iPhone 6S of 6S Plus langzamer geworden

 

Hier zijn een paar tips om uw telefoon weer optimaal te laten werken.

 

Als u dezelfde iPhone 6S of iPhone 6S Plus een jaar of langer gebruikt, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat deze langzamer is geworden. Trage prestaties is niet iets dat alleen Android, iPhone of Windows gebruikers stoort. Dit is een verschijnsel wat alle smartphones gemeen hebben. Ze verliezen hun snelheid na een paar maanden gebruik.

 

Waarom wordt mijn iPhone na verloop van tijd langzamer?

Als dit iets is waar u meer over wilt weten, lees dan verder. We gaan de meest voorkomende redenen delen en uitleggen waarom de iPhone 6S en 6S Plus hun snelheid verliezen. Samen met enkele eenvoudige tips om de prestaties van uw telefoon te verbeteren.

 

Besturingssysteem updates

Een van de belangrijkste redenen waarom smartphones in de loop van de tijd langzamer werken, is vanwege de software updates. Uit de doos komt elke smartphone met een bepaalde OS-versie. Na verloop van tijd komt er een nieuwe versie, die beschikbaar wordt. Gebruikers worden geadviseerd om deze te downloaden en te installeren.

 

Nieuwe OS-versies brengen verschillende verbeteringen, bugfixes en nieuwe functies. De hardware van de smartphones is in de loop der jaren drastisch verbeterd, OS-versies zijn gebouwd om gebruik te maken van de nieuwe hardware. Dit is de reden waarom nieuwe OS-versies meer kracht en geheugen vereisen voor een soepele ervaring.

 

Fabrikanten kunnen bloatware apps samen met de update toevoegen. In de meeste gevallen gebruiken mensen deze apps niet eens, maar toch gebruiken die apps waardevolle ruimte op de harde schijf en worden ze ook op de achtergrond uitgevoerd. Dat kan de snelheid van uw smartphone beïnvloeden.

 

De nieuwste versie van iOS downloaden klinkt geweldig vanwege alle verbeteringen en nieuwe functies, maar het is misschien geen goed idee als u problemen met uw toestel ervaart.

 

Achtergrondprocessen

Uit de doos komt elke smartphone met een bepaalde set apps. Na verloop van tijd installeren we meer en meer apps. Sommigen van hen zullen opstarten, zodra u uw apparaat weer inschakelt. Bovendien zullen ze op de achtergrond blijven werken.

 

Achtergrondprocessen hebben een enorme invloed op de prestaties van uw iPhone 6S of 6S Plus. Als gevolg hiervan zal uw telefoon langzamer werken. Dus als u veel van deze apps heeft, overweeg dan om deze kwijt te raken, vooral als uw smartphone verouderd is.

 

Bewaar de apps die u dagelijks gebruikt en verwijder de apps die u niet langer nodig hebt of de apps, die te zwaar zijn voor uw smartphone. Start uw apparaat om de paar dagen opnieuw op.

 

Apps

iOS-updates en apps zijn nu groter en geoptimaliseerd voor veel betere en snellere hardware. Als u een app bijwerkt, merkt u wellicht dat deze langzamer werkt dan eerst. De reden hiervoor is, omdat het meer RAM en kracht vereist.

 

Hoewel de apps geoptimaliseerd zijn voor een betere hardware, blijft de hardware van uw iPhone nog steeds hetzelfde. Met dit gezegd, is het volkomen logisch om op te merken dat de apps langzamer draaien.

 

App-updates zijn om vele redenen belangrijk. Maar als u een oude telefoon heeft, kan het downloaden van de nieuwste versie van een app deze vertragen. U kunt overwegen om een ​​lite-versie van de app te downloaden, indien mogelijk.

 

Het maakt niet uit of u een Android, iPhone of Windows smartphone heeft, verwijder apps die u niet meer gebruikt. Ze gebruiken waardevolle ruimte op uw apparaat en ze kunnen op de achtergrond worden uitgevoerd.

 

Volle opslagruimte

Als de opslagruimte van uw telefoon vol is, werkt de telefoon langzamer. Elk apparaat wordt trager als u meer apps en bestanden toevoegt.

 

U kunt altijd de opslagruimte op uw telefoon controleren. Als u een iPhone gebruikt, ga naar Instellingen> Algemeen> Opslag en iCloud> Opslag beheren. Daar ziet u de lijst met apps die u op uw iPhone hebt staan en informatie over hoeveel opslagruimte elke app gebruikt. Voor meer informatie over het gebruik, kunt u op de app tikken.

 

U kunt ook iTunes gebruiken om de opslag te controleren. Start iTunes op en sluit uw iPhone aan op een computer. U kunt daar een balk zien, die aangeeft hoeveel opslagruimte in gebruik is.

 

Zodra u ziet wat de opslagruimte inneemt, kunt u apps, bestanden etc. die u niet gebruikt verwijderen.

 

Tijd voor een fabrieksherstel?

Als u worstelt met een trage telefoon en niets lijkt te werken, is het misschien de tijd voor een fabrieksreset. Een fabrieksreset verwijdert alles op uw apparaat en wordt alles opnieuw ingesteld.

 

Het kan een goed idee zijn om dit te doen, als u hetzelfde apparaat al jaren gebruikt. Vergeet niet om een ​​back-up te maken van uw belangrijke gegevens op het apparaat voordat u een fabrieksherstel uitvoerd.

 

De stappen zijn: Instellingen> Algemeen> Reset> Wis alle inhoud en instellingen.

 

Als het fabrieksherstel klaar is, zal alle instellingen opnieuw ingesteld moeten worden.


Dit zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom de iPhone 6S en 6S Plus in de loop van de tijd langzamer werken. U kunt deze eenvoudige tips volgen. Als het probleem nog niet opgelost is, kunt u altijd uw toestel naar één van onze vestigingen brengen.