Wat_te doen_bij_een_opgezwollen_batterij

 

Dit is wat u moet doen als je telefoon een opgezwollen batterij heeft.


Heb je ooit een opgeblazen batterij gezien? Wij zijn specialisten in Samsung en Apple reparaties. Hierdoor hebben wij meerdere malen de kans gehad om de opgeblazen batterijen van de iPhone 8, iPhone X en de Samsung Galaxy S8 te zien, maar deze fout kan zich voordoen bij elke andere oplaadbare batterij, op elk ander apparaat.

Maar na al die tijd lijkt het erop dat niet veel mensen zich van dit probleem bewust zijn. Ze komen naar onze werkplaats met een bijna onbruikbare telefoon, soms een beschadigd LCD-scherm en de behuizing lichtjes opgetild van de telefoon. Soms is het heel gemakkelijk om erachter te komen dat een opgeblazen batterij de oorzaak van de problemen is, zelfs zonder de telefoon te openen. Maar zij zijn zich hiervan niet bewust. En wanneer we de telefoon openen en de opgeblazen batterij zichtbaar maken, zijn ze in shock.

 

Waarom zwelt een batterij in een apparaat?


Overladen

Dit lijkt de hoofdoorzaak te zijn voor opgezwollen batterijen. U dient uw telefoon niet gedurende lange tijd op de oplader te laten staan ​​nadat de batterij opgeladen is. Het wordt aanbevolen dat u een originele lader gebruikt en, wanneer mogelijk, de telefoon niet gebruikt tijdens het opladen.

Een ander ding dat de batterij kan beïnvloeden is overmatig gebruik van de telefoon. Uren praten aan de telefoon en lang games spelen, kan de batterij beschadigen.

Extreme temperaturen

Lage of te hoge temperaturen kunnen een negatief effect hebben op de batterij van uw telefoon. Als u uw telefoon vaak blootstelt aan extreme temperaturen (met name hoge temperaturen), kan het lithium-ion mengsel soms de cel scheuren, waardoor de batterij opgezwollen gaat lijken.

Defecte productie

Soms is het probleem gekoppeld aan het productieproces en heeft het niets te maken met uw acties.

Hoe kan een opgeblazen batterij uw apparaat beïnvloeden
Als je geluk hebt, krijg je alleen een beschadigde batterij en in sommige gevallen een kapotte achterkant van de behuizing. Maar in andere situaties, als de batterij erg opgeblazen is, zal de zwelling druk zetten op de moederbord, het scherm en kan het vele andere componenten in uw telefoon beschadigen.

Als het alleen het scherm of LCD-scherm is dat is beschadigd, kunnen deze eenvoudig worden vervangen, maar het ergste geval is wanneer de moederbord beschadigd is.

De oplossing
Zodra u een probleem met de batterij en de telefoon zelf opmerkt, moet u het laten nakijken. Als de batterij opgeblazen is, moet u deze zo snel mogelijk door een nieuwe vervangen. Er kunnen andere componenten zijn, die ook vervangen moeten worden. PhoneDokter kan dit voor u regelen. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort hardware-reparaties. Als de moederbord aangetast is, kunnen wij u ook hierbij helpen.