Snellere samsung galaxy S8

 

Hier zijn een paar tips om uw Samsung Galaxy S8 nog sneller te laten maken.

 

De Samsung Galaxy S8 is ongetwijfeld één van de beste Android-apparaten tot nu toe die uitgebracht is. Elke smartphone wordt langzamer na de loop van tijd. De redenen daarvoor zijn uw applicaties, cachegeheugen enz. We hebben een paar tips om de prestaties van uw Samsung Galaxy S8 te verbeteren.

 

Schakel ontwikkelaaropties in en verminder de animatieschaal

Er zijn verschillende verborgen functies onder de ontwikkelaaropties in de Android systeem en u kunt de prestaties voor een groot deel verbeteren door ze te gebruiken. De eerste taak is dus om ontwikkelaarsmodus in te schakelen. Ga hiervoor naar Instellingen> Over de telefoon> Software-info> Buildnummer. Tik nu 7 keer op het buildnummer en het Developer Options zal worden weergegeven onder het instellingenmenu.

 

Ga opnieuw naar instellingen. Hier ziet u de opties voor ontwikkelaars. Tik hierop en u ziet de animatie-opties zoals de Windows animatieschaal, de Transitie animatieschaal en de animatie duurschaal. Ze zijn allemaal ingesteld op de standaardwaarde. U wordt voorgesteld om de waarde in te stellen op 0,5x om een ​​betere prestatie te ervaren. Zodra u klaar bent, herstart uw telefoon en dan zult u een enorme verbetering merken.

 

Beperk de achtergrondproceslimiet

Een andere handige truc om uw Samsung Galaxy S8 te versnellen, is door de limiet voor achtergrondprocessen te verlagen. Als u niet de animaties wilt aanpassen, kan deze stap voldoende zijn om de prestaties te verbeteren. Deze functie is verborgen onder de ontwikkelaarsopties. Dus als u het eenmaal hebt ingeschakeld, ga dan verder om ook de achtergrondproceslimiet in te stellen.

 

Achtergrondproceslimiet houdt het RAM geheugen gewoon ongebruikt en heeft geen invloed op andere processen. Ga dus naar Instellingen> Opties voor ontwikkelaars> scrol omlaag naar limiet voor achtergrondprocessen> Selecteer de optie 4 processen. Dat is het. Herstart uw smartphone en u zult een duidelijke verbetering merken.

 

Schakel de Do Not Keep Activities modus in

Nog een verborgen functie onder de ontwikkelaaropties die een verbetering van de prestaties kan bieden, is de Do Not Keep Activities. Wanneer we sommige apps sluiten, blijven ze continu op de achtergrond actief totdat het geheugen van het apparaat leeg is. Dit gebeurt met elk programma dat we gebruiken. Maar wanneer de Do Not Keep Activities is ingeschakeld, wordt een app onmiddellijk gesloten, zodra we deze sluiten. Het kan veel ruimte besparen en tegelijkertijd minder geheugen gebruiken. Zo kunt u weer gebruik maken van een snellere Samsung Galaxy S8. Om dit functie weer in te schakelen, zet de ontwikkelaaropties opnieuw aan en scrol omlaag om de functie Do Not Keep Actvities te vinden. Zet het aan en dat is alles.

 

Schakel over naar een andere Launcher

Samsung's eigen gebruikersinterface, de TouchWiz, is ongetwijfeld zeer interactief, maar

is vol met aanpassingsopties die invloed op de prestaties van uw telefoon hebben. Het is dus verstandig om over te schakelen naar andere launchers, zoals Google Now of Nova launcher voor betere prestaties. Hoewel Nova Launcher is ontworpen om u te laten genieten van een lag-vrije en snelle ervaring, is Google Now heel eenvoudig en het ziet er prachtig uit. Er wordt dus altijd geadviseerd om één van deze launchers te gebruiken om betere prestaties te laten ervaren.

 

Verwijder of uitschakel ongebruikte apps

Nieuwe smartphones worden met heel veel apps normaal meegeleverd , terwijl we deze zelden gebruiken. Er zijn dus eigenlijk veel ongebruikte apps, die we ooit hebben gedownload en ongebruikt zijn gebleven. Het zal wat nuttige ruimte vrijmaken op uw Samsung Galaxy S8 terwijl ook een grote hoeveelheid RAM zou worden besparen. Hier leest u hoe u ongebruikte apps op uw smartphone kunt uitschakelen of verwijderen.

 

Ga naar Instellingen> Apps> Selecteer de apps één voor één> kies om de ongebruikte apps uit te schakelen of te verwijderen. Nu zul je zeker enkele belangrijke verbeteringen in de uitvoering opmerken.

 

Blijf regelmatig de cache wissen

Alle apps en games gebruiken allemaal een gecachte versie en wordt deze op het interne geheugen opgeslagen. De cache is erg handig voor multitasken, waardoor u direct toegang hebt tot elke app en elke game. Maar wanneer de hoeveelheid cache te hoog wordt, heeft dat invloed op de prestaties van uw smartphone. Het is dus een slimme idee om de cache van elke app heel vaak te wissen om wat kostbare ruimte vrij te maken. Om dit te doen ga naar Instellingen> Apps> een app selecteren en cache wissen.

 

Schakel Altijd Aan uit

De Always On weergavemodus is een zeer nuttige functie op de Galaxy-apparaten, die Samsung voor het eerst introduceerde met de Galaxy S6. Met deze functie blijft het display altijd aan, zodat u de tijd, datum en meldingen eenvoudig kunt bekijken. Maar helaas heeft dit ook een grote invloed op uw batterij en prestaties. Het is dus goed om deze functie uit te schakelen om betere prestaties op uw Samsung Galaxy S8 te krijgen. U moet naar Instellingen> Weergave> Altijd aan display> en de schakelaar omschakelen om het uit te schakelen.

 

Dus, dit is hoe uw Samsung Galaxy S8 kunt versnellen. Voer alle bovenstaande stappen één voor één uit en u zult zeker verbeteringen merken. Als het probleem nog niet opgelost is, heeft uw smartphone waarschijnlijk een reparatie nodig. Hiervoor kunt u altijd uw toestel naar één van onze vestigingen brengen en dan zullen we voor u nakijken.