Iphone_data_beschermen

 

iPhone gestolen of verloren? Hier zijn vier manieren om uw data te beschermen.

In het ongelukkige geval dat uw iPhone verloren gaat of gestolen wordt, is het nog steeds mogelijk om uw gegevens te beveiligen en zelfs de locatie van uw smartphone te volgen. Door deze eenvoudige tips te volgen, heeft u enkele belangrijke stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens beschermd worden en dat er een back-up wordt gemaakt. Dus bescherm je iPhone door deze stappen te volgen:

 

1- Stel een toegangscode in

Hoewel dit een van de meest elementaire beveiligingsfuncties is, kiezen sommige mensen er toch voor om het niet te gebruiken. Het kan nog steeds nuttig zijn, want zo voorkomt u dat iemand die de telefoon vindt of steelt toegang krijgt tot uw gegevens.

 

Om een toegangscode in te stellen ga naar Instellingen> Algemeen> Wijzig toegangscode. Als u een toegangscode met meer dan vier cijfers wilt instellen, kunt u ervoor kiezen om een ​​alfanumerieke toegangscode in te stellen door Simple Passcode uit te schakelen.

 

2- Stel iCloud in om een ​​back-up van uw gegevens te maken

U kunt iCloud inschakelen om automatisch of handmatig een back-up te maken van uw belangrijkste gegevens op uw iPhone. iCloud voert dagelijks een back-up uit, op voorwaarde dat uw apparaat via wifi op internet en op een voedingsbron aangesloten is met het scherm vergrendeld.

 

Als u ongelukkig genoeg bent dat uw apparaat gestolen is en u besluit om uw apparaat te vinden met Find My iPhone, dan kunt u uw gegevens herstellen op uw nieuwe of herstelde apparaat door Restore from iCloud Backup te kiezen wanneer u Setup Assistant gebruikt. Om iCloud in te stellen, ga naar Instellingen en tik op iCloud.

 

3- Gebruik Find My iPhone

Find My iPhone is een Apple-service waarmee u uw telefoon kunt opsporen door de omgeving te scannen. Zolang je telefoon ingeschakeld is en zich binnen het bereik bevindt, verschijnt de locatie op een kaart. Er zijn enkele andere functies die u kunt gebruiken, zoals de Wipe-knop waarmee u al uw gegevens van uw telefoon kunt verwijderen en de knop Vergrendelen waarmee u het scherm van het apparaat kunt vergrendelen en een toegangscode kunt instellen, zelfs als u er nog geen hebt ingesteld.

 

Om Zoek mijn iPhone in te stellen, ga naar Instellingen> iCloud en schakel Zoek mijn iPhone in. Als u Find My iPhone ooit moet gebruiken, kunt u de iOS-app gebruiken of u kunt inloggen op www.icloud.com met uw iCloud-account.

 

4- Blokkeer uw simkaart

U kunt ze vragen om een ​​IMEI-blok op je telefoon te plaatsen, waardoor niemand in staat is om een ​​andere simkaart op de telefoon te registreren waardoor deze nutteloos wordt.

 

We hopen dat u nooit de diefstal of het verlies van uw apparaat zult meemaken, maar door deze eenvoudige stappen te volgen heeft u een aantal stappen ondernomen om ernstige gevolgen te verminderen.