme update gekregen. Dankzij de A13-chip is het toestel net zo snel als de iPhone 11. Ook de camera heeft een flinke opknapbeurt gekregen.

Het toestel heeft geen apart design. Dankzij de nieuwe camera, betere software en lage prijs is het toch een koopje voor veel smartphone-gebruikers. Dit nieuwe model is speciaal ontworpen voor mensen die een eerder een budgetmodel kiezen, dan een high-end smartphone. 

Dankzij de nieuwe specs kan dit toestel jarenlang mee. De nieuwe updates van iOS kunnen op de nieuwe iPhone SE gewoon geïnstalleerd worden. Het toestel heeft ook een home button wat sommigen juist erg fijn vinden en missen bij de nieuwe smartphones. Wat wel een nadeel is, is dat het toestel niet geschikt is voor 5G. Terwijl 5G een échte must is voor nieuwe toestellen met de komst van versneld internetten eind 2020. 

Dit nieuwe model is voor Android-gebruikers ook de optie om over te stappen naar de iPhone. Android-toestellen zijn vaak goedkoper, waardoor gebruikers ervan voorheen nooit dachten aan een overstap naar de iPhone vanwege de hoge prijzen. Maar met de komst van dit nieuwe model wordt dit makkelijker, dankzij de lage prijs.

Wat Android-gebruikers wel kan afweren om dit toestel te kopen, is het design. Het toestel heeft namelijk net als de iPhone 8 dikke randen. Het toestel kost €489,- en voor dit bedrag kun je een Android-toestel kopen met een uitstekend design en dus geen dikke randen. 

De nieuwe iPhone SE 2020 is vanaf aanstaande vrijdag 24 april te koop in de winkels voor €489,-.